Chociaż zakwas buraczany obecnie jest nieco zapomniany zapominany, jego prozdrowotne właściwości ceniono już wieki temu. Poznaj najlepszy przepis na zakwas z buraków czerwonych, który nie tylko jest prosty w przygotowaniu, lecz także ma wiele zastosowań.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń i Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół.
Jak sobie szybko z nimi poradzić?
Wariantów pizzy jest tyle, ile przygotowujących ją osób, a każda z już wypieczonych, różni się od pozostałych. W Dzień Dobry TVN przekonywał o tym mistrz w swoim fachu.
Na wigilijnych stołach w święta Bożego Narodzenia obok pierogów i barszczu - królują ryby. I to pod różnymi postaciami: karp w galarecie, śledzie w śmietanie czy pstrąg pieczony. A jak wybrać świeżą i najsmaczniejszą rybę? Z tym pytaniem zmierzył się znawca kulinariów Mikołaj Rey.
Sprawdź przepisy na zupę pomidorową z soczewicą, makaron w sosie pomidorowym, risotto z pomidorami i tosty z hummusem pomidorowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź nasze trzy sprawdzone metody.
W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo chętnie dzielimy się prostymi przepisami i różnego typu trikami kulinarnymi. Połączeniem obu niewątpliwie jest bardzo prosty przepis na ciasto o nazwie "4 łyżki". Jak je zrobić?
Dorym pomysłem będzie upieczenie również kruchych ciastek z okienkiem, które będą nadziane słodką konfiturą i podane z cukrem pudrem lub lukrem.
Wigilijnego i świąteczne potrawy w zależności od kraju czy regionu, mogą bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić krem z topinamburu z mulami? Sprawdź przepis.
Co kraj to obyczaj, dlatego zawartość wigilijnego czy świątecznego stołu nie wszędzie jest taka sama. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy prosto z Włoch. Jak zrobić spaghetti z kremowymi ziemniakami, mulami, kremem cebulowym i pikantną oliwą? Sprawdź przepis.
Menu wigilijnego czy świątecznego stołu w zależności od kraju czy regionu, może bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić smażone żółtko z fondue Parmigiano Reggiano i pędami grochu? Sprawdź przepis.
Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest pysznych i prostych w wykonaniu potraw, w tym najlepszych deserów. Do nich niewątpliwie zalicza się ciasto leniwiec. Jak je zrobić? Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Naszego prowadzącego poniosła wyobraźnia.
Sprawdź przepis na mandarynki gotowane w syropie i krajankę z ciasta filo i kremu jogurtowego z mandarynkami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na ciasto ucierane z mandarynkami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na pieczeń z indyka z żurawiną z sosem z mandarynek z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Nie chcemy zabić smaku, chcemy go tylko podkreślić"
Ciastka orzeszki wyglądem przypominają orzechy włoskie, ale w łupinach. W smaku mogą być różne - kokosowe, migdałowe, laskowe, albo właśnie jak same włoskie orzechy. Sprawdź, jak łatwo je przygotować na święta Bożego Narodzenia.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na racuchy jabłkowo-cynamonowe z kremem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Cristiny Catese z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź fenomenalny przepis Katarzyny Bosackiej z kuchni Dzień Dobry TVN na makaron ze smażonym ogórkiem.
Sprawdź jej przepis na mus z wątróbki z jabłkiem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jej przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź jej przepis na kotlety mielone z kalafiorem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na kulebiaka z łososia z kaszą gryczaną z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na bolo de mel, czyli tradycyjny piernik na melasie prosto z Madery, z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na zupę krem z pieczonego selera z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na roladę biszkoptową w świątecznym klimacie z kuchni Dzień Dobry TVN.