Tradycyjne konfitury od "Cytrynowych Królowych"
Wyrabiana ręcznie konfitura z cytryn to przysmak, obok którego trudno jest przejść obojętnie. Przekonał się o tym Mikołaj Rey. Entuzjasta gastronomicznych wyzwań miał okazję spróbować wyjątkowych przetworów, które powstały w manufakturze "Cytrynowych Królowych".
- Ta bardzo prosta, pyszna konfitura cytrynowa powstaje między 4 a 6 dni - zdradziła Bogusława Schubert.
Jak powstają konfitury "Cytrynowych Królowych"?
Siostry Schubert z godnym podziwu zaangażowaniem oddają się kulinarnej pasji, a co za tym idzie - dbają o to, by cytrusowe przetwory budziły podziw nawet najbardziej wymagających smakoszy. Co ciekawe, "Cytrynowe Królowe" dodają do konfitur rozmaite przyprawy.
- Obgotowujemy, kroimy, odcedzamy, kroimy skóreczki, potem doprawiamy wszystko od razu w garnuszku. Podsmażamy, gotujemy - wyjaśniła Karolina Schubert.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Mikołaj Rey na tropie cebuli czarownic. Jakie właściwości ma czosnek niedźwiedzi?
- Mikołaj Rey poszukuje nowych smaków. Na Mazowszu odkrył pyzuchy: "Jakie to pyszne!"
- Mikołaj Rey na plantacji nowalijek: "Chrupiące, smaczne, ekologiczne"
Autor: Magdalena Brzezińska
Reporter: Łukasz Kowalski
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN