Marcepanki z ziemniaków - przepis krok po kroku
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 150 g cukru pudru
- olejek migdałowy
- kakao
- sól
Przepisy Grzegorza Zawieruchy
Kluski w każdej postaci
Garnek pełen pyszności
Pistacjowy zawrót głowy
Orzechy w roli głównej w kuchni Grzegorza Zawieruchy
Męska kuchnia na zdrowie
Świąteczna zawierucha
Sposób przygotowania
- Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę i szybko dodawać cukier puder, olejek migdałowy.
- Wyrabiać do momentu, kiedy masa będzie dość twarda.
- Włożyć masę do lodówki.
- Po godzinie formować kuleczki i obtaczać w kakao. Smacznego.
Zobacz także:
- Pieczone ziemniaki jak z ogniska z tahini - przepis Jagny Niedzielskiej
- Jak przygotować ziemniaki w mundurkach?
- Gratin dauphinois na wyciągnięcie ręki, czyli jak przygotować w domu ziemniaki francuskie
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Beata Kartowicz
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: