Jan Kuroń

    Jasiek Kuroń przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne corndogi z kiełbaską bekonowo-serową, curry wurst oraz zapiekankę z kiełbasą pod puree ziemniaczanym. To idealne dania zwłaszcza w sezonie grillowym. Poznaj sprawdzone przepisy.

    Z okazji Dnia Spaghetti Jasiek Kuroń w naszej kuchni przygotowuje różne rodzaje tego pysznego dania. Zobacz, jak powstaje spaghetti carbonara, cacio e pepe , putanesca oraz spaghetti z pesto z jarmużu oraz to z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym. Poznaj sprawdzone przepisy.

    Ziemniaki to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych.

    Jasiek Kuroń pojawił się w kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentować propozycje obiadowe dla każdego. Jak przygotować tortillę de patatas, zapiekankę ziemniaczaną z łososiem i kotlety ze schabu z kością? Sprawdź przepisy.

    Bogactwo polskiej kuchni coraz częściej jest doceniane nie tylko w kraju, ale także na arenie międzynarodowej. Chętnie wracamy do korzeni i sięgamy po tradycyjne potrawy - takie, jakie przygotowywały nasze mamy i babcie. Z okazji Dnia Polskiej Żywności Jan Kuroń postanowił odświeżyć nieco te przepisy.

    Czasem brakuje nam pomysłów, co przygotować na niedzielny obiad dla rodziny, a czasem również dla gości. Z pomocą przychodzi Janek Kuroń, który w Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów na niezwykłe i zaskakujące dania. Brazylijska zupa krewetkowa, łosoś w caponacie oraz wybitna tarta tatin z morelami z pewnością zachwycą każde podniebienie.

    Dieta sirtfood stała się modna, gdy okazało się, że to właśnie dzięki niej schudła wokalistka Adele. Nazwa "sirtfood" może brzmieć tajemniczo, jednak w rzeczywistości to określenie konkretnych produktów, które przyczyniają się do szybszego chudnięcia. Jan Kuroń w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które zawierają właśnie takie składniki. Oto jego przepisy.

    Jasiek Kuroń odczarowuje brukselkę. Dania z tą małą kapustą mogą być wyjątkowo smaczne. Zobacz, jak przygotować zapiekankę, kremową zupę, gulasz oraz chałkę z karmelizowaną brukselką.

    Wegańskie potrawy mają coraz więcej zwolenników. Popularnością cieszą się zwłaszcza łatwe w przygotowaniu zupy. Zobacz, jak w naszej kuchni Jan Kuroń przyrządza chlebową z cieciorką, kapuścianą, cebulową oraz fasolową z dynią i jarmużem.

    Już 12 lat mija od śmierci Macieja Kuronia, uwielbianego przez Polaków kucharza oraz dziennikarza kulinarnego. Wiele osób przyznaje, że to właśnie z nim uczyło się gotować. Jak wspominają go ukochane dzieci?

    W kuchni DDTVN - Jan Kuroń i dania, które możemy przygotować już dziś, a podać w święta. Poznajcie przepisy na pasztet drobiowo-wieprzowy, pasztet z soczewicy i rukoli, bulion warzywny oraz kapustę z grzybami.

    Caponata, zapiekanka chłopska, gołąbki w węgierskim stylu, pulpeciki z ziemniaków, sałatka z kapusty i carbonara - to dania, które można zrobić z tego, co nam zostało w lodówce. Janek Kuroń pokaże też, jak przygotować buraczany zakwas na odporność.

    Marynowane, po benedyktyńsku, po szkocku, jako główny dodatek do pizzy albo składnik popularnej sałatki. Jaja można serwować na wiele sposobów. Zobacz, co w Światowym Dniu Jaj przyrządza z nich Jan Kuroń.

    Nie tylko z bułką tartą. Fasolkę szparagową można podawać na wiele innych sposobów. Zrób z niej risotto z indykiem, sałatkę z młodymi ziemniakami, quiche z łososiem i zupę z warzywami. Zobacz, jak w naszej kuchni fasolkowe dania przyrządza Jasiek Kuroń.

    Dziś w naszej kuchni Janek Kuroń przygotuje trzy dania, których wspólnym mianownikiem jest pieczenie. Poznamy ciekawe pomysły na to jak przygotować ciekawe danie z łososia i dorsza. Dowiemy się też jak upiec drobiowo-wieprzowy pasztet.

    Dziś Aneta i Janek Kuroniowie zaserwowali nam dania wegańskie i wegetariańskie. Poznajcie ich przepisy na wieniec z nadzieniem szpinakowym, zupę z czerwonego curry i wegańskie naleśniki.

    W wakacje w kuchni powinniśmy wykorzystywać sezonowe warzywa i owoce. Tym razem Jasiek Kuroń postanowił zaproponować nam kilka przepisów bazujących na pomidorach. Zobaczcie jakie dania przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje.

    Dziś w cyklu "Jasiek zna się" Jan Kuroń zaprezentował nam przepisy na domowy majonez, keczup i ocet. Zobaczcie jak szybko i łatwo zrobić je w domu z samych naturalnych składników. Smacznego!

    Dziś w kuchnio Dzień Dobry Wakacje prawdziwa gratka dla wielbicieli słodyczy! Jan Kuroń przygotował kilka deserów, które idealnie się sprawdza w czasie letnich upałów: lody bananowo-owocowe, tarta z owocami i kremem waniliowym, creme patiserie i mus malinowy z kremem z białej czekolady! Smacznego!

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN swoje przepisy zaprezentowali Jan i Aneta Kuroniowie. Zobaczcie co przygotowali, może zainspirują Was ich propozycje!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy uczestników programu Agent - Gwiazdy Jana Kuronia i Macieja Myszkowskiego. Zobaczcie, co dla nas przygotowali.

    Za oknem mróz, dlatego dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował potrawy rozgrzewające. Co powiecie na kantońską zupę z pulpecikami i jajkiem, taco czy makaron z sosem Alfredo? Brzmi naprawdę pysznie!

    Dzisiaj o 21.30 na antenie TVN zobaczycie pierwszy odcinek trzeciej edycji programu Agent - Gwiazdy. Gra zacznie się w Hongkongu, a potem przeniesie się na Bali. Do Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy uczestników tej edycji, aby zapytać, dlaczego wzięli udział w programie, czy było warto i jak wspominają pobyt w Azji. Na naszych kanapach usiedli Wiktor Borsuk, Piotr Świerczewski, Maciej Jan Myszkowski, Karolina Ferenstein-Kraśko, Julia Wróblewska, Tomasz Ciachorowski, Anna Lucińska, Jan Kuroń, Beniamin Andrzejewski i Anna Skura.

    W starożytnym Egipcie cebula była uznawana jako środek płatniczy. Podobno tak wyglądała wyplata budowniczych piramid - mówi kucharz Jan Kuroń. Dzisiejszy odcinek cyklu "Jasiek zna się!" poświęcony jest cebuli i czosnkowi, który uznawany jest za naturalny antybiotyk. Najlepiej spożywać go na świeżo, w postaci past lub jako dodatek do twarogów i sałatek.

    Jak można zachęcić dziecko do jedzenia? Jak poradzić sobie z niejadkiem? Czym jest taktyka "trzech P"? O tym w Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z dietetyczką i psycholożką Zuzanną Antecką.

    Kuchenne szafki to miejsce, gdzie bałagan robi się w zastraszającym tempie. W cyklu "Jasiek zna się!" Jan Kuroń zdradził nam kilka swoich sposobów, jak w tani sposób zadbać o porządek w kuchennej przestrzeni. Czy pomyślelibyście, że biurowe organizery przydadzą się również w kuchni?

    W dzisiejszym odcinku cyklu "Jasiek zna się!" Jan Kuroń radzi, jak być świadomym konsumentem i nie przepłacać.

    Zdarza się, że nie możemy wcześniej zająć się przygotowaniami do Świąt. Co, jeśli do Wigilii został niecały tydzień, a my nie mamy jeszcze ani piernika, ani nastawionego zakwasu na barszcz, ani nawet kapusty z grzybami? Przede wszystkim nie należy wpadać w panikę. A następnie skorzystać z dobrych rad, jakie ma dla Was Jan Kuroń.

    Boże Narodzenie, jak każde inne święta, to nie tylko czas spędzany w gronie rodzinnym. To również czas wielkiego gotowania. Wiele gospodyń domowych przygotowania do świąt zostawia na ostatnią chwilę, a w same święta brakuje im energii na radość ze wspólnie spędzonego czasu. Dlatego wielkie gotowanie warto zacząć już dwa tygodnie wcześniej. Które potrawy możemy przygotować z dużym wyprzedzeniem? Na takich rzeczach najlepiej zna się Jan Kuroń.

    Jan Kuroń i jego proste sposoby na porządki w kuchni. Jak okiełznać plastikowe torebki? Jak wyczyścić fugi płytek podłogowych i pozbyć się brzydkiego zapachu z kosza na śmieci? Zobaczcie kolejny odcinek cyklu "Jasiek zna się!"