Świąteczne przyjęcie dla przyjaciół. Co warto na nie przygotować?

Szykujemy przyjęcie świąteczne dla przyjaciół
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół. Co powinno się w nim znaleźć? Sprawdź propozycje i przepisy kucharzy.
Karp pieczony
Karp pieczony
Karp pieczony
Źródło: Michał Żebrowski/East News

Karp pieczony - przepis krok po kroku

Składniki:

  • sportowy karp (około 1,5 kg)
    • 1 kg pieczarek
      • 5 cebul
        • ząbek czosnku
          • pół kostki masła
            • jajko
              • 2 łyżka kaszy manny
                • szklanka cydru
                  • sól
                    • pieprz
                      • nać pietruszki
                        • pół cytryny

                          Sposób przygotowania:

                          1. Karpia oczyść z łusek, płetw, skrzeli i wszystkiego tego, co ci się nie podoba,
                            1. Obłóż całego karpia krążkami cebuli, do środka też włóż cebulę, przykryj folia i odstaw na całą noc do lodówki. Następnego dnia wszystko wyrzuć! Oprócz karpia i umyj drania. Natrzyj solą pieprzem i odstaw na czas przygotowania farszu.
                              1. Pieczarki podziel na większe i mniejsze. Większe pokrój w drobną kosteczkę na patelni rozpuść 1 łyżkę masła wrzuć cebulę i czosnek oraz pokrojone pieczarki (nie dodawaj soli teraz, bo będzie ciapa). Po upieczeniu przerzuć do miski upieczone pieczarki 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny, posiekaną nać pietruszki sól i pieprz. Wymieszaj.
                                1. Karpia skórę ponacinaj, wetrzyj w nacięcia masło z solą o pieprzem, a farsz włóż do karpia dosłownie, gdzie się tylko da, reszta masła wysmaruj brytfannę i w to połóż karpia, obok ułóż mniejsze osolone pieczarki i skropione cytryną.
                                  1. Zacznij piec w temperaturze 180 (opcja góra-dół, termoobieg) przez około godzinę, w trakcie pieczenia podlewaj cydrem

                                    Uszka z grzybami i orzechami - przepis krok po kroku

                                    Składniki:

                                    • 0,5 kg mąki
                                      • opakowanie orzechów włoskich
                                        • pęczek świeżej pietruszki
                                          • 500 g pieczarek

                                            Sposób przygotowania:

                                            1. Do mąki wlej gorącą wodę, wyrabiaj ciasto jak na pierogi. Małą szklaneczką wycinaj krążki o średnicy 2 cm.
                                              1. Farsz – pokrojone pieczarki podsmaż na maśle, posiekaj orzechy dość drobno, po czym dodaj do pieczarek. Następnie posiekaj pietruszkę i dodaj do farszu. Przypraw odpowiednio solą i pieprzem.
                                                1. Uszka faszeruj farszem.

                                                  Śledź w oleju - przepis krok po kroku

                                                  Składniki:

                                                  • 5 świeżych śledzi bałtyckich (dużych)
                                                    • 2 cebule
                                                      • 2 laski rabarbaru
                                                        • 40 ml octu
                                                          • 5 łyżek cukru
                                                            • Sól, pieprz
                                                              • Kilka goździków
                                                                • Mix przypraw korzennych
                                                                  • Olej rzepakowy
                                                                    • 2 ziemniaki białe
                                                                      • 2 ziemniaki fioletowe
                                                                        • 1 batat
                                                                          • 3 jaja
                                                                            • 3 łyżki mąki pszennej

                                                                              Sposób przygotowania:

                                                                              1. Śledzie oczyść, ściągnij skórę i wyfiletuj. Przygotuj zalewę octową: 2 szklanki wody, 1 łyżka soli, 40 ml octu – to przygotuj. Filety ze śledzia ułóż w słoiku, zalej zimną zalewą octową i pozostaw tam na mniej więcej 24 godziny.
                                                                                1. Po tym czasie wyciągnij śledzie ze słoika, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż pierwszą warstwę w naczyniu. Następnie ułóż pokrojoną w drobną kostkę białą cebulę, dopraw delikatnie pieprzem i odrobiną przypraw korzennych (nie zapomnij o goździkach!).
                                                                                  1. Ułóż cienką warstwę bardzo drobno posiekanego rabarbaru. Czynności powtarzaj do wyczerpania składników. Na koniec wszystko zalej olejem rzepakowym tak, aby nic nie wystawało. Placki ziemniaczane: Każdy rodzaj ziemniaka zetrzyj na tym samym oczku, oczywiście osobno.
                                                                                    1. Do każdego rodzaju ziemniaka dodaj po jednym całym jajku i łyżce mąki. Zetrzyj 1 cebulę, podziel ją na 3 części i dodaj do startych ziemniaków.
                                                                                      1. Placki smaż na bardzo gorącym oleju, będą mega chrupiące.
                                                                                        Makaron wigilijny
                                                                                        Makaron wigilijny
                                                                                        Makaron wigilijny
                                                                                        Źródło: Michał Żebrowski/East News

                                                                                        Makaron wigilijny - przepis krok po kroku

                                                                                        Składniki:

                                                                                        • 250 g makaronu wstążkowego
                                                                                          • 100 g maku
                                                                                            • 100 g bakalii
                                                                                              • 150 ml mleka
                                                                                                • 50 g miodu

                                                                                                  Sposób przygotowania:

                                                                                                  1. W pierwszej kolejności parzymy w gorącym mleku przez 1 godzinę dwukrotnie zmielony mak.
                                                                                                    1. Makaron gotujemy al dente, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
                                                                                                      1. Łączymy go z makiem, bakaliami, na koniec dodajemy miód. Całość dokładnie mieszamy i podajemy.
                                                                                                        Sałatka śledziowo-ziemniaczana
                                                                                                        Sałatka śledziowo-ziemniaczana
                                                                                                        Sałatka śledziowo-ziemniaczana
                                                                                                        Źródło: Michał Żebrowski/East News

                                                                                                        Sałatka śledziowo-ziemniaczana - przepis krok po kroku

                                                                                                        Składniki:

                                                                                                        • 600 g śledzia typu matjas lub ala matjas, odsączonego i pokrojonego w romby 1,5x1,5 cm
                                                                                                          • 1/2 kg ziemniaków w mundurkach obranych i pokrojonych w grubą kostkę (2x2 cm)
                                                                                                            • 4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
                                                                                                              • duża czerwona cebula pokrojona w kosteczkę
                                                                                                                • czubata łyżka musztardy (preferuję francuską z całą gorczycą)
                                                                                                                  • 150 g jogurtu lub majonezu
                                                                                                                    • 4 ugotowane na twardo jajka, obrane i pokrojone w ćwiartki
                                                                                                                      • sól, grubo mielony czarny pieprz
                                                                                                                        • solidny pęczek koperku, posiekany
                                                                                                                          • słoiczek kaparów

                                                                                                                            Sposób przygotowania:

                                                                                                                            1. Przygotuj dressing: połącz jogurt z musztardą, dopraw solą i pieprzem. Możesz odrobinę dokwasić octem lub cytryną.
                                                                                                                              1. W misce delikatnie wymieszaj ziemniaki, śledzie, cebulę i ogórki. Dodaj sos.
                                                                                                                                1. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem, jeżeli trzeba.
                                                                                                                                  1. Na każdą porcję ułóż pokrojone jajko, a całość posyp koperkiem

                                                                                                                                    Pasztet z ciecierzycy - przepis krok po kroku

                                                                                                                                    Składniki:

                                                                                                                                    • 350 g ugotowanej ciecierzycy (nie odlewaj wody)
                                                                                                                                      • 3 łyżki oleju
                                                                                                                                        • 6 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego
                                                                                                                                          • łyżka kuminu w ziarnach
                                                                                                                                            • 2 cebule pokrojone w piórka
                                                                                                                                              • sól, pieprz
                                                                                                                                                • 5 ząbków czosnku pokrojonych w płatki
                                                                                                                                                  • 2 duże marchewki starte
                                                                                                                                                    • 1/2 selera korzeniowego startego
                                                                                                                                                      • 2 pietruszki
                                                                                                                                                        • 3 łyżki koncentratu pomidrowego
                                                                                                                                                          • łyżka mielonych ziaren kolendry (ewentualnie pieprzu ziołowego)
                                                                                                                                                            • czubata łyżka tahini
                                                                                                                                                              • płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
                                                                                                                                                                • czubata łyżka mielonej słodkiej papryki
                                                                                                                                                                  • 10 łyżeczek mielonego lnu + szklanka gorącej wody
                                                                                                                                                                    • sól, pieprz

                                                                                                                                                                      Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                      1. Piekarnik rozgrzej do 180 C.
                                                                                                                                                                        1. Na średnio rozgrzany olej rzuć liście laurowe i ziele angielskie. Smaż do lekkiego zrumienienia.
                                                                                                                                                                          1. Dodaj cebule oraz czosnek oraz kumin. Smaż kilka minut.
                                                                                                                                                                            1. W szklance z wrzątkiem rozpuść len. Powinien mieć galaretowatą konsystencję (Jeśli zdecydujesz się użyć jajek zamiast lnu, to dodaj 3 „L” lub 4 „M”)
                                                                                                                                                                              1. Dodaj starte warzywa (seler, marchew, pietruszka) i całość wymieszaj.
                                                                                                                                                                                1. Dopraw pozostałymi składnikami i duś do miękkości. Jeśli będzie przywierać, dolej trochę wody z gotowania cieciorki.
                                                                                                                                                                                  1. Połącz masę z cieciorką i zmiksuj na gładką masę (jeśli boisz się, że nie uda Ci się zmiksować liści laurowych i ziela angielskiego, to jest to dobry moment, aby je wyciągnąć). Możesz podlewać wody z gotowania cieciorki, aby ulżyć blenderowi.
                                                                                                                                                                                    1. Spróbuj masę, ewentualnie dopraw i przełóż do posmarowanych olejem foremek.
                                                                                                                                                                                      1. Piecz około godziny.
                                                                                                                                                                                        1. Schłódź i wstaw do lodówki na minimum godzinę.

                                                                                                                                                                                          Zupa grzybowa z łazankami - przepis krok po kroku

                                                                                                                                                                                          Składniki:

                                                                                                                                                                                          • 100 g suszonych podgrzybków
                                                                                                                                                                                            • łyżka masła i łyżka oleju
                                                                                                                                                                                              • 2 duże cebule
                                                                                                                                                                                                • 8 liści laurowych
                                                                                                                                                                                                  • 8 ziaren ziela angielskiego
                                                                                                                                                                                                    • płaska łyżka suszonego tymianku
                                                                                                                                                                                                      • pęczek włoszczyzny (obrany i starty na tarce)
                                                                                                                                                                                                        • łyżeczka mielonego kminku lub pieprzu ziołowego
                                                                                                                                                                                                          • 2 litry bulionu warzywnego
                                                                                                                                                                                                            • 150 g łazanek
                                                                                                                                                                                                              • łyżka soku z cytryny
                                                                                                                                                                                                                • sól, pieprz

                                                                                                                                                                                                                  Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                                                                  1. Grzyby namocz lub namocz i zagotuj w wodzie (nie wylewamy wody)
                                                                                                                                                                                                                    1. W garnku rozgrzej olej oraz masło. Dodaj cebulkę i smaż na małym ogniu do momentu zeszklenia.
                                                                                                                                                                                                                      1. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i tymianek, smaż przez kolejne 2 – 3 minuty.
                                                                                                                                                                                                                        1. Grzyby odsącz, posiekaj w paski, a następnie dodaj do pozostałych składników i smaż kilka minut.
                                                                                                                                                                                                                          1. Dorzuć włoszczyznę oraz pieprz ziołowy/kminek i zalej całość bulionem oraz przepuszczoną przez gazę wodą z moczenia grzybów.
                                                                                                                                                                                                                            1. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym gazie przez 45-50 minut.
                                                                                                                                                                                                                              1. Zdejmij z gazu i zblenduj blenderem na gładką masę – możesz wyjąć kilka grzybków do ozdoby.
                                                                                                                                                                                                                                1. Na koniec dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie śmietaną.
                                                                                                                                                                                                                                  1. Ugotuj łazanki ardente i dodaj je do zupy 5-7 minut przed serwowaniem.

                                                                                                                                                                                                                                    Pasztet z mięsa (wieprzowo-drobiowy) - przepis krok po kroku

                                                                                                                                                                                                                                    Składniki:

                                                                                                                                                                                                                                    • 300 g boczku + ewentualnie kilka plastrów do wyłożenia formy
                                                                                                                                                                                                                                      • 2 piersi z kurczaka (ok. 300 g)
                                                                                                                                                                                                                                        • 700 g wieprzowiny np. łopatka lub szynka
                                                                                                                                                                                                                                          • 2 cebule
                                                                                                                                                                                                                                            • Pęczek włoszczyzny + 5 liści laurowych i 5 ziaren ziela angielskiego
                                                                                                                                                                                                                                              • 4 ząbki czosnku
                                                                                                                                                                                                                                                • Kilkanaście suszonych śliwek
                                                                                                                                                                                                                                                  • 2 jajka
                                                                                                                                                                                                                                                    • 1 czubata łyżka suszonego majeranku
                                                                                                                                                                                                                                                      • 1 łyżka suszonego tymianku
                                                                                                                                                                                                                                                        • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
                                                                                                                                                                                                                                                          • 1 łyżeczka soli
                                                                                                                                                                                                                                                            • ½ łyżeczki pieprzu
                                                                                                                                                                                                                                                              • 3 czubate łyżki tartej bułki
                                                                                                                                                                                                                                                                • 1 łyżka pieprzu ziołowego

                                                                                                                                                                                                                                                                  Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                                                                                                                  1. Piekarnik rozgrzej do 180 C.
                                                                                                                                                                                                                                                                    1. Wieprzowinę podziel na mniejsze części i razem z kurczakiem piecz do zrumienienia.
                                                                                                                                                                                                                                                                      1. Obraną włoszczyznę oraz ziele angielskie i liście laurowe gotuj do miękkości przez godzinę.
                                                                                                                                                                                                                                                                        1. Upieczone mięso wraz z włoszczyzną przełóż do dużego naczynia.
                                                                                                                                                                                                                                                                          1. Dodaj przesmażone: boczek, posiekaną cebulę i czosnek.
                                                                                                                                                                                                                                                                            1. Całość zmiel, co najmniej dwukrotnie, w maszynce do mielenia o małych oczkach. Do powstałej masy (kiedy przestygnie) dodaj surowe jajka, zioła, gałkę muszkatołową, pieprz ziołowy, sól i pieprz.
                                                                                                                                                                                                                                                                              1. Wszystkie składniki dla pewności zmiksuj ręcznym blenderem.
                                                                                                                                                                                                                                                                                1. Na koniec dodaj pokrojone w paski śliwki i wyrabiaj pasztet rękoma przez 5 – 10 minut.
                                                                                                                                                                                                                                                                                  1. Naczynie żaroodporne wysmaruj od środka tłuszczem (np. smalcem lub oliwą) i obsyp tartą bułka (nadmiar odsyp). Na wszelki wypadek możesz na dno naczynia ułożyć kilka plastrów boczku.
                                                                                                                                                                                                                                                                                    1. Przełóż do formy masę pasztetową. Uderz nią kilkukrotnie o stół lub podłogę, aby się ubiła.
                                                                                                                                                                                                                                                                                      1. Wyrównaj i piecz przez 50 – 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pasztet wystudź i schłodź w lodówce przez kilka godzin.
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Jagielnik z sosem Toffi - przepis krok po kroku

                                                                                                                                                                                                                                                                                        Składniki:

                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 120g herbatników
                                                                                                                                                                                                                                                                                          • 60 ml oleju kokosowego
                                                                                                                                                                                                                                                                                            • 200g orzechów nerkowca
                                                                                                                                                                                                                                                                                              • 200 g kaszy jaglanej
                                                                                                                                                                                                                                                                                                • 1000 ml napoju sojowego bez cukru
                                                                                                                                                                                                                                                                                                  • aromat z wanilii 2 łyżeczki
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    • 175 g cukru
                                                                                                                                                                                                                                                                                                      • 60 ml oleju kokosowego
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 1 budyń waniliowy
                                                                                                                                                                                                                                                                                                          • 220 ml napoju sojowego

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Składniki na sos toffi:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            • 120 ml śmietany 36%
                                                                                                                                                                                                                                                                                                              • 120 g łyżka masła
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                • 250 g cukru demarara
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  • szczypta soli
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    • łyżeczka aromatu waniliowego

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      • W blenderze zmiksuj ciasteczka i dodaj rozpuszczony tłuszcz kososowy. Wymieszaj i wyłóż na spód formy (w formie możesz ułożyć papier do pieczenia przed).
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • Zalej nerkowce gorącą wodą i odstaw na 2h (może być cała noc)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          • Kaszę jaglaną ugotuj w napoju sojowym i na koniec dodaj aromat waniliowy. Wystudź kaszę i gdy będzie ciepła – ale nie gorąca – dodaj do blendera razem z odsączonymi orzechami nerkowca. W miseczce zmiksuj cukier z budyniem i dodaj do masy, a następnie dodaj tłuszcz kokosowy i napój sojowy. Zblenduj na gładko.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            • Wyłóż na spód z ciasteczek. Piecz w 180 stopniach przez 60-70 minut – góra, dół. Możesz wstawić do piekarnika miseczkę z wodą na pierwsze 30 minut pieczenia.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              • W rondlu rozpuść wszystkie składniki i na małym ogniu mieszaj, aż zgęstnieje do konsystencji gęstej śmietany. Odstaw do wystudzenia - pamiętaj, że jeszcze zgęstnieje.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                • Polej jagielnik obficie i wstaw do lodówki.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sernik tradycyjny
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sernik tradycyjny
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sernik tradycyjny
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Źródło: Michał Żebrowski/East News

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sernik tradycyjny - przepis krok po kroku

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Składniki:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  • 1 kg zmielonego tłustego twarogu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    • 10 jajek
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      • 250 g masła
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 300 g drobnego cukru lub cukru pudru
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          • 3 łyżki mąki pszennej
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              1. Oddziel żółtka od białek. Masło zacznij ucierać w misce, aż zbieleje. Następnie pojedynczo dodawaj żółtka oraz cukier i niezmiennie ucieraj. Następnie dodaj mąkę, ser i aromat waniliowy.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                1. Ubij białka na sztywno i dodaj do masy najpierw 1/3 ubitych jajek, potem kolejną 1/3 i na sam koniec delikatnie wmieszaj okrężnymi ruchami.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  1. Wysmaruj formę masłem i wylej masę sernikową.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    1. Piecz w piekarniku 170 stopni góra - dół, z miseczką wody na dnie piekarnika.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      1. Piecz przez 75 minut i wyłącz piekarnik. Zostaw ciasto 15 minut wewnątrz piekarnika. Udekoruj cukrem pudrem lub polewą z wiśni.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Piernik - przepis krok po kroku

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Składniki:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 330 g mąki pszennej
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          • 100 g masła
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            • 250 ml mleka
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              • 150 g drobnego cukru
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                • 4 łyżki miodu – ja lubię wielokwiatowy
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  • 2 średnie jajka
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    • 4 łyżki powideł śliwkowych
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      • 2,5 łyżeczki sody oczyszczonej
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        • 2 łyżki przyprawy do piernika
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          • 2 łyżki kakao w proszku
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            • Do przełożenia 150 ml powideł śliwkowych
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              • 1 czekolada ciemna
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                • ¼ szklanki śmietanki kremówki
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  • Orzechy włoskie

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Sposób przygotowania:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    1. W garnku umieść powidła, miód, kakao, przyprawę do piernika i masło. Rozpuść mieszając.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      1. W drugim garnku zmieszaj mleko i cukier. Podgrzewając mieszaj do rozpuszczenia cukru.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        1. W misce umieść mąkę i sodę. Zmieszaj a następnie dodaj słodkie mleko. Zmieszaj. Dodaj masę miodową – przestudzoną - do mąki i mieszaj, możesz na tym etapie wbić 2 jajka i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          1. Foremkę – kek sówkę – wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę piernikową.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            1. W temperaturze 175 stopni piecz przez 50 - 60 minut. Sprawdź ciasto patyczkiem, jak będzie suchy, to wyłącz piekarnik.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              1. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Następnie wyjmij z formy, przekrój na pół i posmaruj powidłami. Złóż, a następnie polej czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką. Udekoruj orzechami.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Zobacz także:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Źródło: Sylwia Garska-Chmarycz, Jan Kuroń, Aneta Kuroń

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Źródło zdjęcia głównego: Kinga Dyczeska/Dzień Dobry TVN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                podziel się:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Pozostałe wiadomości

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Roksana Węgiel pokazała się w odważnej kreacji. "Jak to możliwe, że z Ciebie taka Bogini?"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Roksana Węgiel pokazała się w odważnej kreacji. "Jak to możliwe, że z Ciebie taka Bogini?"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Już za chwilę rozkwitnie wiosna, a wraz z nią nowa ramówka w TVN. Poznajcie emocjonujące nowe

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Już za chwilę rozkwitnie wiosna, a wraz z nią nowa ramówka w TVN. Poznajcie emocjonujące nowe

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Książę Harry poniósł druzgocącą porażkę w sądzie. Już zapowiedział apelację

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Książę Harry poniósł druzgocącą porażkę w sądzie. Już zapowiedział apelację

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Pokaż nam, jak bardzo kochasz Diunę" i wygraj bilety do kina

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Pokaż nam, jak bardzo kochasz Diunę" i wygraj bilety do kina

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Zaczęło się od bólu gardła. Skończyło się na amputacji wszystkich kończyn

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Zaczęło się od bólu gardła. Skończyło się na amputacji wszystkich kończyn

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Bradley Cooper szczerze o ojcostwie. "Nie jestem pewien, czy bym żył, gdybym nie był tatą"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Bradley Cooper szczerze o ojcostwie. "Nie jestem pewien, czy bym żył, gdybym nie był tatą"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Odwilż" - nowy serial kryminalny w TVN. Kiedy premiera?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Odwilż" - nowy serial kryminalny w TVN. Kiedy premiera?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Indyk zamiast przynęty? Nie uwierzysz, co wędkarz złapał na haczyk

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Indyk zamiast przynęty? Nie uwierzysz, co wędkarz złapał na haczyk

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Szybkie i proste mięsne przekąski. Przepisy Mariety Mareckiej na "coś do chrupania"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Szybkie i proste mięsne przekąski. Przepisy Mariety Mareckiej na "coś do chrupania"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Puchar Świata w Snowboardzie Alpejskim pierwszy raz odbywa się w Polsce. Co warto wiedzieć o imprezie?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Puchar Świata w Snowboardzie Alpejskim pierwszy raz odbywa się w Polsce. Co warto wiedzieć o imprezie?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Bartosz Bednorz zachęca do aktywności. "Wspieramy nie tylko dzieci z dużych miast"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Bartosz Bednorz zachęca do aktywności. "Wspieramy nie tylko dzieci z dużych miast"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                W tym miejscu wypoczniesz i zapomnisz o problemach. Ekspertka zdradza sześć trików na stworzenie domowego kącika relaksu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                W tym miejscu wypoczniesz i zapomnisz o problemach. Ekspertka zdradza sześć trików na stworzenie domowego kącika relaksu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ferie zimowe warto spędzić w Wiśle!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ferie zimowe warto spędzić w Wiśle!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Przyjaźń wśród zwierząt. "Maddie od razu ciągnęła, żeby iść do Luny"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Przyjaźń wśród zwierząt. "Maddie od razu ciągnęła, żeby iść do Luny"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ubrania z drugiej ręki: hit czy kit?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ubrania z drugiej ręki: hit czy kit?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Mieszkanie razem czy osobno - co jest lepsze dla związku? Psycholog radzi

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Mieszkanie razem czy osobno - co jest lepsze dla związku? Psycholog radzi

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Szymon Wydra w nowej roli. Młodzież nazywa go wujkiem. "To mnie inspiruje"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Szymon Wydra w nowej roli. Młodzież nazywa go wujkiem. "To mnie inspiruje"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Przeglądał mieszkania na sprzedaż. "Zdębiałem, jak to zobaczyłem"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Przeglądał mieszkania na sprzedaż. "Zdębiałem, jak to zobaczyłem"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Poduszki kontra zmarszczki. "To naprawdę wygodne"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Poduszki kontra zmarszczki. "To naprawdę wygodne"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Rafał Maślak ma swoje poranne rytuały. Jak dobrze zacząć dzień? "Zawsze to robię"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Rafał Maślak ma swoje poranne rytuały. Jak dobrze zacząć dzień? "Zawsze to robię"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Agnieszka Chylińska o początkach kariery. "To było strasznie bolesne"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Agnieszka Chylińska o początkach kariery. "To było strasznie bolesne"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Tak Agnieszka i Wojtek ze "ŚOPW" świętowali 5. rocznicę

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Tak Agnieszka i Wojtek ze "ŚOPW" świętowali 5. rocznicę

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Kuchnia na zimowe szaleństwa. "Proteiny są dla nas niesamowicie ważne"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Kuchnia na zimowe szaleństwa. "Proteiny są dla nas niesamowicie ważne"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Lekarze alarmują: to tykają bomba. Codziennie mamy z tym do czynienia

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Lekarze alarmują: to tykają bomba. Codziennie mamy z tym do czynienia

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Atuty województwa śląskiego. Tu warto przyjechać w każdą porę roku. "Jesteśmy gościnnym regionem"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Atuty województwa śląskiego. Tu warto przyjechać w każdą porę roku. "Jesteśmy gościnnym regionem"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Cellulit nie musi być problemem. Sprawdź, jak skutecznie się go pozbyć

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Cellulit nie musi być problemem. Sprawdź, jak skutecznie się go pozbyć

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jak przygotować rzeczy do sprzedaży na Vinted?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jak przygotować rzeczy do sprzedaży na Vinted?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Marcin Prokop wyznał, jaki jest jego najcenniejszy talent. "Dość dobrze go wykorzystuję"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Marcin Prokop wyznał, jaki jest jego najcenniejszy talent. "Dość dobrze go wykorzystuję"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Taneczna rozgrzewka na stoku. Akcja #DDdance i Projekt Zima

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Taneczna rozgrzewka na stoku. Akcja #DDdance i Projekt Zima

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Julia Wieniawa zdecydowała się na szczere wyznanie. "Usiadłam i rozpłakałam się"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Julia Wieniawa zdecydowała się na szczere wyznanie. "Usiadłam i rozpłakałam się"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nowy rok, nowe… wnętrze. Rusza nowy program w Dzień Dobry TVN - Sposób na wnętrze! Weź udział w castingu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nowy rok, nowe… wnętrze. Rusza nowy program w Dzień Dobry TVN - Sposób na wnętrze! Weź udział w castingu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Czego mężczyźni oczekują od kobiet?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Czego mężczyźni oczekują od kobiet?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Detektywi" i pies, który im pomaga. "To jest gwiazda tego serialu"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "Detektywi" i pies, który im pomaga. "To jest gwiazda tego serialu"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Uczniowie w wyjątkowy sposób pożegnali szkolną sekretarkę. "Serce zostawiła w ekonomiku"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Uczniowie w wyjątkowy sposób pożegnali szkolną sekretarkę. "Serce zostawiła w ekonomiku"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Czterodniowy tydzień pracy w Polsce. Czy pomysł ma szansę wejść w życie?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Czterodniowy tydzień pracy w Polsce. Czy pomysł ma szansę wejść w życie?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Kultowi bohaterowie "Samych swoich" powracają na ekrany. "To zupełnie inna historia"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Kultowi bohaterowie "Samych swoich" powracają na ekrany. "To zupełnie inna historia"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Oszpecała córkę żrącą substancją? Dziecko straciło część ucha

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Oszpecała córkę żrącą substancją? Dziecko straciło część ucha

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Materiał promocyjny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Rok przestępny - magiczny czy pechowy? Według niektórych może być rokiem wojny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Rok przestępny - magiczny czy pechowy? Według niektórych może być rokiem wojny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                To one nauczą uczestników "Czas na Show. Drag Me Out" sztuki performensu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                To one nauczą uczestników "Czas na Show. Drag Me Out" sztuki performensu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Partnerka Artura Szpilki była ofiarą przemocy. "Miałam nóż na gardle, dosłownie"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Partnerka Artura Szpilki była ofiarą przemocy. "Miałam nóż na gardle, dosłownie"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                To miała być niezapomniana impreza. Zakończyła się płaczem dzieci i przyjazdem policji

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                To miała być niezapomniana impreza. Zakończyła się płaczem dzieci i przyjazdem policji

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jednego dnia został tatą 4 dzieci i stracił żonę

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Jednego dnia został tatą 4 dzieci i stracił żonę

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Tabletka "dzień po" to bomba hormonalna? Lekarz rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Tabletka "dzień po" to bomba hormonalna? Lekarz rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "The Traitors. Zdrajcy". Jakie są reguły nowego programu TVN?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "The Traitors. Zdrajcy". Jakie są reguły nowego programu TVN?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Robisz zdjęcia telefonem? W tych miejscach będzie cię to słono kosztować

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Robisz zdjęcia telefonem? W tych miejscach będzie cię to słono kosztować

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Substancje psychoaktywne, kradzieże, seks

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Substancje psychoaktywne, kradzieże, seks

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "The Traitors. Zdrajcy". Poznaj interesujących uczestników nowego programu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                "The Traitors. Zdrajcy". Poznaj interesujących uczestników nowego programu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas