Sushi z ogórka - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 opakowania białego serka kremowego
 - 1 kg surowego łososia
 - 2 awokado
 - 6 zielonych ogórków
 - sałata karbowana
 
Sposób przygotowania sushi z ogórka
- Ogórek kroimy w cienkie, długie paski. Układamy go na zakładkę jeden obok drugiego na ręczniku papierowym żeby odsączyć z wody.
 - Smarujemy serkiem, dokładamy sałatę, pokrojone awokado i zawijamy tak jak sushi.
 - Kiedy mamy już zawiniętą rolkę kroimy na kawałki.
 - Polewamy sosem teriyaki lub majonezem i posypujemy sezamem.
 
Zobacz także:
- Domowe sushi - przepis i wskazówki Konrada Budzińskiego
 - Sushi krok po kroku - przepisy mistrza Polski Adriana Kiersnowskiego
 - Sushi – jak poprawnie jeść sushi pałeczkami?
 
Źródło: Antek Smykiewicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: