Sushi z ogórka - przepis krok po kroku
Składniki:
- 2 opakowania białego serka kremowego
- 1 kg surowego łososia
- 2 awokado
- 6 zielonych ogórków
- sałata karbowana
Sposób przygotowania sushi z ogórka
- Ogórek kroimy w cienkie, długie paski. Układamy go na zakładkę jeden obok drugiego na ręczniku papierowym żeby odsączyć z wody.
- Smarujemy serkiem, dokładamy sałatę, pokrojone awokado i zawijamy tak jak sushi.
- Kiedy mamy już zawiniętą rolkę kroimy na kawałki.
- Polewamy sosem teriyaki lub majonezem i posypujemy sezamem.
Zobacz także:
- Domowe sushi - przepis i wskazówki Konrada Budzińskiego
- Sushi krok po kroku - przepisy mistrza Polski Adriana Kiersnowskiego
- Sushi – jak poprawnie jeść sushi pałeczkami?
Źródło: Antek Smykiewicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: