Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest przepisów na rozmaite dania świąteczne i stale poszerza się o kolejne. Jak zrobić zapiekankę z łososia i sosu szpinakowo-śmietanowego (z mascarpone) w cieście francuskim, ziemniaki faszerowane białym serem i grzybami i karpia w sosie śmietanowo – porowym z dodatkiem brandy? Sprawdź przepisy Jana Kuronia.
Sprawdź, jak przygotować kompot świąteczny, śledzika po skandynawsku, zupę grzybową z łazankami oraz świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.
Sprawdź nasze cztery metody, jak rozpoznać prawdziwy miód.
Sprawdź przepisy na łososia po toskańsku ze szpinakiem i pomidorami w kremowym sosie, świąteczną tartą z kiszona kapustą, grzybami i łososiem, a także świąteczną zupę rybną z kuchni Dzień Dobry TVN.
Czasem się zdarza, zwłaszcza w okresie świątecznych przygotowań, że zostaje nam nadmiar ciasta na pierogi. Zdecydowanie za często trafia do kosza na śmieci. Tymczasem można je jeszcze wykorzystać na kilka pysznych sposobów. Sprawdź, co zrobić z ciasta na pierogi.
Trudo wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Na przestrzeni lat stała się kulinarnym klasykiem, który tak naprawdę w każdym domu nieco inaczej smakuje. Jedni dodają do niej kukurydzę, inni jabłka czy cebulę. Co powinno znaleźć się w tradycyjnej sałatce jarzynowej?
Sprawdź przepis na świąteczną sałatkę z dresingiem makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na łososia z farszem grzybowo-makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na klasyczny makowiec drożdżowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na pomarańczowo-migdałowy biszkopt makowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Farsz to jego serce, jest najwazniejszy"
"Najlepsza, jaką piłem w życiu".
Chociaż zakwas buraczany obecnie jest nieco zapomniany zapominany, jego prozdrowotne właściwości ceniono już wieki temu. Poznaj najlepszy przepis na zakwas z buraków czerwonych, który nie tylko jest prosty w przygotowaniu, lecz także ma wiele zastosowań.
Sprawdź przepisy na barszcz buraczany z wiśniami i pasztecikami z sera lazur i ziemniaków pieczonych, kremową krajankę z sera lazur i buraków, a także na perliczkę pieczoną z zapiekanką z kapusty włoskiej i brukselki.
Sprawdź, jak zrobić pierś z kaczki magret de canard na sosie śliwkowo piernikowym, eskalopki cielęce w sosie grzybowym z tagliatelle i polędwicę z dorsza w sosie pomidorowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń i Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół.
Jak sobie szybko z nimi poradzić?
Wariantów pizzy jest tyle, ile przygotowujących ją osób, a każda z już wypieczonych, różni się od pozostałych. W Dzień Dobry TVN przekonywał o tym mistrz w swoim fachu.
Na wigilijnych stołach w święta Bożego Narodzenia obok pierogów i barszczu - królują ryby. I to pod różnymi postaciami: karp w galarecie, śledzie w śmietanie czy pstrąg pieczony. A jak wybrać świeżą i najsmaczniejszą rybę? Z tym pytaniem zmierzył się znawca kulinariów Mikołaj Rey.
Sprawdź przepisy na zupę pomidorową z soczewicą, makaron w sosie pomidorowym, risotto z pomidorami i tosty z hummusem pomidorowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź nasze trzy sprawdzone metody.
Śledzie idealnie sprawdzają się w wielu przepisach, nie tylko na świąteczny stół.
W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo chętnie dzielimy się prostymi przepisami i różnego typu trikami kulinarnymi. Połączeniem obu niewątpliwie jest bardzo prosty przepis na ciasto o nazwie "4 łyżki". Jak je zrobić?
Dorym pomysłem będzie upieczenie również kruchych ciastek z okienkiem, które będą nadziane słodką konfiturą i podane z cukrem pudrem lub lukrem.
Wigilijnego i świąteczne potrawy w zależności od kraju czy regionu, mogą bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić krem z topinamburu z mulami? Sprawdź przepis.
Co kraj to obyczaj, dlatego zawartość wigilijnego czy świątecznego stołu nie wszędzie jest taka sama. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy prosto z Włoch. Jak zrobić spaghetti z kremowymi ziemniakami, mulami, kremem cebulowym i pikantną oliwą? Sprawdź przepis.
Menu wigilijnego czy świątecznego stołu w zależności od kraju czy regionu, może bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić smażone żółtko z fondue Parmigiano Reggiano i pędami grochu? Sprawdź przepis.
Święta tuż tuż. Przygotuj się do nich i skorzystaj z przepisów na sernik kawowy na piernikowym spodzie z kardamonem oraz pierniczki. Zobacz też, jak przygotować pyszny napój rozgrzewający z nutą korzennych przypraw - alternatywa dla tych, którzy nie lubią kompotu z suszu.
Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest pysznych i prostych w wykonaniu potraw, w tym najlepszych deserów. Do nich niewątpliwie zalicza się ciasto leniwiec. Jak je zrobić? Sprawdź prosty przepis krok po kroku.