Jesień i zima to czas, kiedy bardzo często sięgamy po cytrusy. Te egzotyczne owoce stanowią doskonałe źródło cennych dla naszego zdrowia witamin i substancji odżywczych. Na co zwrócić uwagę przy ich zakupie? Jak rozpoznać, że są już dojrzałe? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała edukatorka ekologiczna Jagna Niedzielska.
Będzie twarde, miękkie, słodkie czy kwaśne? - Te pytania zadawał sobie każdy z nas, lustrując wystawione na półce w dyskoncie jabłka. Tymczasem szampion, gala i ligol to zaledwie wierzchołek góry lodowej.
W cyklu "Odpicowane wnętrze" Dzień Dobry TVN Katarzyna Jaroszyńska odwiedziła tym razem Jagnę Niedzielską. Propagatorka idei zero waste wraz ze swoim partnerem niedawno nabyła 90-letni dom. Stara niemiecka architektura i wnętrza wyposażone w elementy z drugiej ręki robią wrażenie.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem proste i pyszne dania, których smak wzbogacił dodatek pasty do dań z patelni Winiary. Sprawdź przepisy na smażony ryż z sezonowymi warzywami i rodzynkami, kalafior stir fry z ziołami i orzechami, dynię z grzybami i pastę z fasolki z pomidorami. Przygotowała je Jagna Niedzielska
Słonecznik to nie tylko ulubiony kwiat Vincenta van Gogha i efektowna ozdoba ogrodu. To także prawdziwa bomba witaminowa i doskonała przekąska na letnie wypady za miasto.
Sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić pieczone ziemniaki z ogniska z tahini? Sprawdź przepis.
Pogoda coraz piękniejsza, a to oznacza nic innego, tylko biesiadowanie w plenerze. Podpowiemy, jakie dania idealnie pasują do spotkań na świeżym powietrzu. Jak zrobić sałatkę z ogórków małosolnych w azjatyckim sosie? Sprawdź przepis.
Sezon grillowy rozpoczęty, a więc w kuchni Dzień Dobry TVN pojawia się sporo pysznych, plenerowych inspiracji. Jak zrobić grillowane szparagi z wegańską chałką? Sprawdź przepis Jagny Niedzielskiej.
Majówka za nami, ale sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić wiosenną sałatkę z malinowym dressingiem?