Za sprawą finalisty 6. edycji programu MasterChef - Matteo Brunettiego, kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas i różne dania z jego wykorzystaniem. Jak przygotować grilllowanego ananasa z szynką? Sprawdź prosty przepis.
Tym razem kuchnię Dzień Dobry TVN zdominował ananas. A to wszystko za sprawą finalisty 6. edycji programu kulinarnego MasterChef - Matteo Brunettiego. Jak zrobić włoski plumcake ananasowy? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem zagościł ananas. A to wszystko za sprawą pomysłów Matteo Brunettiego - finalisty 6. edycji MasterChefa. Jak zrobić sałatkę z ananasem i krewetki w ananasie? Sprawdź proste przepisy.
Ananas króluje w kuchni Dzień Dobry TVN. Matteo Brunetti przyrządził ciasto odwrócone z ananasem i karmelem, sałatkę z ananasem, krewetki w ananasie, włoski plumcake ananasowy oraz ananasa grillowanego z szynką. Wypróbuj przepisy finalisty 6. edycji MasterChefa.
Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.
Pączki to przepyszny, słodki przysmak, których spożycie w Polsce kumuluje się w Tłusty Czwartek. Powstają rozmaite wersje, z różnego typu nadzieniami, polewami czy posypkami. Jedni pączki kupują, inni przygotowują je samodzielnie. W naszej kuchni nie brakuje przepisów na pączki, ale ten z dodatkiem ziemniaków z pewnością się wyróżnia.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować pyszną fasolkę po bretońsku. To danie idealne na chłodniejsze dni, ale nie tylko. Zobacz, jak ją przygotować według sprawdzonego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak przygotować meksykańską zupę z guacamole. To pyszne połączenie smaku fasoli z awokado. Sprawdź, jak przygotować tę niezwykła potrawę.
Grzegorz Zawierucha w kuchni Dzień Dobry TVN przedstawił swój przepis na pastę fasoli w dwóch odsłonach. Sprawdź, jak przygotować pyszną pastę z czerwonej i białej fasoli, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek i warzyw.
Osoby na diecie ketogenicznej wiedzą, jak ciężko jest wytrwać w postanowieniu. Zwłaszcza w takie święta jak tłusty czwartek, kiedy wszyscy cieszą się smakiem pysznych pączków. Mamy jednak dobrą wiadomość - keto-pączki istnieją i można je zrobić samodzielnie w domu. Sprawdź prosty przepis
Śniadanie nie musi być powtarzalne i nudne. Jeśli brakuje Ci pomysłu, polecamy przepisy Lorentyny Mikulskiej, bohaterki naszego materiału o dziewczynce z pocztówki. W tym artykule - pieczona z feta z pomidorkami i czosnkiem.
Co kraj, to śniadaniowy obyczaj. Tym razem w naszej kuchni proponujemy jajka w wersji tureckiej, czyli cilbir. Swoim przepisem i sposobem wykonania podzieliła się Lorentyna Mikulska - bohaterka naszego materiału o dziewczynce z pocztówki.
Zwykło się mówić, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, jaki zjadamy w ciągu dnia. Powiedzenie to potwierdzają nie tylko indywidualne osoby, ale i dietetycy. Przepisy Lorentyny Mikulskiej, bohaterki naszego materiału o dziewczynce z pocztówki, dadzą wam energię i motywację na cały dzień.
Zbliża się tłusty czwartek, dzień w którym na stołach królują faworki, rogaliki, słodkie bułeczki i oczywiście pączki. Sekret tych podlaskich odkrył Mikołaj Rey.
Słony karmel to smak stworzony przez francuskiego cukiernika. Pasuje idealnie jako nadzienie do pączków, zwłaszcza z bitą śmietaną. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy, który zaprezentował go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pączki na słodko z różanym nadzieniem to klasyka znana wielu pokoleniom. Obecnie klasyczne pączki to właśnie te z różaną konfiturą. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał jak przygotować tradycyjne pączki na słodko. Sprawdź przepis.
Pączki na słono wracają do łask. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pączki na słono z wędzoną kaczką i kremowym pasztetem, idealne na tłusty czwartek i nie tylko. Sprawdź, jak zrobić je samodzielnie w domu.
Dawniej pączki podawano na słono, z boczkiem i słoniną. Współcześnie bardziej popularne są pączki na słodko. Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował swój przepis na pączki na słono z wędzonym pstrągiem, chrzanem i koprem. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne pączki na słono to danie w sam raz na okres karnawałowy i dla wszystkich tych, którzy wolą słone od słodkiego. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma zaprezentował, jak przygotować pączki na słono z pesto bazyliowym, serem mozzarella i pomidorami. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne ciasteczka z drożdżowego ciasta ozdobione pysznym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. To propozycja na ciastka na rauszu według przepisu Andrzeja Polana. Będą idealne na poobiedni deser i efektowną kawę z przyjaciółką. Sprawdź przepis przygotowany w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierogi ruskie to klasyka polskiej kuchni. Andrzej Polan przygotował niezwykłą wariację na temat klasycznego przepisu i przyrządził pierogi kudłate z ogórkami i kiwi, które podaje się z odrobiną śmietany. Idealne na domowy obiad i nie tylko. Sprawdź przepis Andrzeja Polana.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
Racuchy z jabłkami to klasyka polskiej kuchni. Najczęściej pojawiają się na talerzach w roli śniadania czy deseru lub podwieczorku dla dzieci. W kuchni Dzień Dobry TVN swoim przepisem podzieliła się Katarzyna Bukowska, która zaproponowała menu typowe dla barów mlecznych.
Surówka z kiszonej kapusty jest jedną z tych, którymi Polacy najczęściej wzbogacają swój obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN swoim przepisem podzieliła się Katarzyna Bukowska, która zaproponowała menu typowe dla barów mlecznych.
W naszej kuchni znaleźć można wiele różnych wersji pierogów. Nie brakuje również wariacji na temat tych najbardziej klasycznych, czyli pierogów ruskich. Tym razem swoim przepisem podzieliła się z nami Katarzyna Bukowska.
Leniwe, pierogi ruskie, surówka z kapusty kiszonej i racuchy z jabłkami to klasyki z baru mlecznego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała je pasjonatka gotowania, Katarzyna Bukowska.
Czym są fuczki, proziaki i gomółki serowe?
Ciągnące się w nieskończoność zielone klify, piękna architektura Dublina i sukcesy w rugby – to z tego słynie państwo wyspiarskie Irlandia. Kuchnia irlandzka nie może poszczycić się jednak międzynarodową sławą. Mało kto potrafi wymienić choćby nazwy tradycyjnych potraw irlandzkich, nie wspominając już o wyszczególnieniu ich składników. Z okazji irlandzkiego Dnia Świętego Patryka, który świętowany jest już w wielu częściach świata, zwracamy dziś szczególną uwagę na irlandzką kuchnię.
Ciasto parzone powstaje podczas sparzenia mąki pszennej mieszanką tłuszczu i wody. Nie jest łatwe, wymaga wprawy, ale na pewno warto podejmować próbę. W naszej kuchni cukiernik Bartek Boratyn pokazuje krok po kroku, jak je zrobić. Poznaj przepisy na ptysie z kremem waniliowym i słonym karmelem, eklerki z owocami leśnymi i kremem waniliowym oraz karpatkę.
Jak już sama nazwa wskazuje, zupa gołąbkowa ma dużo wspólnego z jednym z najbardziej znanych polskich dań. Jej przygotowanie nie polega jednak na wkrajaniu do niej gołąbków. Są natomiast inspiracją dla zupy. Wypróbuj nasz przepyszny przepis.