W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne śniadania i słodkości z sezonowymi owocami - jabłkami, gruszkami i śliwkami. Sprawdź, jak przygotować muffiny marchewkowo-jabłkowe z musem śliwkowym, śniadaniowe casserole z owocami oraz migdałową owsiankę z gruszkami.
Wszelkie rozgrzewające zupy to świetny sposób na poprawę nastroju jesienią. Zwłaszcza, gdy za oknem zimno i pochmurnie. Polecamy wypróbować nasz pyszny przepis na zupę krem marchewkowo-pomarańczowy.
Bardzo często bywa tak, że gdy za oknem szaro, zimno i mokro, dobry nastrój nas opuszcza. Jak można go sobie poprawić? Lekarstwem może być Whipped Hot Chocolate, czyli rozgrzewający deser, który podbijał TikToka.
W okresie jesienno-zimowym warto zadbać o wsparcie odporności. Michał Korczyk, farmaceuta, proponuje czerpać prozdrowotne właściwości z produktów pszczelich.
Na olej w potrawach większość z nas patrzy trochę po macoszemu. To poważny błąd, szczególnie jeśli myślimy o olejach roślinnych, w tym naszym rodzimym oleju rzepakowym. Jakie są korzyści z wprowadzenia go do codziennej diety?
Późnym latem, a wczesną jesienią zaczynają dojrzewać śliwki. To w tym czasie są one najsmaczniejsze. Warto korzystać z darów natury i przygotowywać z nich domowe przetwory. Owoce te są niskokaloryczne, a co więcej, bardzo dobrze wpływają na układ trawienny. Te właściwości warto wykorzystywać. Sprawdź nasz prosty przepis na domową nalewkę ze śliwek.
Jesień to idealny czas, aby przygotować nie tylko smaczną, ale również zdrową nalewkę. Doskonałą jej bazą są rzadko wykorzystywane w tym celu jabłka. Sprawdź dwa proste przepisy na nalewkę z jabłek krok kroku.
W kuchni Dzień Dobry TVN na jesienne obiady proponujemy tym razem różnego typu kluski. Jak zrobić kluski z mięsem wieprzowym i mieszanką przypraw? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Szukasz pomysłu na prosty jesienny obiad? Dobrą opcją mogą być różnego typu kluski. W kuchni Dzień Dobry kilka wersji przygotował Sebastian Olma. Jedną z nich są kopytka ze szpinakiem, pomidorkami i wędzonym łososiem. Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej różnego typu kluski. Swoimi propozycjami ich przygotowania podzielił się Sebastian Olma. Jak zrobić kluski na parze z jagodami i palonym masłem? Sprawdź przepis.
W Dzień Dobry TVN Patryk Galewski przygotował fenomenalne, domowe drożdżówki z karmelizowanymi śliwkami. Szef kuchni pokazał, jak zrobić ten pyszny, jesienny deser, który był również przysmakiem księdza Kaczkowskiego. Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Patryk Galewski zaprezentował, jak przygotować jesienne, śliwkowe przysmaki księdza Kaczkowskiego. Sprawdź, jak zrobić stek z polędwicy wołowej ze śliwkową kaszą pęczak w wydaniu szefa kuchni.
W Dzień Dobry TVN poznajemy przysmaki księdza Kaczkowskiego w wykonaniu Patryka Galewskiego, szefa kuchni. W związku ze zbliżająca się jesienią przygotował on polędwicę duszoną w czerwonym winie ze śliwkami. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Patryk Galewski gotuje przysmaki księdza Kaczkowskiego w jesiennej odsłonie. Sprawdź, jak przygotować przystawkę na zimno - śliwki w prosciutto crudo. Idealnie sprawdzą się przed pełnym obiadem.
Pigwa to owoc stale zyskujący na popularności. Nic w tym dziwnego, gdyż jest bogaty w minerały i świetnie nadaje się do robienia przetworów. Produkty z pigwy są różnorodne i pokazują, jak można wykorzystywać te owoce i spożywać je w wielu postaciach.
W kuchni Dzień Dobry TVN Kinga Paruzel zaprezentowała swoje przepisy na niezwykłe dania: hot dogi z pieczoną marchewką i popcornem, kanapki z szynką, ze świeżymi warzywami i chipsami warzywnymi, półbagietki a'la wrapy z pastą jajeczną i warzywami, chrupiące ciasteczka owsiane z bakaliami alesto. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się zdrowymi przekąskami.
Dziś w Dzień Dobry Wakacje Basia Ritz, zwyciężczyni I edycji MasterChef Polska zaproponowała swoje przepisy na dania ze śliwkami: placuszki z ricottą i gorącymi śliwkami w żelu, „szybkie” ciasto ze śliwkami oraz knedle ze śliwkami
Patrycja Machałek, autorka książki „Przetwory z pomysłem” i wcześniejszego bestselleru „Siła ziół”, była gościem w studiu Dzień Dobry Wakacje. Przedstawiła swoje ulubione przepisy na przetwory w kuchni.
Zbliża się jesień, a wraz z nią coraz zimniejsze dni. W związku z tym w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły rozgrzewające potrawy Piotra Kucharskiego. Sprawdź jego przepis na gulasz z dyni i ciecierzycy.
Przed nami jesień i coraz chłodniejsze dni. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował różne dania, które rozgrzeją nawet największych zmarzluchów. Sprawdź jego przepis na pyszną i gorącą zupę - jesienny krupniko-kapuśniak.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał swoje sposoby na rozgrzewające dania dla zmarzluchów. Jedną z potraw są pieczone śliwki z plackami owsianymi - idealny sposób na wykorzystanie jesiennych owoców sezonowych. Sprawdź przepis
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne rozgrzewające potrawy idealne dla zmarzluchów. Sprawdź jego przepisy na napar imbirowy i z rokitnika. Nie tylko sprawią, że będzie nam cieplej, ale też wzmocnią naszą odporność. Jak je przygotować?
Przetwory z gruszek cieszą się u nas dużą popularnością. Nie powinno to dziwić – gruszki to smaczne i zdrowe owoce. Pozwalają na przygotowanie takich przetworów, jak: dżem, konfitura, powidła czy mus.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował specjały z błękitnym serem. Sprawdź jego przepis na grzanki zapiekane z brzoskwiniami, serem oraz orzechami nerkowca. To pyszne połączenie sprawdzi się na wspólne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować pyszne dania z serem. Sprawdź jego przepis na lunchową sałatkę z brokułem, kaszą kuskus, ogórkiem, pomidorkami i serem. Sprawdzi się, jako drugie śniadanie na wynos.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania na bazie sera. Sprawdź, jak przygotować jego makaron ze świeżymi grzybami, tymiankiem i sosem serowym. To danie idealnie sprawdzi się na wykwintny obiad, którym zaskoczysz gości.
Domowe przetwory to najlepszy sposób, by zatrzymać smak lata. Są zdrowe, bez dodatku ulepszaczy, a ich wykonanie wcale nie musi być pracochłonne. Swoimi przepisami w Dzień Dobry TVN podzieliła się Maja Popielarska, dziennikarka i prezenterka TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły wrześniowe owoce i warzywa, które idealnie sprawdzą się do pieczenia. Martyna Chomacka - finalistka 7. edycji MasterChefa - pokazała, jak przygotować pyszne gruszki w czerwonym winie z sosem z białej czekolady. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef, pokazała swoje sposoby na pieczone warzywa i owoce. Sprawdź jej przepis na zupę z pieczonej dyni z niesamowitym dodatkiem - popcornem.