Marcepanki z ziemniaków - przepis krok po kroku
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
 - 150 g cukru pudru
 - olejek migdałowy
 - kakao
 - sól
 
Przepisy Grzegorza Zawieruchy
Kluski w każdej postaci
Garnek pełen pyszności 
Pistacjowy zawrót głowy 
Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
Męska kuchnia na zdrowie
Świąteczna zawierucha 
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę i szybko dodawać cukier puder, olejek migdałowy.
 - Wyrabiać do momentu, kiedy masa będzie dość twarda.
 - Włożyć masę do lodówki.
 - Po godzinie formować kuleczki i obtaczać w kakao. Smacznego.
 
Zobacz także:
- Pieczone ziemniaki jak z ogniska z tahini - przepis Jagny Niedzielskiej
 - Jak przygotować ziemniaki w mundurkach?
 - Gratin dauphinois na wyciągnięcie ręki, czyli jak przygotować w domu ziemniaki francuskie
 
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Beata Kartowicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: