Sezon na jagodzianki
Sezon na jagodzianki trwa, a wypieki te nie należą do najtańszych. Ceny bywają zaporowe, dlatego warto znaleźć chwilę w domowym zaciszu i zabawić się w kucharza. Fani gotowania z pewnością mają już w tym roku za sobą niejedną blachę wypełnioną po brzegi tymi słodkościami.
A ci którzy z kuchnią mają niewiele wspólnego, z pewnością dzięki prostemu patentowi, poradzą sobie z tym zadaniem. Andrzej Polan poinstruował obserwatorów, jak zawijać jagodziankę w taki sposób, by nie zmarnować ani jednego drogocennego owoca. Gotowi? Koniecznie zobaczcie wideo.
Andrzej Polan i jego patent na jagodzianki
Pieczenie ciast i innych wypieków, nie należy do najłatwiejszych. Na szczęście Andrzej Polan ruszył z pomocną dłonią do wszystkich zagubionych w kuchni, by pokazać, jak zabrać się do robienia jagodzianek. Sposób jest prostszy, niż mogłoby się wydawać.
- Mała miseczka, wkładam ciasto do środka, wsypują sporą ilość jagód, trochę cukru i zamykam. W ten sposób mam piękne, idealne jagodzianki. Teraz tylko 180 st. i jest pycha! - zapewniał kucharz.
@andrzejpolangotuje Znałaś/eś ten sposób? Mogę się założyć, że nie! 🙌 #jagodzianki #jagody #porady #przepisy #przepisykulinarne #dlaciebie #dc #foryou #fypage #wow
♬ dźwięk oryginalny - Andrzej Polan
Fani wydawali się zachwyceni sposobem kucharza na jagodzianki. - Super pomysł! - napisała jedna z obserwatorek. - Jak ja tego patentu potrzebowałam! - dodała inna. - Moja babcia też tak robiła - czytamy w komentarzach.
Zobacz także:
- Pyszne jagodzianki w dwóch odsłonach. Przepis na słodkie bułeczki w wersji klasycznej oraz fit
- Mleczne jagodzianki z niezwykłym dodatkiem, który Cię zaskoczy. Sprawdź, jak je zrobić
- Jagodzianki według przepisu Joanny Przetakiewicz. "Każdy, kto je zje, zakocha się"
Autor: Oskar Netkowski
Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA