Wraz z nadejściem ciepłych dni i wieczorów amatorzy gotowania na świeżym powietrzu coraz chętniej sięgają po ogrodowe grille i korzystają z uroków spędzania czasu na łonie natury. Dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie lata bez jedzenia z rusztu Szymon Czerwiński ma kilka wskazówek.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły letnie owoce. Czerwiec to czas, kiedy jest ich pod dostatkiem. Z tej okazji Piotr Kucharski zaprezentował, jak przygotowuje serek wiejski z owocami w przyprawach. Sprawdź jego przepis.
Sezon na świeże i lokalne owoce trwa - w czerwcu jest ich już naprawdę dużo i w niewysokich cenach. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował kotlety wieprzowe z morelami. To pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Sprawdź, jak je zrobić.
Czerwiec to sezon na truskawki i borówki. W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły owoce, a swój przepis na ciasto truskawkowo-borówkowe przedstawił Piotr Kucharski. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem sezonowych owoców.
W czerwcu można już kupić pyszne i słodkie polskie czereśnie. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotowywać dania pełne owoców. Sprawdź jego przepis na czekoladowe ciasto z czereśniami i amaretto.
Tarta Tropézienne to jeden z najpopularniejszych francuskich deserów. Niewiele osób wie jednak, że przepis na ten przysmak jest autorstwa Polaka. Jak do tego doszło? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedział właściciel cukierni, Sacha Dufrene.
Wraz z latem nadszedł czas, kiedy możemy cieszyć się bogactwem warzyw. Warto wykorzystać je w codziennej diecie w nietuzinkowy sposób. Piotr Kucharski pokazał, jak z kalafiora przygotować pyszną zupę krem z wyjątkowym twistem.
Sezon na szparagi trwa niezwykle krótko i warto dobrze go wykorzystać. Oprócz klasycznej wersji z bułką tartą i tej z sosem holenderskim warto spróbować zupełnie nowych połączeń smakowych. Zobacz przepis Piotra Kucharskiego na zapiekane szparagi z młodymi ziemniakami i sosem serowym.
Burgery to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych fast foodów. Przygotowane samodzielnie są jednak o wiele zdrowsze a także smaczniejsze. W kuchni Dzień Dobry TVN cheeseburgery z serem pleśniowym przygotował Piotr Kucharski.
Przed nami coraz cieplejsze dni, a wtedy chętniej jemy lekkie potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenny obiad. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaczki z kapustą zasmażaną i jajkiem sadzonym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje sposoby na lekkie wiosenne obiady. Sprawdź, jak przyrządzić jej warzywne leczo z fasolką szparagową i ciesz się pysznym, lekkim obiadem.
Świeży kalafior i młode ziemniaczki to idealne połączenie na obiad w upalny dzień. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała swój przepis na lekkie wiosenne dania.
Sprawdź jej przepis i ciesz się pysznym smakiem sezonowych owoców.
Ich spożywanie i przyrządzanie nie jest skomplikowane. Poznaj owoce morza, które zachwycą nawet największych smakoszy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti, ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, a także finalista 6. edycji MasterChefa, zaprezentował swoje sposoby na ogórka i cukinię. Sprawdź jego przepis na makaron w gazpacho.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły cukinie. Matteo Brunetti, kucharz i finalista 6. edycji MasterChefa zaprezentował swoje pyszne, włoskie przepisy uwzględniające te warzywa.
Matteo Brunetti, finalista 6. edycji MasterChefa i ambasador kuchni i kultury włoskiej w Polsce, przygotował swoje potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Matteo Brunetti i dania z ogórka. Kucharz aktualnie zajmuje się medialnym gotowaniem i tworzy proste i szybkie przepisy, które można znaleźć na TikToku.
Słynna golonka, knedle bawarskie z boczkiem, białe kiełbaski, pyszny aromatyczny strudel – kuchnia bawarska szczyci się wyśmienitymi potrawami, których tradycja przygotowywania sięga setek lat.
W kuchni Dzień Dobry TVN glutenowy zawrót głowy. Z tej okazji Grzegorz Zawierucha zaprezentował pomysły na dania z produktami zbożowymi, idealne na śniadanie, obiad i kolację.
W zależności od odmiany można uzyskać czerwony lub biały trunek.
Kebab jest jednym z najczęściej jadanych dań na wynos w Polsce. Jednak w wersji domowej również może cieszyć podniebienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić domowy kebab z sałatką coleslaw z młodej kapusty. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Gołąbki to jeden z klasycznych obiadów na polskich stołach. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszne gołąbki wieprzowe bez zawijania z młodą kapustą. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Trwa sezon na młodą kapustę. W czerwcu można cieszyć się jej pysznym i bogatym smakiem. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń zaprezentował swoje przepisy na młodą kapustę. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z jego przepisu.
Bułgarska kuchnia sięga swą historią aż do pradawnych czasów. Kusi swym bogactwem i niezwykłą różnorodnością.
Szymon Czerwiński zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN swoje sposoby na przygotowanie dań z młodej kapusty. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem tego warzywa. Sprawdź, jak przyrządzić zapiekankę z młodej kapusty z przepisu finalisty 5. edycji MasterChefa.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji MasterChefa, przygotował swoje dania z młodą kapustą. Sprawdź, jak przyrządzić z jego przepisu chlebek z młodą kapustą i klopsikami, by cieszyć się pysznym, wiosenno-letnim obiadem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła młoda kapusta. Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji MasterChefa, prezentuje swoje dania na wykorzystanie tego warzywa. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z koperkiem z jego przepisu.
Nicea to stolica Lazurowego Wybrzeża i perła regionu śródziemnomorskiego, zatopiona wśród gajów oliwnych. Mikołaj Rey z Dzień Dobry TVN sprawdził, jak tłoczy się nicejską oliwę.
Kuchnia Skandynawów to w dużej części ryby oraz owoce morza, ale także dziczyzna i potrawy z mięsa zwierząt hodowlanych. Jedną z charakterystycznych cech tamtejszej kuchni jest dodawanie do potraw owoców leśnych.