Co ściągnęło hiszpańskiego mistrza kuchni aż do Gdańska?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Domowe wytwarzanie alkoholu może przynieść wiele radości i satysfakcji. Z pewnością wielu miłośników własnoręcznie przygotowywanych trunków zastanawia się, jak zrobić domowe wino z winogron. Wbrew pozorom jest to bardzo łatwe, a zarówno książki, jak i Internet obfitują w liczne przepisy na wino z winogron w wersji z drożdżami i bez drożdży, z winogron ciemnych oraz jasnych.
Poznaj historię i przepis na busłowe, czyli bocianie łapy.
Jak zrobić doskonały żur na domowym zakwasie, idealną sałatkę jarzynową lub domowy majonez? Sprawdź przepisy Magdy Gessler.
Sprawdź przepis na jaja po turecku Szymona Czerwińskiego z kuchni Dzień Dobry TVN/
Niektórych doprowadza do łez, ale smakuje wyśmienicie i jest bogata w witaminy i mikroelementy.
Odwiedziliśmy jedną ze szczecińskich piekarni.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki z Polski i różnych części świat. Tym razem w roli kucharki Anna Kalczyńska. Jak zrobić spanakopitę, eskalopki z łososia ze szczawiem i sałatkę z ogórków? Sprawdź przepisy.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Filip Chajzer podjął wyzwanie w cyklu kulinarnym Dzień Dobry TVN "W marcu jak w garncu".
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki, czasami w nieco odmienionym wydaniu. Piotr Kucharski przygotował dania kuchni wielkopolskiej. Jak zrobić plyndze z duszonym szpinakiem, pyzy z sosem szpinakowym, polewkę z ziemniakami i szpinakiem i szneki z glancem? Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki, niekiedy w nieco innym wydaniu. Daria Ładocha przygotowała dania kuchni śląskiej z nowoczesną nutą. Jak zrobić kluski śląskie, ciapkapustę, sos z boczniaków, zrazy zawijane i apfelmus z żurawiną i lodami?
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym skupiamy się na smakach regionalnych. Tym razem w podróż kulinarną zabierze nas Andrzej Polan, który pochodzi z Olkusza i przybliży nam specjały kuchni małopolskiej i smaki swoich rodzinnych stron. Jak zrobić obwarzanki, bajgle, smalec z fasoli, twarożek, zupę karpielankę i gulasz z moskolami.
Oto prosty przepis na pyszny deser.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", do którego zaprosiliśmy naszych prowadzących, a także widzów. Co pysznego przygotuje Gosia Ohme? Sprawdź przepisy na zarzucajkę, tartę na dwa sposoby i sernik z przepiśnika babci.
"Ma bardzo dużo takiego działania pro krwiotwórczego, bo ma żelazo, witaminę B9, czyli kwas foliowy i witaminę B12".
To stamtąd pochodzi Sylwia Garska-Chmarycz, uczestniczka 9. edycji programu MasterChef.
W czym tkwi sekret jej przepysznych wypieków?
Dziś w naszej kuchni wyjątkowy gość. Swoje popisowe dania przygotuje sama Ewa Drzyzga. Jesteście ciekawi, jakie smaki królują w jej domu? W ramach akcji "W marcu jak w garncu" nasi prowadzący podzielą się na ekranie wyjątkowymi recepturami. To jednak nie wszystko. Ewa upiecze dziś rogaliki drożdżowe z przepisu pani Kasi, widzki programu Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem tradycyjne, rodzinne smaki według Sebastiana Olmy. Do każdej potrawy wkomponował najlepszej jakości dodatki mięsne. Jak zrobić krem cebulowy z tymiankiem, serem i szynką z wędzarni, krokiety ziemniaczane z serem i szynką z wędzarni, babciny sznycel z serem i schabem wędzonym oraz sałatkę z ryżem makaronowym, warzywami i wędlinami? Sprawdź przepisy.
Czy wy też pamiętacie je z czasów dzieciństwa?
Przekonaj się, że habanero jest idealnym składnikiem wielu dań, nie tylko dla amatorów ostrego jedzenia.
Masa cukrowa to produkt, dzięki któremu możesz w ciekawy sposób ozdobić różnego rodzaju wypieki – torty w stylu angielskim, ciasta, ciasteczka czy popularne babeczki typu cupcake. Jak ją przygotować?
W kuchni Dzień Dobry TVN startuje cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają sobie, widzom i czytelnikom smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto? Sprawdź przepisy Cristiny Catese.