Jarmuż jest świetnym źródłem przeciwutleniaczy, a przy tym zapobiega wchłanianiu wolnych rodników. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić parowane polędwiczki z dorsza w pesto z jarmużu. Sprawdź ten niezwykły przepis.
W codziennym natłoku zajęć wielu z nas trudno znaleźć czas na przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków. Domowa kuchnia kojarzy nam się z wieloma godzinami spędzonymi na gotowaniu - dlatego ratujemy się kupnymi daniami lub półproduktami. To błąd. Pyszne jedzenie można przygotować w zaledwie kilka minut. Jak to możliwe? Zobaczcie propozycje Szymona Czerwińskiego.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała prawdziwy, włoski makaron z zielonym i czerwonym pesto, a na deser muffiny migdałowe. Pycha!
Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować domowe pesto. Wystarczy mieć w domu: bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, sól, czosnek i orzeszki piniowe. To wcale nie jest takie trudne.