Kuchnia Dzień Dobry TVN to przestrzeń, do której chętnie zapraszamy nie tylko zawodowych kucharzy, ale również naszych prowadzących oraz widzów. Tym razem za gotowanie wzięli się Marcin Prokop i pani Marta Brichacek. Sprawdź ich bezglutenowe przepisy i nie tylko.
Fasolka szparagowa króluje na wielu polskich stołach. Niewątpliwie to jeden z ulubionych letnich dodatków do obiadu. Idealnie komponuje się z mięsami, ale także z jajkiem sadzonym i kefirem. Warto jednak wiedzieć, jak wybrać idealną fasolkę szparagową i jak ją przygotować, by nie stała się rozgotowaną papką.
Lody można nie tylko od razu zjeść, ale też z powodzeniem wkomponować w kilkuskładnikowe desery. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Marieta Marecka. Jak zrobić milk shake z lodami, mrożoną kawę, mrożoną roladę biszkoptową z lodami i chrupiące lody w posypce z płatków i florentynką? Sprawdź przepisy.
Wołowina teriyaki to danie inspirowane kuchnią japońską. Najważniejszym składnikiem potrawy jest marynata z sosem sojowym, imbirem i miodem. Sos teriyaki sprawia, że wołowina nabiera orientalnego charakteru.
Strozzapreti pochodzi z rejonów Toskanii. Jest to makaron zrobiony na bazie tradycyjnego ciasta, składającego się z mąki, wody, białek jaj oraz parmezanu. Wielkość i kształt makaronu jest różna w zależności od indywidualnych preferencji kucharza. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Czereśnie to pyszne i bardzo zdrowe owoce, które pojawiają się latem. Co zrobić, by cieszyć się ich smakiem dłużej? Podpowiadamy sprawdzone pomysły, dzięki którym nieprzetworzone czereśnie mogą towarzyszyć nam przez cały rok.
Wrapy są szybkim sposobem na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz je przygotować na słono i słodko, a w środek włożyć rozmaite dodatki. Wrapy z łososiem to doskonały przykład na to, że fast food wcale nie musi być niezdrowy!
Zdrowe nawyki żywieniowe przekładają się nie tylko na szczupłą sylwetkę, ale i na dobre samopoczucie i sprawną przemianę materii. Fit przekąski to doskonały pomysł na wypełnienie luki pomiędzy głównymi posiłkami oraz powstrzymanie uczucia głodu, pchającego nas w stronę przetworzonej żywności i fast foodów. Wystarczy zaledwie kilka chwil, aby przygotować pyszne i szybkie smakołyki o wysokich walorach odżywczych. Zdrowe przekąski możemy zabierać ze sobą do pracy, szkoły, a także przygotować na organizowaną przez nas imprezę.
Wiele osób od czasu do czasu nachodzi ochota na coś słodkiego i czekoladowego. Idealną propozycją zaspokojenia tej zachcianki jest suflet czekoladowy. To wilgotny, delikatny i ciepły wypiek na bazie jaj i czekolady, który doskonale odpowiada na potrzeby największych łasuchów.
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie dla dwojga? Swoimi romantycznymi propozycjami w kuchni Dzień Dobry TVN podzieliła się Martyna Chomacka. Jak zrobić naleśniki Crepes Suzette, ubijaną fetę z pieczonymi winogronami oraz fritatę z bobem, chorizo, koperkiem i serem kozim? Sprawdź przepisy.
W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała przepisy na kuchnię przednówkową. Stosuje się w niej pierwsze wiosenne rośliny z łąk i lasów, jak kapusta, seler, marchew, rośliny strączkowe i wiele innych. Sprawdź, jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.
Róż i zieleń, czyli najmodniejsze kolory lata, ale tym razem na talerzu - w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić szparagi z truskawkami, sałatkę ryneczkową, ciasto drożdżowe z truskawkami oraz szparagi z sosem cytrynowym? Sprawdź przepisy Alicji Rokickiej.
Zupa z botwiny to specjał o charakterystycznym różowym kolorze. Podstawowymi składnikami botwinki są młode liście i korzenie buraka cukrowego. Zupa z botwiny najczęściej podawana jest z jajkiem ugotowanym na twardo lub posypana posiekanym szczypiorem bądź koperkiem. Jak ją zrobić? Sprawdź przepisy.
Dorsz smażony to jedno z popularniejszych dań rybnych w Polsce. Sama ryba jest łatwo dostępna i konkurencyjna cenowo w stosunku do łososia czy halibuta.
Trwa krótki, ale jakże pyszny, sezon na czereśnie. Owoce te można wykorzystać kulinarnie na wiele różnych sposobów, co udowadniamy w wielkim zbiorze przepisów kuchni Dzień Dobry TVN.