W kuchni Dzień Dobry TVN rozpoczynamy cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić danie o nazwie parmigiana z bakłażana? Sprawdź przepis Cristiny Catese.
W kuchni Dzień Dobry TVN wraz z początkiem marca rozpoczynamy pyszny cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić suflet z ziemniaków z provolone i mozarellą? Sprawdź przepis Cristiny Catese.
Jak dołączyć? Są na to aż dwa sposoby.
W kuchni Dzień Dobry TVN każdego dnia coś innego, pysznego. Z pierwszym dniem marca swoimi pomysłami na różne dania podzielili się Piotr Kucharski i Michalina Podolska. Jak zrobić potrawkę z kurczaka, naleśniki zapiekane z serem, babkę ziemniaczaną, skubańca i burakową? Sprawdź przepisy.
Klasyczne panierki z bułki tartej to najpopularniejsza forma obtoczenia wielu potraw chrupkością. Jednocześnie jest jedną z najmniej zdrowych. Czym zatem panierować, aby dodatkowo nie podnosić kaloryczności i nie obniżać jakości jedzenia?
Szukasz pomysłu na śniadanie? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przenosimy się smakami do różnych zakątków świata. Jak zrobić japońskie naleśniki, śniadanie po turecku, francuskie tosty z bananami i syropem klonowym i bezglutenowe arepas? Sprawdź przepisy.
Kuchnia śląska to kulinarny tygiel - połączenie wpływów polskich, niemieckich, austriackich i czeskich. Potrawy tego regionu przygotował w Dzień Dobry TVN Mateusz Guncel, finalista programu MasterChef. Jak zrobić rolady, kluski śląskie, modrą kapustę i szpajzę? Sprawdź przepisy.
Pistacje to bardzo smaczne orzechy, jednak nie tylko ich smak jest wyjątkowy. Wyróżniają się także licznymi właściwościami odżywczymi. Zobacz, dlaczego warto je jeść i sprawdź najlepsze przepisy na dania z pistacjami.
Bartek Jędrzejak spotkał się z szefem kuchni – Piotrem Kucharskim.
Poznaj wyjątkowy przepis Oli Januszkiewicz z MasterChefa na pyszne śniadanie
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak zrobić biszkopt szpinakowy do tortu? Sprawdź przepis.
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy wypiek, przykładowo na Dzień Dinozaura, brownie z fasoli i awokado może okazać się świetnym wyborem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały go Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska. Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak zrobić cakepopsy buraczkowe? Sprawdź przepis.
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy wypiek, przykładowo na Dzień Dinozaura, cakesicles cukiniowe mogą okazać się świetnym wyborem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały go Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska. Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak robić babeczki marchewkowo-pomarańczowe? Sprawdź przepis również na krem maślany z białą czekoladą.
Polenta to, tuż obok pizzy i spaghetti, jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jej historia sięga czasów Cesarstwa Rzymskiego, kiedy to potrawę przygotowywano z różnych zbóż. Ma ona postać kleiku, który po pewnym czasie zastyga. Przepis podstawowy zakłada ugotowanie polenty w wodzie – w taki sposób tradycyjnie przyrządzają ją Włosi. Bardziej swobodna wersja receptury dopuszcza użycie mleka lub bulionu. Samo przygotowanie jest nieco czasochłonne, z uwagi na kilka etapów i konieczność odstawienia potrawy do zastygnięcia.
Mięsne roladki można robić zarówno z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny. Jeśli przygotujemy ich więcej, nie musimy się martwić, że zostaną albo trzeba będzie je podgrzewać – doskonale smakują również na zimno na kanapkach.
Gościem kuchni Dzień Dobry TVN jest Daria Ładocha, która pomoże nam stworzyć oryginalne dania z kurczakiem.
Suszone mięso było znakiem rozpoznawczym Indian Ameryki Północnej. Dziś znane jest ono na całym świecie. Największą popularnością cieszy się suszone mięso wołowe, jednakże można przygotować także suszone mięso wieprzowe i drobiowe.
Gościem kuchni Dzień Dobry TVN jest Tomasz Strzelczyk, wyjątkowy uczestnik programu „MasterChef”.
Pochodzące z Japonii puszyste naleśniki są niezwykłą, oryginalną wersją tej słodkości. Nie tylko świetnie wyglądają - jeszcze lepiej smakują. Jak zrobić fluffy pancakes? Sprawdź przepis krok po kroku w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Osoby, które chcą dodać do swojej diety więcej produktów roślinnych, mogą sięgnąć bo smaczne alternatywy dla mięsa.
Projekt Zima w ten weekend dotarł do Białki Tatrzańskiej. Na miejscu na uczestników czeka wiele atrakcji, konkursów, a także rozgrzewająca herbata i słodkie śniadanie w wykonaniu Marleny Cichockiej, finalistki programu MasterChef.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Szukasz pomysłu na pyszny obiad, taki trochę ,"po włosku", z nutą owoców morza i wybornego sera? Właśnie takie dania w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Sebastian Olma. A pomogła mu w tym Frosta.
Owsianka to śniadaniowy klasyk. W dobie coraz popularniejszej diety pozbawionej produktów pochodzenia zwierzęcego wiele osób szuka jej wegańskiego odpowiednika. Sprawdź prosty przepis na wegańskie owsianki w kuchni Dzień Dobry TVN.
W tłusty czwartek wiele osób sięga po pyszne, ciepłe i świeże pączki. Jednak nie zawsze dajemy radę zjeść je wszystkie. Mało kto wie, co zrobić, aby nie marnować ich i cieszyć się świeżością na drugi, trzeci dzień, a nawet tydzień od zakupu. Jak je odświeżyć? Co zrobić z czerstwych? Sprawdź nasze pomysły i przepis na czerstwe pączki.