Na polskich stołach coraz częściej pojawiają się owoce morza – warto wiedzieć, jak należy je jeść oraz przyrządzać. A sposobów tych jest całkiem sporo, bowiem małże to nazwa dla ponad 8 tys. gatunków mięczaków. Można je smażyć, zapiekać, gotować, a nawet spożywać całkiem na surowo. Sprawdź, jak jeść małże, aby nie narazić się na faux pas w towarzystwie.
Cristina Catese w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowała włoskie przepisy na geLATO, czyli lody w sam raz na lato. Rolka z lodami, to przepis, który zachwyci wszystkich fanów ciast z lodów. To też dobry sposób na uczczenie ostatniego dnia w szkole i rozpoczęcia wakacji. Sprawdź, jak przygotować ten deser.
W ciepłe dni warto zrobić pyszne domowe lody. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała doskonałe włoskie geLATO. Sprawdź jej przepis na kubki z lodami.
Z okazji końca roku Cristina Catese przygotowała w kuchni Dzień Dory TVN przepisy na domowe lody. To idealny sposób, aby uczcić ten szczególny dzień i rozpocząć wakacje, zwłaszcza, że pogoda dopisuje. Sprawdź jej przepis na włoskie geLATO, czyli biszkopt z lodami.
Przed nami upały, a w takie dni najlepiej smakuje arbuz. Zuza Lisowska przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN niesamowitą letnią sałatkę z arbuzem i serem feta. Sprawdź, jak smakuje ten owoc na słono i ciesz się niepowtarzalnym smakiem.
Arbuz to idealny owoc na lato, ma w sobie aż 90% wody. Schłodzony świetnie sprawdza się w gorące dni. W kuchni Dzień Dobry TVN Zuza Lisowska przygotowała niesamowitą, włoską sałatkę a'la caprese. Sprawdź, jak przygotować to danie z arbuzem zamiast pomidora.
Meksykańskie tacos z arbuzem? Właściwie z salsą arbuzową i grillowanymi krewetkami to niesamowity przepis Zuzy Lisowskiej, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN. Zuza prowadzi profil na TikToku pod pseudonimem ARBUZAZUZA. Sprawdź, jak przygotować jej fenomenalny przepis na lato.
Pizza na słodko i na zimno? To możliwe z przepisem Zuzy Lisowskiej. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowała swój fenomenalny sposób na arbuzową pizzę. Z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Spróbuj przygotować to danie i ciesz się smakiem lata.
Włoska kuchnia od wielu lat podbija serca i żołądki smakoszy na całym świecie, także w Polsce. Nic dziwnego – aromatyczne, pyszne dania prosto z Półwyspu Apenińskiego są smaczne, sycące i przywołują na myśl to, co życie ma nam do zaoferowania najlepszego – urlop w słonecznej Italii. Po lasagne bolognese, klasyczne risotto czy tiramisu sięgamy często i chętnie, warto jednak pomyśleć (i, przede wszystkim, skosztować) o daniach nieco bardziej wyszukanych i oryginalnych, choć wciąż prostych w przygotowaniu. Matteo Brunetti zdradza przepisy na lasagne z cukinią, risotto z szafranem i tartę z morelami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła fasolka szparagowa w roli głównej. Z tej okazji Sebastian Olma pokazał, jak przygotować tartę z fasolką szparagową, cukinią i kurkami. To danie idealnie sprawdzi się jako ciepły obiad i podana na zimno jako przekąska na letnie dni. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy fasolkę szparagową w roli głównej i Sebastiana Olmę. Szef kuchni przygotował indyka z fasolką szparagową i chili oblaną dressingiem z botwinki. Sprawdź przepis i ciesz się pysznym obiadem mistrza kuchni.
Jeśli uwielbiasz czekoladę, to przepis Sebastiana Olmy na tartę z mleczną czekoladą i malinami, jest właśnie dla Ciebie. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to pyszne kruche ciasto polane ganachem czekoladowym z mlecznej czekolady i śmietanki obsypane świeżymi owocami.
Wraz z nadejściem ciepłych dni i wieczorów amatorzy gotowania na świeżym powietrzu coraz chętniej sięgają po ogrodowe grille i korzystają z uroków spędzania czasu na łonie natury. Dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie lata bez jedzenia z rusztu Szymon Czerwiński ma kilka wskazówek.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły letnie owoce. Czerwiec to czas, kiedy jest ich pod dostatkiem. Z tej okazji Piotr Kucharski zaprezentował, jak przygotowuje serek wiejski z owocami w przyprawach. Sprawdź jego przepis.
Sezon na świeże i lokalne owoce trwa - w czerwcu jest ich już naprawdę dużo i w niewysokich cenach. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował kotlety wieprzowe z morelami. To pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Sprawdź, jak je zrobić.
Czerwiec to sezon na truskawki i borówki. W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły owoce, a swój przepis na ciasto truskawkowo-borówkowe przedstawił Piotr Kucharski. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem sezonowych owoców.
W czerwcu można już kupić pyszne i słodkie polskie czereśnie. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotowywać dania pełne owoców. Sprawdź jego przepis na czekoladowe ciasto z czereśniami i amaretto.
Tarta Tropézienne to jeden z najpopularniejszych francuskich deserów. Niewiele osób wie jednak, że przepis na ten przysmak jest autorstwa Polaka. Jak do tego doszło? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział właściciel cukierni, Sacha Dufrene.
Wraz z latem nadszedł czas, kiedy możemy cieszyć się bogactwem warzyw. Warto wykorzystać je w codziennej diecie w nietuzinkowy sposób. Piotr Kucharski pokazał, jak z kalafiora przygotować pyszną zupę krem z wyjątkowym twistem.
Sezon na szparagi trwa niezwykle krótko i warto dobrze go wykorzystać. Oprócz klasycznej wersji z bułką tartą i tej z sosem holenderskim warto spróbować zupełnie nowych połączeń smakowych. Zobacz przepis Piotra Kucharskiego na zapiekane szparagi z młodymi ziemniakami i sosem serowym.
Burgery to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych fast foodów. Przygotowane samodzielnie są jednak o wiele zdrowsze a także smaczniejsze. W kuchni Dzień Dobry TVN cheeseburgery z serem pleśniowym przygotował Piotr Kucharski.
Przed nami coraz cieplejsze dni, a wtedy chętniej jemy lekkie potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenny obiad. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaczki z kapustą zasmażaną i jajkiem sadzonym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje sposoby na lekkie wiosenne obiady. Sprawdź, jak przyrządzić jej warzywne leczo z fasolką szparagową i ciesz się pysznym, lekkim obiadem.
Świeży kalafior i młode ziemniaczki to idealne połączenie na obiad w upalny dzień. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała swój przepis na lekkie wiosenne dania.
Sprawdź jej przepis i ciesz się pysznym smakiem sezonowych owoców.
Ich spożywanie i przyrządzanie nie jest skomplikowane. Poznaj owoce morza, które zachwycą nawet największych smakoszy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, a także finalista 6. edycji MasterChefa, zaprezentował swoje sposoby na ogórka i cukinię. Sprawdź jego przepis na makaron w gazpacho.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły cukinie. Matteo Brunetti, kucharz i finalista 6. edycji MasterChefa zaprezentował swoje pyszne, włoskie przepisy uwzględniające te warzywa.
Matteo Brunetti, finalista 6. edycji MasterChefa i ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, przygotował swoje potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Matteo Brunetti i dania z ogórka. Kucharz aktualnie zajmuje się medialnym gotowaniem i tworzy proste i szybkie przepisy, które można znaleźć na TikToku.