Materiał promocyjny
Elegancja na talerzu. Mini tartaletki z gruszką, Gorgonzolą DOP dolce i karmelizowaną cebulką
Gorgonzola DOP to coś więcej niż tylko ser pleśniowy. To produkt z tradycją, który łączy w sobie historyczne korzenie, techniczne mistrzostwo i kulinarną kreatywność.
Szparagi z młodymi ziemniakami i sosem serowym - czego będziesz potrzebował
- pęczek zielonych szparagów
- 400 g młodych ziemniaków
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- 100 g sera z niebieska pleśnią
- 50 g śmietany kremówki
- pieprz
Materiał promocyjny
Tost francuski z Gorgonzolą DOP dolce, karmelizowaną śliwką i tymiankiem. Idealne połączenie smaków
Gorgonzola DOP to duma włoskiej kuchni. Jest produkowana wyłącznie na wybranych obszarach Lombardii i Piemontu i powstaje zgodnie z wielowiekową tradycją.
Jak przygotować zapiekane szparagi z młodymi ziemniakami i sosem serowym?
Młode ziemniaki i szparagi obierz. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Szparagi pokrój na 3 cm kawałki. Całość ułóż w naczyniu do zapiekania.
Ser i śmietankę podgrzej w rondelku aż ser się rozpuści. Sos mocno dopraw pieprzem i polej po warzywach. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut.
Zobacz także:
- Najdziwniejsze miejsca, w których rodziły kobiety. W jedno aż trudno uwierzyć. "Nie było czasu się bać"
- Aneta Piotrowska przeszła metamorfozę. Co po latach słychać u instruktorki Tańca z Gwiazdami?
- Basia Kurdej-Szatan może polegać na swoim tacie. "Zawsze wiedziałam, że mi we wszystkim pomoże"
Autor: Piotr Kucharski
Źródło zdjęcia głównego: Kinga Dyczewska/Dzień Dobry TVN
podziel się: