Sushi z ogórka zamiast nori. Sprawdź, jak przygotować efektowne rollsy

Sushi z ogórka
Sushi z ogórka zamiast nori. Sprawdź, jak przygotować efektowne rollsy
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Antek Smykiewicz i Justyna Smykiewicz, którzy pokazali, jak zrobić pyszne dania kuchni azjatyckiej. Sprawdź ich przepis na sushi z ogórka zamiast nori z łososiem i ciesz się smakiem pysznych rollsów.

Sushi z ogórka - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2 opakowania białego serka kremowego
  • 1 kg surowego łososia
  • 2 awokado
  • 6 zielonych ogórków
  • sałata karbowana

Sposób przygotowania sushi z ogórka

  1. Ogórek kroimy w cienkie, długie paski. Układamy go na zakładkę jeden obok drugiego na ręczniku papierowym żeby odsączyć z wody.
  2. Smarujemy serkiem, dokładamy sałatę, pokrojone awokado i zawijamy tak jak sushi.
  3. Kiedy mamy już zawiniętą rolkę kroimy na kawałki.
  4. Polewamy sosem teriyaki lub majonezem i posypujemy sezamem.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości