W Dzień Dobry TVN karnawał w wersji śląskiej i Chop w kuchni.
W Dzień Dobry TVN Klaudiusz Kaufmann, czyli Chop w kuchni, przedstawił śląskie przepisy na karnawał. Sprawdź, jak przygotować hekele, czyli śląską sałatkę śledziową.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN
Sprawdź jego przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji Mikołaj Rey wybrał się do pachnącego cytrusami królestwa dwóch sióstr. Karolina Schubert i Bogusława Schubert podzieliły się z nim przepisem na wyjątkową konfiturę.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Makaron farfalle w Polsce często nazywany bywa kokardkami, choć samo słowo w języku włoskim oznacza motyla. Stanowi doskonały dodatek zarówno do dań na ciepło, jak i pysznych przekąsek na zimno, np. sałatki z kurczakiem.
Fasola adzuki pochodzi z Azji, gdzie na co dzień jest jedzona w formie słodkiej pasty. Wykorzystuje się ją również w przepisach na dania wytrawne, np. kotlety wegetariańskie. Popularnością cieszy się także zupa z fasolą adzuki.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Każdy, kto choć raz oglądał film lub serial, którego akcja rozgrywa się w Stanach Zjednoczonych z pewnością zetknął się (choćby na szklanym ekranie) ze śniadaniowym hitem zza oceanu – pancakes. W obrazku wszystko wygląda pięknie: puszyste, rumiane, niewielkie placuszki polane syropem klonowym i odrobinką masła nie raz rozbudzały apetyt telewidzów.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Od finału dzieli ich dosłownie włos - zanim zmierzą sie w wyjątkowym kulinarnym pojedynku 1:1 muszą oczarowac jurorów daniami z perliczki i trufli. Jak z tym zadaniem poradził sobie Filip Wałek? Jakie potrawy zdecydował się podać na ostatniej prostej przed finałem?
Tuż przed finałem 11. edycji programu "MasterChef" uczestnicy zmierzyli się z nie lada wyzwaniem. Jak Bartek Nowak poradził sobie z przepisami na dania z perliczką i truflami? Sprawdź jego wyjątkowe przepisy na dania, które zagwarantowały mu miejsce w ostatecznym kulinarnym pojedynku.
Zmagania uczestników programu "MasterChef" zmierzają powoli ku końcowi. Przed nimi ostatnia prosta w walce o finał... Czy rzeczywiście okaże się prosta? Jakie dania przygotują uczestnicy? Ela Stróżyńska zdecydowała się na smażoną pierś perliczki z puree z dyni i sosem warzywno-mięsnym i suflet z jajka z kalafiorem i sosem Beure Blanc.
Droga do finału MasterChef bywa trudna. Przez kolejne odcinki uczestnicy tworzyli wyjątkowe dania: szczególnie smaczne lub całkiem niejadalne. Tuż przed ostatecznym kulinarnym pojedynkiem uczestnicy, którzy wciąż pozostali w programie przygotowali swoje propozycje menu z perliczką i truflami. Jakie dania przygotował Kuba Tomaszczyk?
Po jej zjedzeniu na pewno nie przytyjesz.
Sprawdź przepis Sebastiana Olmy z kuchni Dzień Dobry TVN