Dziś kuchnia Dzień Dobry TVN wraca do korzeni. Zagłębiamy się w polską ziemię i wykopujemy z niej prawdziwe skarby - warzywa okopowe. Jak zrobić zapiekankę z warzyw korzennych? Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy.
Ziemniaki gotowane lub pieczone to częsty dodatek do potraw obiadowych. Doskonałym zamiennikiem jest puree ziemniaczane, jednak wiele osób zastanawia się, jak zrobić puree z ziemniaków i czy jest to trudne. Wykonanie dobrego puree z ziemniaków jest bardzo proste i szybkie, a przepisy z powodzeniem można modyfikować, dodając ulubione składniki.
Dania na koniec karnawału proponuje Piotr Kucharski. W kuchni dzień Dobry TVN przygotowuje faworki, gumbo oraz semlor, czyli szwedzkie bułeczki karnawałowe. Poznaj przepisy na pyszności na ostatki.
Znajdziemy w niej wiele z naszej rodzimej kuchni, jak również mnóstwo naleciałości litewskich, mołdawskich, tatarskich czy żydowskich. Mowa tu o kuchni ukraińskiej, która różnorodnością smaków i obfitością dań przyciąga wielu smakoszy z całego świata. Czym charakteryzują się ukraińskie potrawy?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić batony czekoladowe z cieciorką?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić placki z krewetkami i zielonym groszkiem?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić zupę curry z jarmużem?
Poznaj przepisy dietetyk Hanny Stolińskiej.
Kuchnia chińska opiera się na zestawieniu pozornie wykluczających się smaków. To właśnie jej zawdzięczamy sos słodko-kwaśny. Popularna chińszczyzna króluje na całym świecie. Warto jednak wiedzieć, że chińskie jedzenie to coś więcej niż sajgonki i kurczak w sosie słodko-kwaśnym.
W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu.
W związku z przednówkiem, czyli okresem, w którym zima się kończy, jednak wiosna wciąż nie nadeszła w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły typowe dla tego okresu warzywa. Daria Ładocha zaprezentowała przepis na to, jak przygotować krem z selera z oliwą truflową i pistacjami.
Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Z okazji dnia pistacji kuchnia Dzień Dobry TVN wypełniona została tymi pysznymi, zielonymi orzeszkami. Przepisami na pyszne dania z ich użyciem podzielił się Andrzej Polan. Jak zrobić kurczaka w pistacjach? Sprawdź przepis.
26 lutego obchodzony jest światowy dzień pistacji. Nic dziwnego, że te orzeszki doczekały się swojego małego święta – są pyszne i cieszą oczy pięknym kolorem. W kuchni Dzień Dobry TVN kilka pyszności z pistacjami przygotował Andrzej Polan. Jedną z nich jest sernik pistacjowy. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Udon to japoński gruby, pszenny makaron. Podawany jest na zimno i na ciepło. Obecnie dostępny jest w wielu supermarketach, a do tego nie jest drogi. Tradycyjnie jednak wyrabiany jest ręcznie. Co można z nim zrobić i z czym najlepiej go podawać?
Kurczak po tajsku to jeden z bardziej znanych w Europie przepisów wywodzących się ze sztuki kulinarnej Tajlandii. Tajski styl gotowania przez wieki kształtował się pod wpływem kuchni chińskiej z północy i kuchni indyjskiej z zachodu. Dlatego też tajskie dania, takie jak kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym czy kurczak curry po tajsku, zachwycają intensywnym smakiem i orientalnymi przyprawami.
Sushi to najbardziej znana potrawa kuchni japońskiej. Jak przygotować pyszne, kolorowe sushi we własnym domu? Przepisem i wszystkimi wskazówkami podzielił się z nami Konrad Budziński.
Tłusty czwartek to święto w sam raz dla łasuchów. W tym dniu na stołach królują nie tylko pączki wszelkiego rodzaju, ale również faworki. W kuchni Dzień Dobry TVN, finalista MasterChefa, Szymon Czerwiński, przedstawił swój przepis na faworki. Sprawdź, jak je przygotować.
Tłusty czwartek to wyjątkowy dzień, w którym Polacy masowo wręcz sięgają po pączki, faworki i inne słodkości. Obok tych tradycyjnych, istnieją również rozmaite alternatywy, jak np. wegańskie pączki pieczone. Jak je zrobić? W naszej kuchni przepisem podzielił się Szymon Czerwiński.
Z okazji tłustego czwartku w naszej kuchni i na stronie znajdziecie mnóstwo różnych przepisów na pączki, faworki i inne słodkości. Każdy przepis to nieco inna wersja. Szymon Czerwiński pokazał, że można zrobić pączki naprawdę szybko - w 15 minut. Jak? Sprawdź przepis.
Z okazji tłustego czwartku kuchnię Dzień Dobry TVN zdominowały pączki i wiele innych słodkich pyszności. Swoimi przepisami podzielił się z nami Szymon Czerwiński. Jak zrobić najlepsze domowe pączki według jego przepisu?
Tłusty Czwartek bez pączka? Niewielu sobie wyobraża taką możliwość. Pączki to smakołyk uwielbiany niemal przez każdego i nie tylko w ten jeden dzień w roku. Dlatego dobry i sprawdzony przepis na pączki jest na wagę złota. Najlepszy przepis na pączki - my go mamy! Sprawdź, jak zrobić je łatwo i szybko.
Za sprawą finalisty 6. edycji programu MasterChef - Matteo Brunettiego, kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas i różne dania z jego wykorzystaniem. Jak przygotować grilllowanego ananasa z szynką? Sprawdź prosty przepis.
Tym razem kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas. A to wszystko za sprawą finalisty 6. edycji programu kulinarnego MasterChef - Matteo Brunettiego. Jak zrobić włoski plumcake ananasowy? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem zagościł ananas. A to wszystko za sprawą pomysłów Matteo Brunettiego - finalisty 6. edycji MasterChefa. Jak zrobić sałatkę z ananasem i krewetki w ananasie? Sprawdź proste przepisy.
Ananas króluje w kuchni Dzień Dobry TVN. Matteo Brunetti przyrządził ciasto odwrócone z ananasem i karmelem, sałatkę z ananasem, krewetki w ananasie, włoski plumcake ananasowy oraz ananasa grillowanego z szynką. Wypróbuj przepisy finalisty 6. edycji MasterChefa.
Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.
Pączki to przepyszny, słodki przysmak, których spożycie w Polsce kumuluje się w Tłusty Czwartek. Powstają rozmaite wersje, z różnego typu nadzieniami, polewami czy posypkami. Jedni pączki kupują, inni przygotowują je samodzielnie. W naszej kuchni nie brakuje przepisów na pączki, ale ten z dodatkiem ziemniaków z pewnością się wyróżnia.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak przygotować meksykańską zupę z guacamole. To pyszne połączenie smaku fasoli z awokado. Sprawdź, jak przygotować tę niezwykła potrawę.