To potrawa przygotowywana na wigilię. Poznaj przepis.
Co się wśród z nich znalazło?
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń i Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół.
Chleb na zakwasie brzmi znajomo. Ale chrupiący bochenek upieczony na bazie najsłynniejszego gazowanego napoju świata? To niezawodny przepis, który zachwyci gości przy świątecznym stole.
Nietypowe dania wigilijne proponuje Szymon Czerwiński. W naszej kuchni przyrządza podlaską rybę po grecku, śląskie makówki oraz małopolskie moskole z sosem grzybowym. Sprawdź wyjątkowe przepisy.
Karp pieczony jest prosty do przygotowania. Dobrze łączy się z wieloma ziołami i warzywami. Podawany jest okazji świąt, ale nadaje się również jako danie główne na wiele innych okazji. Pieczenie to najlepszy sposób, by zachować aromat i soczystość ryby, ale obniżyć jej kaloryczność. Pieczony 100 g kawałek karpia to niecałe 115 kcal.
Karp to najpopularniejsza polska ryba. Gości co roku na tradycyjnym stole wigilijnym. Najczęściej podawany jest w galarecie, jednak propozycji podania jest wiele. Jak przyrządzić karpia pieczonego, a jak usmażyć karpia?