Sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić pieczone ziemniaki z ogniska z tahini? Sprawdź przepis.
Ziemniaki zajmują w polskiej kuchni bardzo ważne miejsce. Choć w czasie PRL były bardzo niedoceniane, dziś, 30 lat po upadku komunizmu odzyskują swoją świetność. Najpopularniejsi szefowie kuchni wciąż poszukują nowych receptur na ich przygotowanie. W naszej kuchni swoimi przepisami na te wyjątkowe warzywa podzieliły się Katarzyna i Zofia Pilitowskie.
W kuchni Dzień Dobry TVN urzędował dziś Piotr Kucharski, który przygotował pikantne potrawy bazując na jesiennych warzywach. Co powiecie na pieczone ziemniaki z łososiem w sosie wasabi, pikantne steki z kalafiora czy sałatka z pieczonych warzyw z musztardowym kurczakiem? Brzmi dobrze, prawda? :)