W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN, ze swoim bratem ciotecznym Bartkiem Durdą. Przygotował on specjały kuchni francuskiej - autorski przepis na "Hachis parmentier Sobola". Sprawdź, jak przygotować to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Marcin "Sobol" Sobolewski, szef planu DDTVN i pasjonat gotowania. Przedstawił sposób na przygotowanie pysznej francuskiej zupy cebulowej. Sprawdź, jakie składniki są potrzebne i jak ją przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze przygotowywali dania z kuchni francuskiej. Bartek Durda, pasjonat gotowania mieszkał we Francji prawie 20 lat. Sprawdź jego przepis na Gougères au fromage, czyli wytrawna bombonierka z ptysiami z serem niespodzianką.
Bartek Durda to kucharz pasjonat, który we Francji spędził prawie 20 lat. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował różne dania z kuchni francuskiej, w tym gruszki zapiekane z serem gorgonzola i orzechami. Sprawdź, jak zrobić tę potrawę.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska przygotowała bitki z szynki pasteryzowane w słoikach. Kucharka brała udział w 9. edycji programu MasterChef, w którym dostała się do finału. Sprawdź, jak przygotować jej autorski pomysł na wekowany obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska, uczestniczka 9. sezonu MasterChef, przygotowała autorski przepis na pasteryzowany żurek. Kucharka nie wygrała programu, jednak dotarła do finału i wspaniale gotuje. Sprawdź, jak przygotować jej żurek.
Czas na wiosenne nowalijki! W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy MasterChef Junior: Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pod czujnym okiem Ani Starmach przygotowali z nich: mini gołąbki z botwiny, cukinię z rzodkiewką na ciepło, wiosenną sałatkę ze szparagami i groszkiem oraz ciasto ucierane z rabarbarem. Zobaczcie, jak uniknąć zakalca w cieście i dlaczego, by ugotować jajka w koszulkach, należy wywołać burzę w garnku.
W kuchni Dzień Dobry TVN tematem głównym stał się ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić koreańską sałatkę z ogórka podaną z łososiem? Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN rządzi ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić curry z kurczakiem, ogórkiem, ananasem i sezamem? Sprawdź przepis.
Woda z ogórków kiszonych przez wielu jest bardzo ceniona. Ma sporo witamin i świetnie nawadnia, przez co niektórzy sięgają po nią profilaktycznie, dla zdrowia. Innym pomaga zwalczyć kaca. Kolejnym jej zastosowaniem jest użycie do upieczenia pysznego, domowego chleba. Sprawdź nasz prosty przepis krok po kroku.
Jogurtowe tosty z piekarnika to ciekawa wariacja na temat tej śniadaniowej opcji. Trend pojawił się na TikToku i cieszy się ogromną popularnością, filmy z instrukcją wykonania mają miliony wyświetleń. Jak zrobić tosty jogurtowe? Sprawdź nasz przepis i wideo z TikToka.
Na ulicach Ukrainy możemy kupić czeburieki, czyli pierogi wypełnione mięsnym farszem, najczęściej baraniną. Od babuszki możemy również kupić bilaszki lub inaczej pirożki bądź watruszki – jest to rodzaj bułek drożdżowych ze słodkim bądź pikantnym nadzieniem, smażonych na głębokim tłuszczu. Sprawdź, jak przygotować pierogi pani Halinki z autorskiego przepisu Haliny Czekanowskiej.
Hreczanyki, nazywane również hreczkami to kotlety z kaszy gryczanej i mięsa. Często podawane są w towarzystwie różnych sosów, np. grzybowego. Sprawdź, jak przygotować Hreczynki pani Halinki z autorskiego przepisy Haliny Czekanowskiej, który przedstawiła w Dzień Dobry TVN.
Na pierwszym miejscu wśród zup kuchni ukraińskiej oczywiście króluje tradycyjny barszcz ukraiński. Jest to wywar z czerwonych buraków, z dodatkiem kapusty i pokrojonych ziemniaków oraz kawałkami mięsa. Podawany z łyżką śmietany. Niekiedy dodaje się do niego również fasolę, wówczas nazywany jest "barszczem czernihowskim". Sprawdź, jak go przygotować według przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Jak przygotować tort kijowski z kuchni ukraińskiej? Kuchnia ta swój charakter zawdzięcza wpływowi kultur obcych. Odnajdziemy w niej trochę smaków kuchni litewskiej, ormiańskiej, tatarskiej, polskiej, żydowskiej, a także dużo podobieństw do kuchni rumuńskiej i mołdawskiej.
Tarhun to napój o nietypowym smaku, ponieważ produkowany jest przede wszystkim z estragonu. Pochodzi z Gruzji, jednak dużą popularnością cieszy się w Rosji. Obecnie promowany jest jako zamiennik Coca-Coli. Sprawdź, jak łatwo go przygotować.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę z kuskusem i dressingiem z kolendry? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić świeże warzywa z łososiem zapiekane w beszamelu? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić pieczoną jagnięcinę z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na pyszny, wiosenny obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić makaron penne primavera? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić sałatkę z dressingiem z sera pleśniowego? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe mają wielu fanów i coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić pyszną pizzę z gruszką, czerwoną cebulą i serem pleśniowym ? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe na dobre zagościły w polskich kuchniach. W Dzień Dobry TVN pyszne potrawy z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić zupę cebulową z grzankami i serem pleśniowym? Sprawdź przepis.
Sery pleśniowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy, w tym deser, z ich użyciem przygotował Piotr Kucharski. Jak zrobić panna cottę z serem pleśniowym? Sprawdź przepis.
Jeśli więc nie mamy dużo wolnego czasu, wybierzmy krótki i sprawdzony przepis na tort urodzinowy.
Ciasto rafaello bez pieczenia to świetny sposób na szybki, domowy i co najważniejsze, pyszny deser. W naszej kuchni dzielimy się jego najprostszą wersją. Sprawdź przepis krok po kroku.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje pyszne propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z wasabi i chrzanem? Sprawdź przepis.