Tym razem kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas. A to wszystko za sprawą finalisty 6. edycji programu kulinarnego MasterChef - Matteo Brunettiego. Jak zrobić włoski plumcake ananasowy? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem zagościł ananas. A to wszystko za sprawą pomysłów Matteo Brunettiego - finalisty 6. edycji MasterChefa. Jak zrobić sałatkę z ananasem i krewetki w ananasie? Sprawdź proste przepisy.
Ananas króluje w kuchni Dzień Dobry TVN. Matteo Brunetti przyrządził ciasto odwrócone z ananasem i karmelem, sałatkę z ananasem, krewetki w ananasie, włoski plumcake ananasowy oraz ananasa grillowanego z szynką. Wypróbuj przepisy finalisty 6. edycji MasterChefa.
Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.
Pączki to przepyszny, słodki przysmak, których spożycie w Polsce kumuluje się w Tłusty Czwartek. Powstają rozmaite wersje, z różnego typu nadzieniami, polewami czy posypkami. Jedni pączki kupują, inni przygotowują je samodzielnie. W naszej kuchni nie brakuje przepisów na pączki, ale ten z dodatkiem ziemniaków z pewnością się wyróżnia.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak przygotować meksykańską zupę z guacamole. To pyszne połączenie smaku fasoli z awokado. Sprawdź, jak przygotować tę niezwykła potrawę.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił swój przepis na pastę fasoli w dwóch odsłonach. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę z czerwonej i białej fasoli, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek i warzyw.
Osoby na diecie ketogenicznej wiedzą, jak ciężko jest wytrwać w postanowieniu. Zwłaszcza w takie święta jak tłusty czwartek, kiedy wszyscy cieszą się smakiem pysznych pączków. Mamy jednak dobrą wiadomość - keto-pączki istnieją i można je zrobić samodzielnie w domu. Sprawdź prosty przepis
Śniadanie nie musi być powtarzalne i nudne. Jeśli brakuje Ci pomysłu, polecamy przepisy Lorentyny Mikulskiej, bohaterki naszego materiału o dziewczynce z pocztówki. W tym artykule - pieczona z feta z pomidorkami i czosnkiem.
Co kraj, to śniadaniowy obyczaj. Tym razem w naszej kuchni proponujemy jajka w wersji tureckiej, czyli cilbir. Swoim przepisem i sposobem wykonania podzieliła się Lorentyna Mikulska - bohaterka naszego materiału o dziewczynce z pocztówki.
Zwykło się mówić, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, jaki zjadamy w ciągu dnia. Powiedzenie to potwierdzają nie tylko indywidualne osoby, ale i dietetycy. Przepisy Lorentyny Mikulskiej, bohaterki naszego materiału o dziewczynce z pocztówki, dadzą wam energię i motywację na cały dzień.
Zbliża się tłusty czwartek, dzień w którym na stołach królują faworki, rogaliki, słodkie bułeczki i oczywiście pączki. Sekret tych podlaskich odkrył Mikołaj Rey.
Słony karmel to smak stworzony przez francuskiego cukiernika. Pasuje idealnie jako nadzienie do pączków, zwłaszcza z bitą śmietaną. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy, który zaprezentował go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pączki na słodko z różanym nadzieniem to klasyka znana wielu pokoleniom. Obecnie klasyczne pączki to właśnie te z różaną konfiturą. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał jak przygotować tradycyjne pączki na słodko. Sprawdź przepis.
Pączki na słono wracają do łask. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pączki na słono z wędzoną kaczką i kremowym pasztetem, idealne na tłusty czwartek i nie tylko. Sprawdź, jak zrobić je samodzielnie w domu.
Dawniej pączki podawano na słono, z boczkiem i słoniną. Współcześnie bardziej popularne są pączki na słodko. Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował swój przepis na pączki na słono z wędzonym pstrągiem, chrzanem i koprem. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne pączki na słono to danie w sam raz na okres karnawałowy i dla wszystkich tych, którzy wolą słone od słodkiego. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma zaprezentował, jak przygotować pączki na słono z pesto bazyliowym, serem mozzarella i pomidorami. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne ciasteczka z drożdżowego ciasta ozdobione pysznym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. To propozycja na ciastka na rauszu według przepisu Andrzeja Polana. Będą idealne na poobiedni deser i efektowną kawę z przyjaciółką. Sprawdź przepis przygotowany w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierogi ruskie to klasyka polskiej kuchni. Andrzej Polan przygotował niezwykłą wariację na temat klasycznego przepisu i przyrządził pierogi kudłate z ogórkami i kiwi, które podaje się z odrobiną śmietany. Idealne na domowy obiad i nie tylko. Sprawdź przepis Andrzeja Polana.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
Racuchy z jabłkami to klasyka polskiej kuchni. Najczęściej pojawiają się na talerzach w roli śniadania czy deseru lub podwieczorku dla dzieci. W kuchni Dzień Dobry TVN swoim przepisem podzieliła się Katarzyna Bukowska, która zaproponowała menu typowe dla barów mlecznych.
Surówka z kiszonej kapusty jest jedną z tych, którymi Polacy najczęściej wzbogacają swój obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN swoim przepisem podzieliła się Katarzyna Bukowska, która zaproponowała menu typowe dla barów mlecznych.
W naszej kuchni znaleźć można wiele różnych wersji pierogów. Nie brakuje również wariacji na temat tych najbardziej klasycznych, czyli pierogów ruskich. Tym razem swoim przepisem podzieliła się z nami Katarzyna Bukowska.
Leniwe, pierogi ruskie, surówka z kapusty kiszonej i racuchy z jabłkami to klasyki z baru mlecznego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała je pasjonatka gotowania, Katarzyna Bukowska.
Czym są fuczki, proziaki i gomółki serowe?
Ciągnące się w nieskończoność zielone klify, piękna architektura Dublina i sukcesy w rugby – to z tego słynie państwo wyspiarskie Irlandia. Kuchnia irlandzka nie może poszczycić się jednak międzynarodową sławą. Mało kto potrafi wymienić choćby nazwy tradycyjnych potraw irlandzkich, nie wspominając już o wyszczególnieniu ich składników. Z okazji irlandzkiego Dnia Świętego Patryka, który świętowany jest już w wielu częściach świata, zwracamy dziś szczególną uwagę na irlandzką kuchnię.
Ciasto parzone powstaje podczas sparzenia mąki pszennej mieszanką tłuszczu i wody. Nie jest łatwe, wymaga wprawy, ale na pewno warto podejmować próbę. W naszej kuchni cukiernik Bartek Boratyn pokazuje krok po kroku, jak je zrobić. Poznaj przepisy na ptysie z kremem waniliowym i słonym karmelem, eklerki z owocami leśnymi i kremem waniliowym oraz karpatkę.
Jak już sama nazwa wskazuje, zupa gołąbkowa ma dużo wspólnego z jednym z najbardziej znanych polskich dań. Jej przygotowanie nie polega jednak na wkrajaniu do niej gołąbków. Są natomiast inspiracją dla zupy. Wypróbuj nasz przepyszny przepis.
Krówki to typowo polski, słodki przysmak. Najczęściej można je dostać w dwóch wersjach - ciągnące lub kruche. Można je również zrobić samodzielnie, a do tego polecamy nasz prosty przepis na krówki krok po kroku.