Niecodzienna pasja Wojciecha Madysia
Niezwykłe osiągnięcie kucharza obarczone było nie lada stresem. Przez opóźnienie w podróży, Madyś musiał zacząć pracować już na lotnisku, w drodze na konkurs. Ciasto na jego mistrzowską pizzę jest bowiem, jak podkreślił, długodojrzewające. Przed podaniem jury przeszło proces, który trwał ok. 48 godzin.
- Poziom był naprawdę wysoki i było bardzo dużo uczestników, którzy byli bardzo zaangażowani w przygotowanie tych wszystkich składników. Ale mąż był cały czas uśmiechnięty - powiedziała w materiale Dzień Dobry TVN Agnieszka, żona Wojciecha. Podkreśliła, że od samego początku wyróżnieniem dla jej męża była sama możliwość wzięcia udziału w zawodach.
Zwycięska pizza była dosłownie niepowtarzalna. Jak podkreśla Wojciech, każdy wypiek jest unikatowy. - Nawet jeżeli masz ten sam przepis i tę samą pizzę chcesz zrobić następnego dnia - ta pizza na pewno czymś się będzie różnić - powiedział.
Jak przygotować idealną pizzę?
Na co dzień Wojciech pracuje w szkole i, wbrew pozorom, doskonale łączy swój zawód z pasją. Kiedy tylko może, organizuje warsztaty z pieczenia pizzy dla uczniów. Ale nie tylko! Udział w specjalnym, 5-minutowym kursie wziął również nasz reporter Piotr Wojtasik, a cały proces widzowie mogli oglądać na ekranach swoich telewizorów.
Jeśli nie należeliście do tego grona - nic straconego. Poniżej znajdziecie wideo, na którym Wojciech pokazuje, jak przygotować pizzę doskonałą.
Co zdaniem eksperta jest najważniejsze w całym procesie? - Chęci, serce i próby. Nie można się zniechęcać - powiedział. A co najbardziej kocha w pizzy. - To, że można się nią dzielić.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Racuchy jabłkowo-cynamonowe z kremem - pyszny jednogarnkowy deser Cristiny Catese
- Ciasto leniwiec - przepis na prosty deser
- Tradycyjny kompot wigilijny z suszu. Jak go przygotować?
Autor: Michalina Kobla
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN