Rozkoszny prezentuje przepis na idealne halloumi. "Nie bez powodu uzależnia"

Rozkoszny i przepis na halloumi
Rozkoszny i przepis na halloumi
Źródło: MWMEDIA
Michał "Rozkoszny" Korkosz po raz kolejny podbił serca fanów nowym przepisem. Tym razem zaproponował idealne danie na letnie wieczory. Dobrze przyrządzone podbije wakacyjne przyjęcia. Sprawdź, jak przyrządzić "Hot honey halloumi pita".

Michał "Rozkoszny" Korkosz i jego przepis na halloumi

Michał Korkosz dał się poznać za sprawą bloga "Rozkoszny", którym coraz bardziej podbija serca czytelników. 26-latek to także autor książek kucharskich i influencer, którego widzowie TVN mogą kojarzyć z programu "MasterChef Nastolatki". Jego profil na Instagramie śledzi ponad 600 tys. osób. Przed tą publiką gwiazdor kulinariów często pokazuje kulisy swojej pracy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo:

Rozkoszne gastropodróże Michała Korkosza
Źródło: Dzień Dobry TVN

Tym razem Rozkoszny podzielił się ze swoimi obserwatorami tajnikami na idealnie przyrządzone halloumi. Jak przekonuje, danie idealnie sprawdzi się latem. Dlaczego warto zrobić "Hot honey halloumi pita"? Koniecznie sprawdź przepis.

Idealne halloumi na lato

Aby przyrządzić cztery porce "Hot honey halloumi pita" potrzebować będziemy:

  • ½ szklanki (130 g) jogurtu greckiego
    • 1 ogórek małosolny, starty na grubych oczkach
      • 2 łyżki koperku, posiekanego drobno
        • 3 łyżki oliwy extra virgin
          • 2 kostki (2 x 220 g) halloumi
            • 1 łyżeczka kruszonego chili
              • 2 łyżki miodu
                • 4 małe pity
                  • 4 łyżki pestek granatu
                    • kolendra, do podania

                      Michał nie ma wątpliwości, że jego przepis podbije serca fanów jego kuchni. - Hoooot halloumi! Lepkie, gorące, totalnie wciągające. Idealne na letnie dni, gdy żar tak bije z nieba, że koszula lepi się do piersi. Pita, tzatziki, gorące halloumi, granat. W garść i w drogę. To połączenie, które kochają Grecy, popularne na ulicach Aten nie bez powodu – totalnie uzależnia. Ja do mojego dipu dodałem polski dodatek: ogórka małosolnego. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, nadróbcie - czytamy.

                      Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                      Zobacz także:

                      Autor: Oskar Netkowski

                      Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA

                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości

                      Jaką torbę materiałową wybrać na lato?
                      Materiał promocyjny

                      Jaką torbę materiałową wybrać na lato?