Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!
Odpowiednio dobrane sery można stosować praktycznie do wszystkiego. W kuchni Dzień Dobry TVN przekonał nas o tym Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z błękitnym serem pleśniowym, pieczonego łososia z brokułami i sosem oraz kolorowy makaron z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepisy.
Sałatka jarzynowa to królowa świątecznego stołu. Choć większość z nas przygotowuje tę klasyczną wersję, to w przepisie Magdy Gessler jest jeden sekretny składnik, który sprawi, że będzie ona jeszcze bardziej wyrazista. Oto receptura prowadzącej "Kuchenne rewolucje", która od lat zmienia smak Polaków.
Mateusz Zielonka jest zwycięzcą 6. edycji programu MasterChef. W programie Dzień Dobry TVN przygotował autorski przepis na krokiety rybne. Sprawdź, jak przygotować to danie. Sprawdzi się idealnie na piątkowy obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotowuje swoje specjały z ryby. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę typu roulette z wędzonym pstrągiem i ziemniakami truflowymi.
Pyszne kanapki z jajkami i wędzoną rybą to idealne pierwsze i drugie śniadanie. Można je zjeść w domu albo zabrać do szkoły czy pracy. Sprawdź autorski przepis Mateusza Zielonki na egg sandwich, który przygotował w Dzień Dobry TVN.
Pierwszego kwietnia Francuzi obdarowują się rybą. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji MasterChefa, w kuchni Dzień Dobry TVN pokazuje, jak przygotować ryby. Sprawdź jego autorski przepis na pancakes fish.
Światowy Dzień Budyniu jest obchodzony 31 marca. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyniu podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tartę z karmelowym budyniem i gruszkami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest światowy dzień budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić tiramisu z budyniem czekoladowym i malinami? Sprawdź przepis.
Budyń to tak pyszny i uniwersalny deser, że doczekał się swojego święta. 31 marca obchodzony jest Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji budyniowymi przepisami podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić klasyczny budyń? Sprawdź przepis.
31 marca to wyjątkowy dzień - Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji pysznymi przepisami z użyciem budyni w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Damian Kordas. Jak zrobić rurki z budyniem truskawkowym? Sprawdź przepis.
Wiosenne kwiaty mogą być wykorzystywane nie tylko do bukietów, wianków i ozdób w domu. Z powodzeniem można dodawać je do różnych potraw lub zrobić z nich herbatkę. Które z nich można parzyć? Sprawdź przepis na zieloną herbatę z wiosennymi kwiatami.
Na początku marca na targach zaczynają pojawiać się świeże warzywa takie jak rzodkiewka, kapusta, marchew i kalarepa, czyli nowalijki. Daria Ładocha podzieli się w naszej kuchni przepisami na lekkie, wiosenne dania. Jak przyrządza śniadaniowe muffiny z rzodkiewką? Sprawdź przepis.
Klasyczny przepis na muffinki bez jajek i mleka wymaga zaledwie kilku składników, które bez wątpienia znajdziesz w swojej kuchni. Taką przekąskę możesz przygotować w naprawdę krótkim czasie. Możliwość dowolnej modyfikacji dodatków i nadzienia sprawią, że babeczki będą smakować każdemu i nigdy się nie znudzą. Poznaj najlepsze przepisy na muffinki bez jajek.
Bułeczki drożdżowe z wytrawnym nadzieniem z sera i ziół to doskonałe danie na przekąskę, deser, a nawet śniadanie. Sprawdź przepis Lorentyny Mikulskiej, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zawijane drożdżowe bułeczki z farszem ziołowym i serem brie.
Bruschetta to tradycyjna włoska przekąska. Zazwyczaj jest to grzanka posmarowana roztartym czosnkiem i polana odrobiną oliwy. Lorentyna Mikulska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała swój przepis na bruschettę z pieczonymi winogronami i serem. Sprawdź jej przepis.
Palone masło to najbardziej maślany ze smaków, jaki można uzyskać. W kuchni Dzień Dobry TVN Lorentyna Mikulska pokazała, jak przygotować tartę serową z konfiturą z płatków róż i kruszonką z palonego masła. Sprawdź jej przepis.
Sosna to iglaste drzewo popularne na terenach Polski. Mało kto wie, że z jego igieł można wykonywać nie tylko maceraty i olejki, ale również wzmacniającą herbatkę lub napar. Co więcej, również z jej szyszek można wykonać taki napój. Sprawdź, jak go zrobić i jakie ma właściwości.
Wytrawne muffinki zyskują na popularności. Sprawdzą się jako drugie śniadanie i słona przekąska. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska pokazała, jak zrobić serowe muffinki z kolorową papryką. Sprawdź jej przepis.
Bułeczki drożdżowe najczęściej kojarzą nam się ze słodką przekąską. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ricottą. Sprawdź, jak je przygotować.
Tartinki to małe kanapeczki jednowarstwowe, na których układa się dodatki. Najbardziej przypominają one tradycyjne polskie kanapki. Sprawdź, jak przygotować tartinki z gruszką i kozim serem z przepisu Katarzyny Bukowskiej, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
Taramasalata to popularna pasta grecka, tradycyjnie wykonywana z ikry i podawana jako przystawka. Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował jej wegańską wersję. Sprawdź, jak przygotować pastę z grochu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swój sposób na wielkanocne postne dania. Ciasta na święta można przygotowywać na słodko, ale też wytrawnie. Sprawdź, jak przygotować pyszne wielkanocne ciasto z jajkami z przepisu Grzegorza Zawieruchy.
Pyszne gołąbki w wersji wegańskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. To idealne danie postne. Sprawdź, jak przygotować gołąbki z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Żurek to danie, które kojarzy się przede wszystkim ze świętami wielkanocnymi. Co jednak, jeśli jesteśmy weganami? Nadal można przygotować pyszną, świąteczną zupę. Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy na wegański żurek.
Żur to tradycyjna, wręcz kultowa i rozpoznawalna na świecie polska zupa. Choć jest klasykiem, to wiadomo przecież, że są różne szkoły jego przygotowania i w wielu regionach, a nawet domach, jest jakaś wariacja na temat. Świetnym przykładem jest śląski żur żeniaty. Jak go zrobić? Najlepiej wedle przepisu poniżej.
Gofry kojarzą nam się w pierwszej kolejności z uwielbianym przez dzieci deserem. Podawane w budkach i cukierniach mają wiele wariantów - dodaje się do nich bitą śmietanę, polewy i posypki. Szymon Czerwiński odczarowuje jednak słodki wizerunek gofrów, dowodząc że w wersji wytrawnej mogą smakować równie wyśmienicie.
Tradycja święcenia pokarmów sięga w Polsce XIII i XIV wieku. Do koszyczka wkłada się pieczywo, które w kościele skrapia się wodą święconą. Sprawdź, jak przygotować chlebek do święconki krok po kroku.
Gofry bez mleka z pewnością spodobają się osobom na diecie lub tym, które nie mogą spożywać tego produktu. Jak zrobić pyszne i zdrowe gofry? Sprawdź trzy niezawodne przepisy na gofry bez mleka, bezglutenowe, wegańskie i dla alergików.
Zaczyna się sezon na szparagi, które co roku są coraz bardziej doceniane przez Polaków. Cristina Catese przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszny krem szparagowy z serem ricotta i sadzonym jajkiem perliczki albo kurzym. Sprawdź jej przepis.