Pieczone ziemniaki jak z ogniska z tahini - przepis Jagny Niedzielskiej

Pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki
Źródło: Andrzej Polan
Sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić pieczone ziemniaki z ogniska z tahini? Sprawdź przepis.

Pieczone ziemniaki jak z ogniska z tahini 

Składniki na 4 porcje:

  • 8 sztuk młodych ziemniaków
    • 3 łyżki mąki pszennej
      • 1 łyżeczka soli
        • 1/2 łyżeczka papryki wędzonej
          • 1/2 łyżeczka papryki słodkiej
            • 4 łyżki jogurtu greckiego
              • 2 łyżki tahini
                • Sok z połowy cytryny

                  Pieczone ziemniaki jak z ogniska z tahini - sposób przygotowania

                  1. Mąkę wymieszaj z solą i paprykami.
                    1. Ziemniaki wyszoruj, ale nie obieraj.
                      1. Wilgotne obtocz w mieszance mąki z przyprawami, następnie piecz je w brytfance w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 60 min.
                        1. Ziemniaki podawaj z jogurtem wymieszanym z tahini, sokiem z cytryny i solą.

                          Źródło zdjęcia głównego: Andrzej Polan

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana