Mikołaj Rey z wizytą u "Cytrynowych Królowych". Jak powstaje tradycyjna konfitura z cytrusów?

Źródło: Dzień Dobry TVN
Konfitury od cytrynowych królowych
Konfitury od cytrynowych królowych
Ręka z Nicei, czyli jak Rey został piekarzem
Ręka z Nicei, czyli jak Rey został piekarzem
Konno przez świat
Konno przez świat
Kolejna wyprawa Mikołaja Sondeja
Kolejna wyprawa Mikołaja Sondeja
Połączył podróże z treningami
Połączył podróże z treningami
Opowieści żeglarza Romana Paszke o dalekomorskich podróżach
Opowieści żeglarza Romana Paszke o dalekomorskich podróżach
Do zobaczenia w Bolonii
Do zobaczenia w Bolonii
Podróżnik przepłynął najdłuższy fiord na świecie
Podróżnik przepłynął najdłuższy fiord na świecie
Życie na kółkach Zosi i Jakuba
Życie na kółkach Zosi i Jakuba
Kapitan Baranowski wyrusza w samotny rejs
Kapitan Baranowski wyrusza w samotny rejs
Podróżuje i pomaga dzieciom z różnych stron świata
Podróżuje i pomaga dzieciom z różnych stron świata
Rowerem przez Afrykę
Rowerem przez Afrykę
Kuba przed czterdziestką odwiedził 91 krajów
Kuba przed czterdziestką odwiedził 91 krajów
Łukasz i jego podróż przez Bajkał
Łukasz i jego podróż przez Bajkał
Od 7 lat na piechotę przez świat
Od 7 lat na piechotę przez świat
W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji Mikołaj Rey wybrał się do pachnącego cytrusami królestwa dwóch sióstr. Karolina Schubert i Bogusława Schubert podzieliły się z nim przepisem na wyjątkową konfiturę. Jak "Cytrynowe Królowe" przygotowują swój flagowy specjał?

Tradycyjne konfitury od "Cytrynowych Królowych"

Wyrabiana ręcznie konfitura z cytryn to przysmak, obok którego trudno jest przejść obojętnie. Przekonał się o tym Mikołaj Rey. Entuzjasta gastronomicznych wyzwań miał okazję spróbować wyjątkowych przetworów, które powstały w manufakturze "Cytrynowych Królowych".

- Ta bardzo prosta, pyszna konfitura cytrynowa powstaje między 4 a 6 dni - zdradziła Bogusława Schubert.

Jak powstają konfitury "Cytrynowych Królowych"?

Siostry Schubert z godnym podziwu zaangażowaniem oddają się kulinarnej pasji, a co za tym idzie - dbają o to, by cytrusowe przetwory budziły podziw nawet najbardziej wymagających smakoszy. Co ciekawe, "Cytrynowe Królowe" dodają do konfitur rozmaite przyprawy.

- Obgotowujemy, kroimy, odcedzamy, kroimy skóreczki, potem doprawiamy wszystko od razu w garnuszku. Podsmażamy, gotujemy - wyjaśniła Karolina Schubert.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Magdalena Brzezińska

Reporter: Łukasz Kowalski

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana