Sernik na zimno z galaretką i owocami
Składniki:
- 500 g twarogu półtłustego podzielonego na kawałki,
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki,
- 50 g ksylitolu,
- opakowanie galaretki cytrynowej,
- 2 opakowania galaretki wiśniowej,
- opakowanie ciastek owsianych na spód do sernika.
Brownie fasolowo-daktylowe
Składniki:
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek,
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek,
- 500 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej,
- 150 g jogurtu naturalnego,
- 4 jajka,
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego,
- 160 g syropu z agawy,
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego,
- 3 łyżeczki sody oczyszczonej.
Wegańskie kulki mocy
Składniki:
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek,
- 20 g migdałów, blanszowanych,
- 10 g syropu z agawy,
- 50 g wiórków kokosowych,
- 50 g fig, suszonych, pokrojonych w ćwiartki,
- 5 g kakao, niesłodzonego, naturalnego,
- 30 g orzechów, mieszanych, np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych,
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego,
- 25 g oleju kokosowego.
Zobacz także:
- Zdrowe desery i przekąski. Proste i pyszne przepisy Darii Ładochy
- Desery owocowe fit – pomysł na zdrowe jedzenie. Propozycje i przepisy
- Co na deser? Poznajcie owocowe propozycje Grześka Zawieruchy
Źródło: Anita Włodarczyk
Źródło zdjęcia głównego: Anita Walczewska/East News
podziel się: