Serek wiejski to nieodłączny element śniadań czy potreningowych posiłków wielu osób. Na sklepowych półkach nie brakuje rozmaitych wersji smakowych, z przeróżnymi dodatkami. Można go również spróbować zrobić samodzielnie. Sprawdź przepis na domowy serek wiejski.
Szukasz przepisów na sylwestrowe przekąski? Mówi się, że to jak spędzamy sylwestra, rzutuje na cały nasz następny rok. Jeżeli przesąd ten odnieść również do kulinariów, to dzięki propozycjom Piotra Kucharskiego wasza kuchnia w 2023 będzie pyszna i różnorodna.
Makaroniki to niewielkie ciasteczka, które znakomicie sprawdzą się na sylwestrową zabawę. W Dzień Dobry TVN cukiernik Bartek Boratyn pokazał, jak je przygotować na bezie francuskiej. Co jest ich sekretem?
Drinki bezalkoholowe to doskonała propozycja na imprezę sylwestrową. Chętnie po nie sięgną osoby niepijące mocniejszych trunków. Możesz się zainspirować jednym z przepisów na drinki bezalkoholowe, które przedstawił w Dzień Dobry TVN mistrz Polski i Europy barmanów, Krzysztof Drabik. Nasz gość dał również popis żonglerki butelkami. Niesamowite!
Kuchnia Dzień Dobry TVN jest wyjątkowa i dla wszystkich. Znajdziecie w niej przepisy również dla naszych psich przyjaciół. Jak zrobić psiastka, psi torcik, psierniczek i psie lody? Krok po kroku wyjaśnia Anna Klimczak.
Chałwa słonecznikowa jest bardzo smaczna i zdrowa, jednak nie należy do przekąsek szczególnie znanych.
To potrawa przygotowywana na wigilię. Poznaj przepis.
Zastanawiasz się, jaką zupę ugotować na święta? Daria Ładocha ma dla ciebie sprawdzone przepisy na świąteczną zupę grzybową z łazankami, zupę rybną, kapuśniak z borowikami i barszcz wigilijny. Którą wybierasz?
Na szczęście nie zawsze wszystko jest stracone.
Karp to najpopularniejsza polska ryba. Gości co roku na tradycyjnym stole wigilijnym. Najczęściej podawany jest w galarecie, jednak propozycji podania jest wiele. Jak przyrządzić karpia pieczonego, a jak usmażyć karpia?
Co się wśród z nich znalazło?
Jak zrobić farsz do ryby po grecku? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Farsz na rybę po grecku to połączenie kilku warzyw z koncentratem pomidorowym. Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem. Najtrudniejszy do wykonania i najważniejszy jest w niej właśnie farsz.
Przepisy na dające ulgę napary w studiu Dzień Dobry TVN zdradzili Karolina i Maciej Szaciłło.
Skąd wzięła się ta tradycja i jak przygotować taki kompot na Wigilię Bożego Narodzenia?
Domowej roboty kisiel żurawinowy to jedna z potraw, która świetnie odnajduje się na świątecznym stole. Niektórzy robią rzadki, do picia, a inni gęsty niczym galaretka. W jaki sposób przygotować kisiel na święta? Sprawdź nasz przepis!
Sprawdź nasze cztery metody, jak rozpoznać prawdziwy miód.
Czasem się zdarza, zwłaszcza w okresie świątecznych przygotowań, że zostaje nam nadmiar ciasta na pierogi. Zdecydowanie za często trafia do kosza na śmieci. Tymczasem można je jeszcze wykorzystać na kilka pysznych sposobów. Sprawdź, co zrobić z ciasta na pierogi.
Trudo wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Na przestrzeni lat stała się kulinarnym klasykiem, który tak naprawdę w każdym domu nieco inaczej smakuje. Jedni dodają do niej kukurydzę, inni jabłka czy cebulę. Co powinno znaleźć się w tradycyjnej sałatce jarzynowej?
Sprawdź przepis na świąteczną sałatkę z dresingiem makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na łososia z farszem grzybowo-makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na klasyczny makowiec drożdżowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na pomarańczowo-migdałowy biszkopt makowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Farsz to jego serce, jest najwazniejszy"
"Najlepsza, jaką piłem w życiu".
Chociaż zakwas buraczany obecnie jest nieco zapomniany zapominany, jego prozdrowotne właściwości ceniono już wieki temu. Poznaj najlepszy przepis na zakwas z buraków czerwonych, który nie tylko jest prosty w przygotowaniu, lecz także ma wiele zastosowań.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń i Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół.
Jak sobie szybko z nimi poradzić?
Wariantów pizzy jest tyle, ile przygotowujących ją osób, a każda z już wypieczonych, różni się od pozostałych. W Dzień Dobry TVN przekonywał o tym mistrz w swoim fachu.
Na wigilijnych stołach w święta Bożego Narodzenia obok pierogów i barszczu - królują ryby. I to pod różnymi postaciami: karp w galarecie, śledzie w śmietanie czy pstrąg pieczony. A jak wybrać świeżą i najsmaczniejszą rybę? Z tym pytaniem zmierzył się znawca kulinariów Mikołaj Rey.
Sprawdź przepisy na zupę pomidorową z soczewicą, makaron w sosie pomidorowym, risotto z pomidorami i tosty z hummusem pomidorowym z kuchni Dzień Dobry TVN.