Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania z cebuli: wątróbkę z musztardową gruszką i gotowaną cebulą, zupę z pieczonej cebuli, cebulową tartę tatin. Nie mogło też zabraknąć chleba, tym razem cebulowego, który jest znakiem rozpoznawczym Piotra Kucharskiego. Jakie cebule wykorzystał, przygotowując swoje potrawy? Co trzeba zrobić, by podczas pieczenia nie popękały boki chleba?

    Joseph Seeletso zachęca do tego, by jeść drugie śniadanie. Co można zjeść na drugie śniadanie? Osobom, których praca wymaga dużej siły, nasz kulinarny mistrz poleca chlebek bananowy z grillowanym bekonem i fasolką. Tym, którzy wykonują lekką pracę, proponuje macę z humusem. Zaś muffiny z jabłkami i marchewką dobre będą dla tych, którzy większość czasu spędzają w biurze.

    Jakie mają plany zawodowe? Czy lubią gotować i jaka jest ich ulubiona kuchnia? Pod okiem Andrzeja Polana, w kuchni Dzień Dobry TVN, swoje umiejętności kulinarne zaprezentowały Hanna i Maria Konarowskie.

    Buraczane tiramisu, sałatka z buraków pieczonych, cebuli i jabłek, rolada z indyka nadziewana papryką, kluski śląskie z sokiem z buraków oraz pieczone buraki z kozim serem i chrzanową pianą. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Ożga przygotowała potrawy z buraków. Smacznego!

    Dziś ostatni dzień karnawału. Jutro rozpoczyna się Wielki Post, który potrwa 40 dni. Dlatego warto przed Środą Popielcową zaszaleć w kuchni ten ostatni raz. Zróbcie to razem z mistrzem Andrzejem Polanem!

    Jest Polką, która gra Czeszkę próbującą być Polką? Trudne do wykonania. Nie dla Izy Kapiasovej. Z tym wyzwaniem radzi sobie doskonale, o czym możemy się przekonać w kolejnym sezonie „Przepisu na życie”. W serialu wciela się w rolę cukiernika. W życiu prywatnym Iza także lubi piec i przygotowywać desery. W kuchni Dzień Dobry TVN potwierdziła swoje niezwykłe kulinarne zdolności.

    Doskonale zorganizowana i poukładana pani domu, matka, żona, ale także rozpoznawalna aktorka, która jeszcze znajduje czas na realizacje swoich pasji. Aby osiągnąć tę harmonię musiała ponieść wiele wyrzeczeń. W Dzień Dobry TVN zdradziła kilka ze swoich tajemnic.

    W każdy wtorek na antenie Dzień Dobry TVN gościmy widzów, którzy wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z polsko-egipskim małżeństwem Moniką Tekiel i Waelem Abdelhafezem. Dowiemy się, jak smakuje ich przedświąteczna kuchnia postna.

    Wielkanocne kanapki na wypasie, wiosenno-świąteczna sałatka z posypką z krakowskiej i żurek z pulpecikami z białej kiełbasy czyli wielkanocne inspiracje w naszej polowej, wrocławskiej kuchni, w której urzędowali: Piotr Kucharski, Sabina Jeszka, Anna Starmach i Beata Śniechowska! Zaczynacie już świąteczne przygotowania?

    Pijak to ciasto, którego ważnym składnikiem jest biszkopt. Musi być miękki i pulchny. W kuchni dzień Dobry TVN Beata Kartowicz postawiła na wiosnę-grillowane warzywa, koktajl krewetkowy i zupa koperkowa. Smacznego!

    Kucharze z serialu "Przepis na życie" przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka wyjątkowych potraw.

    Tym razem Ana Starmach, zwyciężczyni programu "Gotuj o wszystko", zainspirowana obrazem Edwarda Hoppera: "Nighthawks" postanowiła przygotować pyszne "barowe" przekąski idealnie nadające się na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi. W menu pojawią się m.in. tatar z łososia, ptysie z bryndzą i cykoria z kurczakiem. Smacznego!

    Nie wszyscy wiedzą, że mnisi i mniszki żyją dłużej od przeciętnego człowieka, cieszą się doskonałą kondycją fizyczną i jasnością umysłu. W czym tkwi tajemnica ich zdrowia i długowieczności? W pożywnej kuchni - bogatej w smaki, aromaty oraz składniki odżywcze. W naszej dzisiejszej kuchni Anna Starmach, zwyciężczyni 1. edycji "Gotuj o wszystko" przybliża tajemnicze przepisy z klasztornych kuchni.

    Na desce serów powinno się pojawić od trzech do pięciu różnych rodzajów serów. Serwujemy je oczywiście w temperaturze pokojowej - radzi Andrzej Polan. Co pasuje do długo dojrzewających polskich serów - orzechy, miód czy żurawina?

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy uczestnika programu MasterChef Adama Kozaneckiego i szefa kuchni Magdalenę Domowicz. Przygotowali: sałatkę z zielonej fasolki szparagowej oraz letnie koktajle i smoothie. Pyszności!

    Przepisy na świąteczny obiad przedstawia w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz z Poznania.

    Jakich zasad i reguł, zgodnie z zasadami spartańskiego wychowania, przestrzegają w swojej codziennej diecie? W kuchni Dzień Dobry TVN warszawscy Warsaw Spartans: Maciej Pobudkiewicz, Tomasz Piskała, Mateusz Gołoś, Łukasz Mrozek, Radosław Rykiel, Tomasz Ochnio zgotowali nam prawdziwe igrzyska!

    Zimne przekąski na zakończenie karnawału serwował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan. Nachosy i okrasa z warzyw oraz tosty z tortilli z pieca z sadzonym jajkiem. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN, za sprawą kucharza Andrzeja Polana, raczymy się dziś jajami. Na miękko, na twardo, sadzone lub klasyczna jajecznica... tak najchętniej spożywamy i przygotowujemy jaja. A można je przecież przygotować nieco inaczej. Można zrobić jaja w panierce, możemy zrobić jajko w koszulce lub zapiec je w piekarniku. Smacznego!

    Agata Jędraszczak jest autorką bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała jajka po benedyktyńsku, francuskie tosty i szakszukę. Do tego przygotował pyszne placuszki drożdżowe. Smacznego!

    Pół Polak, pół Hiszpan. Conrado Moreno do dwunastego roku życia mieszkał w Hiszpanii wraz z rodzicami. Potem przeniósł się do Polski, gdzie skończył studia w warszawskim Collegium Civitas. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN razem ze swoim ojcem przygotował dla nas kilka typowo hiszpańskich potraw.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował znane i lubiane tosty, ale w zupełnie nowej aranżacji. Co powiecie na tosty z kiełbasą i sosem curry, tosty z bundzem i smażonymi pomidorami lub rollsy z owocami i cynamonem?

    Co powinniśmy jeść, by zwiększyć odporność ogranizmu i w ten sposob chronić się przed infekcjami? Co powinniśmy jeść, gdy już się przeziębimy? Z tymi pytaniami zwróciliśmy się do gościa Dzień Dobry TVN - Klaudyny Hebdy, kulinarnej blogerki, która zdradza swój sekretny przepis na ziołowy syrop zwiększający odporność, rozgrzewający napój imbirowy i konfiturę z owocami dzikiego bzu.

    Po okresie zimowym nasz organizm łaknie nowalijek i świeżych warzyw. Dobrze przyjąć je w postaci sałatki. Nie masz na nią pomysłu? Sprawdź, jakie propozycje ma dla Ciebie Andrzej Polan. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: sałatkę na ciepło z awokado, nachosów i chorizo, brokuły z ricottą i botwinką oraz sałatę masłową z kurczakiem, mango i ogórkiem.

    Czy "polska" Borussia, ponownie, pokona Real Madryt, a Barcelona da radę wygrać z Bayernem? O tym, kto ma szansę wygrać Ligę Mistrzów, w kuchni Dzień DobryTVN, rozmawialiśmy z Radkiem Majdanem i Andrzejem Polanem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy, wykorzystując pierwsze wiosenne warzywa. Co powiecie na zupę krem z młodej kapusty z szynką, zapiekankę z młodych ziemniaków, dymki i jabłek oraz tort serowy z mango i truskawkami?