W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować pyszne dania z serem. Sprawdź jego przepis na lunchową sałatkę z brokułem, kaszą kuskus, ogórkiem, pomidorkami i serem. Sprawdzi się, jako drugie śniadanie na wynos.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania na bazie sera. Sprawdź, jak przygotować jego makaron ze świeżymi grzybami, tymiankiem i sosem serowym. To danie idealnie sprawdzi się na wykwintny obiad, którym zaskoczysz gości.
Domowe przetwory to najlepszy sposób, by zatrzymać smak lata. Są zdrowe, bez dodatku ulepszaczy, a ich wykonanie wcale nie musi być pracochłonne. Swoimi przepisami w Dzień Dobry TVN podzieliła się Maja Popielarska, dziennikarka i prezenterka TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły wrześniowe owoce i warzywa, które idealnie sprawdzą się do pieczenia. Martyna Chomacka - finalistka 7. edycji MasterChefa - pokazała, jak przygotować pyszne gruszki w czerwonym winie z sosem z białej czekolady. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef, pokazała swoje sposoby na pieczone warzywa i owoce. Sprawdź jej przepis na zupę z pieczonej dyni z niesamowitym dodatkiem - popcornem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef i - jak sama się określa - hedonistka kulinarna, zaprezentowała swoje pyszne przepisy na zapiekane owoce. Sprawdź, jak zrobić śliwki z cynamonem pod owsianą kruszonką z jej przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN wrześniowe bogactwo sezonowe, czyli owoce i warzywa, które warto upiec. Sprawdź przepis Martyny Chomackiej na pieczonego kalafiora podanego na dipie kolendrowym. Pyszne i szybkie danie, które sprawdzi się na obiad.
Nalewka z jarzębiny bywa nazywana również jarzębiakiem. Ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, a ponadto owoce samej jarzębiny mają znacznie więcej witaminy C niż cytrusy i karotenu niż marchewka. Sprawdź nasz przepis.
Jarzębina to owoc, który kojarzy nam się z jesienią - z ozdobami, takimi jak np. korale czy dodatki do ludzików z kasztanów. Okazuje się jednak także, że jest idealnym dodatkiem do mięs i innych wytrawnych potraw. Poznaj nasze przepisy!
W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz podzieliła się przepisami na tanie obiady. Jak zrobić kurczaka pieczonego na krótko? Sprawdź!
Szukasz taniego obiadu dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska-Chmarycz przygotowała szaszłyki z piersi kurczaka na grzance z wczorajszego chleba. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz, pokazała, jak zrobić tanie obiady. Sprawdź, jak zrobić zupę ziemniaczaną na maślance.
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Jest nietypowa w smaku i nie każdemu przypadnie do gustu. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Dowiedz się, jak zrobić ją w domu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała niesamowite dania kuchni włoskiej. Sprawdź, jak samodzielnie zrobić makaron spaghettoni z kremem z pieczonej papryki o serem Pecorino Romano.
Muzyczno-włoskie inspiracje na talerzu w wykonaniu Cristiny Catese. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała udka z kurczaka nadziewane pieczarkami podawane z ziemniakami i cebulą. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.
Sezon grzybowy trwa w najlepsze. W wielu kuchniach powstają właśnie rozmaite grzybowe dania i przetwory. Nie inaczej jest w kuchni Dzień Dobry TVN. Tym razem proponujemy pyszny wypiek, czyli ciasto drożdżowe z grzybami. Sprawdź prosty przepis.
Sok z aronii znany jest z dobroczynnych właściwości dla zdrowia. Owoce, na bazie których powstaje napój, zawierają wiele witamin, a także przeciwutleniacze i minerały. Same w sobie charakteryzują się cierpkim i gorzkim smakiem, jednak doskonale nadają się do przetwarzania. Jak zrobić sok z aronii, by móc cieszyć się jego smakowymi i prozdrowotnymi walorami?
Szukasz deserowych inspiracji? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem stawiamy na słodkości bez zwykłego cukru. Bartek Boratyn przygotował m.in. szarlotkę migdałową bez cukru. Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na deser, ale unikasz zwykłego cukru? W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje bezcukrowych propozycji na słodkości. Sprawdź przepis Bartka Boratyna na ptysie z kremem z ciemnej czekolady i daktylowym karmelem.
Masz ochotę na coś słodkiego, ale ograniczasz cukier? W kuchni Dzień Dobry TVN to nie stanowi problemu. Sprawdź przepis Bartka Boratyna na chlebek bananowy bez cukru.
Jesień za pasem, a to czas, kiedy mamy ochotę na gorącą herbatę, gruby koc i często… coś słodkiego. Ale czy to słodkie musi zawierać cukier? W kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn udowodnił, że nie. Sprawdź jego przepis na drożdżówki z kremem orzechowo-czekoladowym bez cukru.
Sezon na świeże, polskie owoce i warzywa powoli dobiega końca. Aby zachować smak lata na dłużej, warto nie tylko przygotować domowe przetwory, ale również mrożonki. Co i jak zamrozić na zimę?
Niebieski ser pleśniowy można połączyć ze znacznie większą ilością smaków i składników, niż się to wydaje. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na orzechowe naleśniki ze śliwkami, tartę z dodatkiem kurczaka i niebieskie ser pleśniowy w połączeniu z różnymi owocami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła kasza manna, ale w zupełnie nowej odsłonie. Grzegorz Zawierucha zaprezentował, jak zrobić ją na wytrawnie - z sosem pomidorowym i oliwkami. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN króluje kasza manna. To produkt, którego za rzadko używamy w naszych potrawach. Grzegorz Zawierucha pokazał, jak zrobić pyszne wytrawne placuszki z kaszy manny z dipem warzywnym. Sprawdź jego przepis
Nie masz pomysłu na obiad? Z rozwiązaniem przychodzi Grzegorz Zawierucha i jego niezwykle prosta zapiekanka z kaszy manny. Zobacz, jak przygotował ją w kuchni Dzień Dobry TVN i ciesz się jej smakiem!
Chlebki z kaszy manny to idealny dodatek do wielu potraw. Świetnie sprawdzą się w połączeniu z kurczakiem w zielonym curry. Sprawdź, jak przygotował to danie z autorskiego przepisu, Grzegorz Zawierucha, w kuchni Dzień Dobry TVN.