Letnia sałatka z arbuzem na słono? Sprawdź, jak prosto ją zrobić

Grillowany arbuz z fetą i kolendrą
Grillowany arbuz z fetą i kolendrą
Źródło: Szymon Czerwiński
Przed nami upały, a w takie dni najlepiej smakuje arbuz. Zuza Lisowska przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN niesamowitą letnią sałatkę z arbuzem i serem feta. Sprawdź, jak smakuje ten owoc na słono i ciesz się niepowtarzalnym smakiem. 

Letnia sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem feta - przepis krok po kroku

Składniki:

  • ogórek szklarniowy
  • 150 g twardego sera feta
  • cebula szalotka
  • 300 g arbuza
  • 5 łyżek oliwy extra vergine
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 5 listków mięty

Sposób przygotowania letniej sałatki z arbuzem

  1. Ogórka i arbuza kroimy w dużą kostkę.
  2. Wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz, miętę i natkę pietruszki.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pokruszony ser feta.
  4. Taka sałatka idealnie będzie komponować się do dań z grilla!

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości