Fjut lub cyrop to tradycyjne polskie danie z Kujaw. Jak się je przygotowuje? Z czym go serwować? Sprawdź, co warto wiedzieć.
W kuchni Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował fenomenalny przepis na steka z rostbefu w sosie grzybowym z musztardą francuską. To danie warto przyrządzać z różnych okazji. Sprawdź przepis.
Jesień trwa, sezon grzybowy w pełni. Dodatkowo dzisiaj obchodzimy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował rydze zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer.
Trwa sezon na prawdziwki. Sprawdź, jak przygotować Smażone na patelni borowiki z sosem grzybowym i żółtkiem - super esencjonalne i smaczne danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował fenomenalne przepisy z okazji Dnia Chłopaka. Sprawdź, jak zrobić sernik pieczony w kąpieli wodnej.
Kasztany jadalne to przysmak jakich mało. Można jeść je pieczone, a można zrobić z nich pyszną zupę krem. Czy kasztany polskie mogą być zamiennikiem w takiej zupie? Czym różnią się kasztany jadalne od innych? Sprawdź nasz prosty przepis i dowiedz się, jak poprawnie przygotować to danie.
Masz ochotę na galaretkę z pigwy? Sprawdź, jak ją przygotować z uniwersalnego przepisu - nada się do mięs i deserów.
Jesienią cieszmy się smakiem dyni. Sprawdź, jak przygotować aromatyczne risotto z dynią Macieja Regulskiego, z jego autorskiego przepisu.
Masz ochotę na jesienne warzywa i potrawy? Sprawdź przepis na makaron z cukinią i ricottą z sezonowych jarzyn.
Masz dość sklepowych koncentratów pomidorowych? Sprawdź domowy sposób Macieja Regulskiego.
Katarzyna Bosacka przedstawiła swoje sposoby na pasteryzację.
Kiedy przygotowuje się różnego rodzaju przetwory z jabłek, często pozostają po nich obierki. Dawniej starano się nie marnować jedzenia, więc wykorzystywano je do zrobienia np. octu, kompotu, galaretki czy nawet kompostu. Ruch
Jabłka niejedno mają imię i obchodzą nawet swoje święto 28 września. Mogą być symbolem zakazanego owocu lub królewskiej władzy. Polska słynie z uprawy jabłek, więc warto wiedzieć, czym różną się poszczególne odmiany, jak wytłacza się z nich sok, a także co zrobić z nimi w kuchni. Sprawdź przepisy na przetwory z jabłek.
Bazą dla zupy cebulowej może być wywar mięsny, mięsno-warzywny lub z samych warzyw. Często podawana jest z serem topionym lub warstwą startego żółtego sera. Z zupą cebulową doskonale komponują się różnego typu grzanki. Sprawdź, jak ją przygotować i cieszyć się pysznym i gorącym daniem w zimne dni.
Jesień choć piękna bywa też chłodna. Po spacerze w kolorowych okolicznościach przyrody często zmarznięte ciała aż proszą o coś ciepłego do jedzenia. Z rozwiązaniem jakim są sycące, rozgrzewające zupy przychodzi Szymon Czerwiński. Sprawdź przepisy na krem dyniowy
Jesień w kuchni to czas na przetwory! W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował przetwory warzywne na różne, ciekawe i pyszne sposoby. Sprawdź przepisy na kolorowe pomidory w zalewie octowej, pomidory z cebulą i goździkami, żółte buraki w zalewie z anyżem i chili, paprykę marynowaną w zalewie, ogórki z pikantną papryką, czosnkiem i gorczycą oraz sos pomidorowy z bazylią w słoiku.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zdarza się, że wykonujemy w trakcie gotowania czynności, które są tak naprawdę zbędne i do tego często pochłaniają sporo czasu. Z czego zatem możemy zrezygnować? Oto kilka przykładów.
Zupa grzybowa to idealny sposób na wykorzystanie sezonowych darów natury. Możemy użyć do tego mieszanki grzybów leśnych. Możemy też wybrać jeden gatunek i w ten sposób wyekstrahować jego aromat. Sprawdź nasze pomysły na zupę grzybową.
Skorzystaj z przepisów na sałatkę z dynią, kotleciki falafel z dipem jogurtowo-miętowym, grzybowe tapas i pasztet z indyka z sosem żurawinowo-imbirowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN razem z Grzegorzem Zawieruchą doceniamy ziemniaka. Sprawdź fenomenalne przepisy na to warzywo. Zobacz, jak zrobić ziemniaczany placek z serem oraz szynką parmeńską. Ciesz się pysznym obiadem!
W kuchni Dzień Dobry TVN niedoceniany ziemniak, czyli uniwersalne warzywo, z którego można przygotować wiele dań. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha przygotował niecodzienne i pyszne potrawy. Sprawdź jego przepis na pulpeciki ziemniaczane z sosem pieczarkowo - szparagowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN mamy smaka na ziemniaka. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha przygotował swoje sposoby na pyszne i zdrowe dania z tym warzywem. Sprawdź jego przepis na zapiekane łódeczki ziemniaków podane ze śmietanowo - szczypiorkowym sosem, które zachwycą Twoje podniebienie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował różne możliwości na ziemniaczane pyszności.
Owsianka może stanowić pełnowartościowy posiłek. Dodatkowo, jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a jej nocna wersja - jeszcze łatwiejsza. Sprawdź, jak ją zrobić i dostosować do swoich potrzeb.
W kuchni Dzień Dobry TVN na pożegnanie lata Andrzej Polan przygotował pyszne przepisy z sezonowymi warzywami. Sprawdź jego przepis na a dio pomidory, czyli zupę pomidorową z pysznymi zapiekankami z kurkami i serem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienny obiad. Sprawdź jego przepis na kurczaka w kolorowych warzywach, który zachwyci każdego. To dobry pomysł na wystawny obiad dla przyjaciół i rodziny.
W kuchni Dzień Dobry TVN nastała jesień, a wraz z nią pora na sezonowe owoce i warzywa. Andrzej Polan pokazał, jak przygotować fenomenalne pieczone naleśniki z jabłkami. Sprawdzą się na słodki obiad nawet dla największych niejadków.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienne obiady. A czym umilił obiad? Oczywiści pysznym owocowym ciastem. Sprawdź jego przepis na O mirabel, czyli ciasto mirabelkowe z czekoladową polewą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne śniadania i słodkości z sezonowymi owocami - jabłkami, gruszkami i śliwkami. Sprawdź, jak przygotować muffiny marchewkowo-jabłkowe z musem śliwkowym, śniadaniowe casserole z owocami oraz migdałową owsiankę z gruszkami.