Trwa sezon na dynie. TSprawdź, jak zrobić kujawskie przysmaku - pączków z dyni w Dzień Dobry TVN.
"Optymalną odporność i nastrój możemy modulować dietą".
Sprawdź przepis Andrzeja Polana na korzenne brownie ze śliwkami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Andrzej Pola. przygotował warzywa w aromatycznym sosie. Sprawdź, jak zrobić to danie z przepisu krok po kroku.
Sprawdź, jak zrobić zupę rydzową z sokiem z kiszonej kapusty, serem i okruchami chleba z przepisu Andrzeja Polana.
Sprawdź, jak zrobić mocny bulion wołowy ze smażonymi kaniami, dynią i pulpetami drobiowymi z przepisu Andrzeja Polana.
Do przygotowania domowej roboty sera z dodatkiem grzybów można wybrać dowolny ich rodzaj. Najczęściej są to kurki, borowiki, boczniaki lub najłatwiej dostępne pieczarki. Sprawdź, jak przygotować ten jesienny specjał.
Jesień to czas, w którym chętniej sięgamy po rozgrzewające posiłki i napoje. Zdecydowanie zalicza się do nich aromatyczny koktajl korzenny z bananem. Jak go zrobić? Sprawdź bardzo prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha pokazał, jak przygotować wersję wegańską kurczaka w bułce pita i ciesz się pysznym obiadem.
Szybki obiad w klasycznej wersji? Wypróbuj smażonego kurczaka z ryżem z przepisu Grzegorza Zawieruchy i ciesz się pysznym posiłkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł kurczak na bogato! Grzegorz Zawierucha pokazał swoje sposoby na przygotowanie tego drobiu. Sprawdź, jak zrobić pieczone filety z kurczaka z mozarellą.
Znudził Ci się pieczony kurczak? To czas na wypróbowanie fenomenalnej galantyny z kurczaka Grzegorza Zawieruchy. Sprawdź jego przepis.
Orzechy zanim schowamy do szafki warto dobrze wysuszyć. Dzięki temu dłużej zachowają swoją świeżość. Sprawdź, jak to robić w piekarniku.
Jesień to sezon na dynie i właśnie wtedy są najsmaczniejsze. Jeśli mamy przydomowy ogródek i sami je hodujemy, warto wiedzieć gdzie i jak długo można je trzymać, aby nie straciła swoich walorów smakowych. Sprawdź nasze sposoby na przechowywanie dyni.
Szukasz dań, które sprawdzą się na domowej imprezie? Polecamy tortille z kurczakiem, sosem majonezowym i warzywami z przepisu Sebastiana Olmy.
Jesień tuż tuż i masz ochotę na sezonowe, ultra czekoladowe ciacho? Sprawdź brownie czekoladowe ze śliwkami i konfiturą z przepisu Sebastiana Olmy krok po kroku.
Jedzenie na imprezę nie musi być nudne. Coraz więcej potraw można zamienić w tzw. finger food. W tej formie świetnie sprawdzi się tatar wołowy na kruchym pieczywie z piklami i majonezem. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Szukasz pomysłów na przekąski na imprezę? Swoimi propozycjami w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Sebastian Olma. Jedną z nich są bliny z pastą z ciecierzycą, jarmużem i pomidorkami. Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem propozycje dań na imprezę, czyli tzw. finger food. Jak zrobić ptysie z kremem śmietankowym, wędzonym łososiem i czarną soczewicą? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Jesień to sezon na dynię. Właśnie o tej porze roku jest najpyszniejsza, a w sklepach i na targowiskach pojawia się najwięcej jej odmian. Doskonałym sposobem na zachowanie jej smaku na dłużej jest zamknięcie go w słoiku. Jak to zrobić? Sprawdź prosty przepis.
Dynia idealnie nadaje się do przygotowania potraw typu curry. Dobrze usmażona, upieczona lub ugotowana jest źródłem witamin i minerałów, a w połączeniu z ostrą przyprawą jest idealnym posiłkiem na coraz zimniejsze popołudnia. Sprawdź nasze pomysły na dyniowe curry.
Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest pysznych inspiracji na jesienne obiady. Jedną z nich jest szarpany kurczak w sosie miodowym-miso na chałce z piklowaną cebulką z przepisu Martyny Chomackiej. Sprawdź, jak go zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem proste i pyszne pomysły na jesienne dania autorstwa Martyny Chomackiej. Jak zrobić duszonego bakłażana po chińsku z sezamem? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny jesienny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzieliła się Martyna Chomacka. Jak robić parmezanową polentę z leśnymi grzybami? Sprawdź przepis.
Wśród przygotowanych dań było lasagne kalafiorowe z wędzonym tofu.
Jesienią dynia króluje na naszych stołach. Można ją podawać w formie musów, ciast, babeczek oraz pieczoną do mięs i innych warzyw. Jednak co zrobić, aby zatrzymać jej smak na dłużej? Można ją zamarynować w occie. Będzie miała wyrazisty smak i wspaniałą konsystencję. Sprawdź, jak zrobić dynię w occie.
Fjut lub cyrop to tradycyjne polskie danie z Kujaw. Jak się je przygotowuje? Z czym go serwować? Sprawdź, co warto wiedzieć.
W kuchni Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował fenomenalny przepis na steka z rostbefu w sosie grzybowym z musztardą francuską. To danie warto przyrządzać z różnych okazji. Sprawdź przepis.
Jesień trwa, sezon grzybowy w pełni. Dodatkowo dzisiaj obchodzimy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował rydze zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer.
Trwa sezon na prawdziwki. Sprawdź, jak przygotować Smażone na patelni borowiki z sosem grzybowym i żółtkiem - super esencjonalne i smaczne danie.