Tatar wołowy przygotowywany jest z surowego mięsa. Przyrządza się go z polędwicy, udźca, ligawy, rostbefu lub łopatki. Tatar z wołowiny podawany jest z jajkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN przez cały miesiąc trwała kulinarna akcja "W marcu jak w garncu", w której powstawały dania na podstawie przepisów naszych kucharzy, prowadzących, a także widzów. Wszystkie zebrane zostały w wygodnym e-booku. Zachęcamy do pobrania i pysznego gotowania razem z nami.
Zapiekanka z kurczakiem i makaronem lub ziemniakami to jedno z najbardziej lubianych przez Polaków dań. Dlaczego? Za jego popularnością przemawia chyba najbardziej fakt, że nie da się go zepsuć. To powoduje, że po zapiekankę sięgają nawet niewprawieni miłośnicy kuchni.
Sezon grillowy to doskonały moment, żeby przyjrzeć się daniom z karpia. Mikołaj Rey wyruszył na Lubelszczyznę, czyli do miejsca, gdzie jest on hodowany od lat. Odkrył, że rybę przyrządzić można na wiele, pysznych sposobów.
Kuchnia francuska cieszy się popularnością nie tylko w swoim kraju. Coraz większa rzesza osób docenia bogactwo smaków, różnorodność i kunszt wykonania potraw. Jedną z najbardziej znanych jest tarta.
Parówki w sosie pomidorowym, meksykańskie hot dogi w brioche i kapusta z parówkami. Przepisów na dania z parówkami naprawdę nie brakuje - mamy dziś dla Was wyjątkowe propozycje, które z pewnością zachwycą nawet największych niejadków
Kuchnia grecka, podobnie jak te z innych krajów śródziemnomorskich, bazuje na kolacji. Greckie śniadania i obiady są lekkie, natomiast prawdziwa grecka uczta zaczyna się wieczorem. Wielu Polaków może zaskoczyć również to, że greckie potrawy w większości przypadków są letnie, a czasem nawet zimne.
Im wyższe temperatury, tym więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. W kuchni dzień Dobry TVN tym razem pokazujemy, co można zabrać ze sobą na piknik. Jak zrobić zapiekane ciasto francuskie z duszoną wieprzowiną i serem cheddar, sałatę rzymską z zielonym groszkiem i ziołami, cukinię grillowaną z avoacdo, wędzonym łososiem i pomidorkami, grzanki z twarogiem, duszonym rabarbarem i miodem oraz szparagi zapiekane z pesto w cieście francuskim? Sprawdź przepisy.
Otwarcie sezonu grillowego wymaga szczególnej oprawy. Nie umknęło to uwadze Piotra Wojtasika. Reporter Dzień Dobry TVN poprosił uznanych kucharzy z Grecji, Francji i Włoch o wrzucenie na ruszt losowo wybranych produktów. Jak zakończyła się zabawa kołem smaków?
Gdy pogoda sprzyja biesiadowaniu na świeżym powietrzu, nie ma nic lepszego niż piknik pod gołym niebem. W kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn pokazał, co słodkiego można przygotować na wyprawę w plener. Jak zrobić drożdżówkę bez drożdży, smoothie truskawkowe z mango, wegańskie smoothie ze szpinakiem, bananem i marakują, waniliowe muffinki z malinami i drożdżówki z truskawkami? Sprawdź przepisy.
Kuchnia portugalska jest nie tylko bardzo aromatyczna, różnorodna, ale i zdrowa. Bazuje bowiem, podobnie jak kuchnia śródziemnomorska, na rybach oraz owocach morza. Portugalczycy sięgają jednak chętnie także po dania z wieprzowiną, wołowiną, koziną lub baraniną.