Kiedyś dużą popularnością cieszyły się zapiekanki z pieczarkami i serem, które sprzedawano w budkach z fast foodem. Dziś nadal są serwowane w parkach rozrywki, zoo, na festiwalach czy latem w nadmorskich miejscowościach.
Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas, kiedy domy wypełniają się ciepłem, radością i aromatem pysznych potraw. Jednak przed nami wiele przygotowań, a my chcemy pomóc Ci w sprawieniu, żeby te chwile były jeszcze bardziej wyjątkowe. Dlatego chcielibyśmy Cię zaprosić do pobrania naszego e-booka, który zawiera mnóstwo cennych trików i sekretów związanymi z przygotowaniami do świąt!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła zwyciężczyni 12. edycji MasterChefa. Poznajcie jej historię oraz mistrzowskie przepisy na krem z białego maku, stek z antrykotu z truflową chmurką oraz tatar z wołowiny.
Tradycyjny polski wypiek kojarzony z Wigilią – zawijany makowiec, gości niemal w każdym domu. Szybkie i proste ciasto możesz przygotować również na inne okazje. W zależności od podania, może być pysznym dodatkiem do popołudniowej kawy lub głównym ciastem na rodzinnym przyjęciu. Do przygotowania makowca możesz użyć także gotowej masy makowej. Jak przygotować makowiec na kruchym spodzie i makowiec japoński? Sprawdź prosty przepis.
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. To oznacza, że z każdym dniem coraz więcej osób podejmuje kolejne działania przed tym szczególnym okresem. Z wielu względów jednak w trakcie świątecznych przygotowań zdarzają się różne pomyłki. Poniżej poradnik, na co zwrócić uwagę, by nie marnować czasu, pieniędzy i nerwów.
Kawa z mlekiem kokosowym to pyszna i nieco egzotyczna propozycja. Przygotowując napój, warto pamiętać o prawidłowej kolejności. Mleko kokosowe zawsze wlewamy jako pierwsze do szklanki. Napój ten jest zdrowy i może być spożywany nawet przez alergików.
W 12. odcinku programu "MasteChef 12" kucharze-amatorzy wybrali się do portu w Marsylii. Motywem przewodnim konkurencji była smakowita zupa bouillabaisse. Był to już ostatni odcinek tuż przed grudniowym finałem. Nie brakowało emocji. Poznajcie przepis na bouillabaisse od jednej z finalistek kulinarnego show.
Eliminacje do półfinału programu "MasterChef" rozpoczęły się na dobre. W najnowszym odcinku kucharze wybrali się do Lyonu, drugiego największego miasta we Francji.
Mikołaj Rey udał się do wytwórni oleju, by poznać tajniki jego produkcji. Kucharz na oczach widzów Dzień Dobry TVN zabrał się za robienie majonezu. Jak mu poszło?