Przepis na tzw. hamburgery z niespodzianką, czyli bułki z nadzieniem, podbijał Internet dobrych kilka lat temu. Trend ożył na nowo na skutek przypomnienia go przez jednego z użytkowników Reddita. Bardzo lubimy przyczyniać się do popularyzowania prostych, oryginalnych rozwiązań w kuchni, dlatego również przypominamy ten przepis.
Jak upiec idealną bułkę i czym ją wypełnić, żeby smak hamburgera zniewalał nasze zmysły? Zobaczcie jakie przepisy zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak z okazji Światowego Dnia Hamburgera.
Szukasz pomysłu na szparagi? W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie brakuje. Jak zrobić sałatkę ze szparagami, truskawkami, wędzonym łososiem i orzechami pinii w sosie malinowym? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Szparagowy sezon w pełni, również w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić pyszną szakszukę ze szparagami w sosie pomidorowo-morelowym? Sprawdź prosty przepis Darii Ładochy.
Sezon na szparagi trwa! W kuchni Dzień Dobry TVN powstaje wiele pyszności z tym warzywem w roli głównej. Jak zrobić makaron z chorizo, szparagami i krewetkami? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Sezon na szparagi w pełni! Również w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić tartę ze szparagami, kozim serem i pistacjami? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Sezon na botwinkę zaczyna się w Polsce już w połowie kwietnia. Można ją jeść na surowo i w różnych potrawach po obróbce termicznej. Sprawdź, jak przygotować przepis Katarzyny Bukowskiej na chłodnik z botwinki, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska zaprezentowała swój przepis na zupę z botwinki. Maj to sezon na świeże, młode buraczki, czyli boćwinkę, a zaczyna się on już w kwietniu. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Majową botwinkę można jeść na surowo, jednak idealnie sprawdzi się też do przygotowania pysznej tarty. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska zaprezentowała przepis na tartę z botwinką. Takie danie sprawdzi się na obiad i popołudniową przekąskę w pracy. Sprawdź, jak ją zrobić.
Pak choi – kapusta, która pochodzi z Chin, ale od pewnego czasu jest bardzo popularna w kuchni europejskiej – także u nas. Lubiana za swoją delikatną goryczkę, chrupkość i soczystość. Jest bardzo uniwersalnym warzywem – można ją przygotować w wielu wariantach. W każdej będzie równie smaczna.
Od maja do września jest sezon grillowy, ale też na tzw. garden party. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti przygotował pyszne, włoskie dania w sam raz na tę okazję. Sprawdź, jak przygotować Tris Bruschette, czyli włoskie grzanki z: ricottą i bakłażanem, cukinią i mozzarellą, pomidorkami i bazylią.
Focaccia to włoski, płaski chlebek, który idealnie sprawdzi się jako przekąska, zwłaszcza na garden party. W kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti przygotował wielosmakowe focaccie. Sprawdź, jak je przygotować w trzech wersjach smakowych.
Tort Paesana to włoskie danie przygotowane z czerstwego chleba. Świetnie się sprawdzi na szybką przekąskę na garden party lub wiosenny piknik. Sprawdź, jak przygotować to danie, które przygotował Matteo Brunetti w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pod koniec kwietnia do Listy Produktów Tradycyjnych ministra rolnictwa i rozwoju wsi dopisano trzy kolejne produkty regionalne z woj. podlaskiego. Są to busłowe łapy, karp knyszyński i podlaski kisiel owsiany.
Pyszny łosoś z sezonowymi zielonymi szparagami doprawiony świeżymi ziołami i cytrusami. To danie, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma. Maj to moment, w którym warto jak najczęściej korzystać z nowalijek, jakimi są szparagi. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Makaron canneloni to świetny pomysł na obiad i większą różnorodność w kuchni. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował taki makaron z sosem pomidorowym, ricottą i czosnkiem niedźwiedzim. Sprawdź jego przepis i przygotuj to pyszne danie samodzielnie.
Coraz cieplejsze dni nadchodzą, a wraz z nimi sezon na chłodnik. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować chłodnik z botwinką, selerem i kozim twarogiem. Sprawdź, jak zrobić to danie z przepisu kucharza.
Sos z pokrzyw na bazie jogurtu pełen jest nie tylko smaku, ale również właściwości korzystnych dla zdrowia. Jak go zrobić? Sprawdź nasz prosty przepis i możliwości wykorzystania sosu pokrzywowego w kuchni.
Domowa lemoniada z arbuza to słodki i niezwykle orzeźwiający koktajl, który doskonale sprawdzi się podczas letnich upałów. Owocowa baza i dodatki w postaci ziół, czy słodkich syropów sprawiają, że naprawdę trudno jej się oprzeć. Z pewnością przypadnie do gustu również dzieciom, które zachwycą się jej smakiem i intensywnym, czerwonym kolorem. Sprawdź prosty przepis na domową lemoniadę z arbuza.
Nie tylko bulwa kalarepy jest jadalna. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka zaprezentował, co można przygotować z łodyg i liści kalarepy. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną salsę z przepisu zwycięzcy 6. edycji Master Chefa.
Spring rollsy ze świeżymi warzywami i owocami to pyszna przekąska na kolację i drugie śniadanie, może też być pełnym daniem obiadowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka przygotował proste spring rollsy z surowej kalarepy i jabłka. Sprawdź, jak je przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu Master Chef, przygotował dania z kalarepą w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić pyszną, wytrawną tartę z tym warzywem i gorgonzolą. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościło zdrowe i niskokaloryczne warzywo. Dania z niego można jeść bez wyrzutów sumienia. Sprawdź przepis Mateusza Zielonki na pastę z pieczonej kalarepy i czosnku, która nada się jako przekąska i smarowidło do kanapek.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przygotował pyszne dania z kalarepy. To niskokaloryczne i bardzo zdrowe warzywo. Sprawdź, jak przyrządzić smażoną kalarepę z tymiankiem i purée z selera.
To nie kuchnia norweska wsławiła Skandynawię na cały świat, lecz malownicze krajobrazy i legendy o Wikingach, ale mimo to zdecydowanie zasługuje ona na uwagę zagranicznych smakoszy.
Zwyciężczyni "MasterChefa" wyczarowała w studiu Dzień Dobry TVN przepyszne dania.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym zagościła kuchnia grecką, ale tym razem wyłącznie w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić koktajl z gruszki i kiwi na zielonej herbacie? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem chcemy zainspirować kuchnią grecką, ale w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić śniadaniowe smoothie z figami i letnimi owocami? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem chcemy zainspirować kuchnią grecką w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić revithokeftedes, czyli greckie kotlety z ciecierzycy z jogurtem? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem chcemy zainspirować kuchnią grecką, ale w wersji wegetariańskiej. Jak zrobić marynowane pieczone bakłażany? Sprawdź przepis Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni IX edycji Masterchefa.