Parowane polędwiczki z dorsza podane z pesto z jarmużu - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4 polędwiczki z dorsza
- sok z ½ cytryny
- sól, pieprz
- ½ szklanki oliwy
- ½ szklanki zimnej wody
- 150 g jarmużu
- ząbek czosnku
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka parmezanu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania parowanych polędwiczek z dorsza
- Piekarnik nagrzej do 170 C, bez termo obiegu. Rybę natrzyj solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Piecz przez 15 minut.
- W misie blendera zmiksuj wszystkie składniki na pesto.
- Rybę polaną pesto serwuj np. na komosie ryżowej.
Zobacz także:
- Dlaczego warto jeść jarmuż? Przepisy na ciekawe dania z jarmużem
- Fit sok z jarmużu. Prosty przepis z dodatkami
- Hipsterska sałatka z jarmużu
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Jasiek Kuroń
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: