Andrzej Polan i jego patent na jagodzianki. "Moja babcia też tak robiła"

Andrzej Polan w odwiedzinach u naszego widza
Źródło: Dzień Dobry TVN
Andrzej Polan znalazł patent na to, jak nie zmarnować ani jednej jagódki, podczas domowego pieczenia. Owoce te nie należą do najtańszych, więc warto pod okiem mistrza nauczyć się je dobrze zawijać. Kucharz pokazał na swoim TikToku, jak się za to zabrać.

Sezon na jagodzianki

Sezon na jagodzianki trwa, a wypieki te nie należą do najtańszych. Ceny bywają zaporowe, dlatego warto znaleźć chwilę w domowym zaciszu i zabawić się w kucharza. Fani gotowania z pewnością mają już w tym roku za sobą niejedną blachę wypełnioną po brzegi tymi słodkościami.

A ci którzy z kuchnią mają niewiele wspólnego, z pewnością dzięki prostemu patentowi, poradzą sobie z tym zadaniem. Andrzej Polan poinstruował obserwatorów, jak zawijać jagodziankę w taki sposób, by nie zmarnować ani jednego drogocennego owoca. Gotowi? Koniecznie zobaczcie wideo.

Andrzej Polan i jego patent na jagodzianki

Pieczenie ciast i innych wypieków, nie należy do najłatwiejszych. Na szczęście Andrzej Polan ruszył z pomocną dłonią do wszystkich zagubionych w kuchni, by pokazać, jak zabrać się do robienia jagodzianek. Sposób jest prostszy, niż mogłoby się wydawać.

- Mała miseczka, wkładam ciasto do środka, wsypują sporą ilość jagód, trochę cukru i zamykam. W ten sposób mam piękne, idealne jagodzianki. Teraz tylko 180 st. i jest pycha! - zapewniał kucharz.

Fani wydawali się zachwyceni sposobem kucharza na jagodzianki. - Super pomysł! - napisała jedna z obserwatorek. - Jak ja tego patentu potrzebowałam! - dodała inna. - Moja babcia też tak robiła - czytamy w komentarzach.

Zobacz także:

Autor: Oskar Netkowski

Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana