Jarmuż jest świetnym źródłem przeciwutleniaczy, a przy tym zapobiega wchłanianiu wolnych rodników. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić parowane polędwiczki z dorsza w pesto z jarmużu. Sprawdź ten niezwykły przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni MasterChefa Junior, Julia Cymbaluk, podzieliła się przepisem na swoje popisowe danie: raki na tronie. Młoda kucharka, z pomocą Anny Starmach przygotowała również polędwiczki z purée kasztanowym, szparagami i czarną soczewicą oraz figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami. Skorzystajcie z jej przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy austriackie. Na naszym stole pojawiły się smakołyki w wersji wytrawnej oraz słodkiej. Co powiecie na zupę krem z dyni, polędwiczki w piwie, roladki z suszonych kruszek, krążki z jabłek w ciecie z cydrem czy lody waniliowe z olejem z pestek dyni i karmelizowanymi pestkami?
W kuchni Dzień Dobry TVN wróż Maciej, którego kuchnia jest drugą z największych pasji po ezoteryce, przygotował: placki ziemniaczane ze śmietaną, wędzonym łososiem i czerwonym kawiorem, polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym podane na makaronie pappardelle i koktajl truskawkowo-malinowy. Smacznego!
Mistrz Robert Sowa zdradza przepisy na grillowane kotlety jagnięce kebab-gyros z sosem tzatziki, banany w bekonie i polędwiczki z kurczaka kebab-gyros z bananami w bekonie. Przekonajcie się, jak smakują te potrawy!