Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.
Rukola wyrasta powoli na solidnego konkurenta jarmużu czy szpinaku. Nic dziwnego, nie dość, że rewelacyjnie smakuje, to jeszcze ma wiele wartości odżywczych. Można ją wykorzystać do różnorodnych sałatek oraz innych dań. Z czym smakuje najlepiej? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN. Warto wykorzystać nasze przepisy.
Mirabelka, inaczej śliwa domowa, to owoc niedoceniany we współczesnej kuchni. Jest nieco mniejsza od klasycznej, znanej nam śliwki, ma żółtą barwę i pod kwaśną skórką kryje słodkie bogactwo witamin. Lato i wczesna jesień to idealny moment, aby przygotować z niej przepyszne przetwory. Sprawdź nasze przepisy.
Nie tylko ketchup i musztarda dobrze współgrają ze smakołykami z rusztu. Wystarczy kilka składników, by ekspresowo stworzyć pyszne i aromatyczne sosy z dodatkiem świeżych ziół, wyrazistego czosnku i kremowego majonezu.
Kuchnia polska słynie z zup. Parzybroda jest jedną z nich. Niektórzy uważają, że mocno gęsta staje się bardziej kapuściano-ziemniaczanym daniem jednogarnkowym. Skąd wzięła się nietypowa nazwa parzybrody? Wiąże się z "zagrożeniem", jakie niesie jej spożywanie. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Michał "Rozkoszny" Korkosz po raz kolejny podbił serca fanów nowym przepisem. Tym razem zaproponował idealne danie na letnie wieczory. Dobrze przyrządzone podbije wakacyjne przyjęcia. Sprawdź, jak przyrządzić "Hot honey halloumi pita".
Picie napojów izotonicznych jest wskazane po zakończeniu intensywnego treningu, a także w upały. Jednak przy aktywnym trybie życie kupuje się je co najmniej trzy razy w tygodniu, a ich ceny nie należą do najniższych. Poznaj sposób, jak przygotować skuteczny i niedrogi domowy napój izotoniczny.
Dziś obchodzimy Dzień Frytek. Mogą być pokrojone w paski lub inne kształty, usmażone lub upieczone, z ziemniaków, batatów, a nawet marchewki czy buraków, z sosami, panierkami, różnymi przyprawami. Frytki pokochał cały świat. Za prostotę, dostępność i nieskończoną liczbę wariantów. Dowiedz się, skąd pochodzą frytki i sprawdź nasze przepisy na różne ich rodzaje.