Jak zrobić zapiekane klopsiki w korzennym sosie pomidorowym, cienkie plastry schabu w sosie z suszonych śliwek oraz polędwiczki wieprzowe długo pieczone, podane z polskim cumberlandem?
Jak zrobić zupę na bulionie z perliczki, pieczoną perliczkę z jabłkami, żurawiną i goździkami, a także sałatkę na ciepło z kaszą, dynią, perliczką i orzechami?
Michał "Rozkoszny" zaprezentował wielbicielom przepis na pierogi w wyjątkowym świątecznym wydaniu. To idealne rozwiązanie, gdy chcemy połączyć tradycję z nutą nowoczesności. Jak przygotować pierogi z kapustą, grzybami i pomarańczą?
Jak zrobić rostbef z zieloną kruszonką, sosem pieczeniowym i rozmarynowymi ziemniakami, qiche grzybowy z Szynką Basiuni oraz stek z antrykotu na puree pietruszkowo-jabłkowym?
Święty Mikołaj zamarzył sobie, by na jego wigilijnym stole pojawiły się najlepsze pierogi. Tylko które z nich można określić tym mianem? Azjatyckie? Polskie? A może inne światowe wariacje?
Grzyby najchętniej jemy nie tylko jesienią, ale i zimą. Są też głównym składnikiem wielu postnych i świątecznych dań. Najczęściej wykorzystuje się je w formie suszonej, jednak zanim dodamy je do potraw - należy je namoczyć.