Lato to idealny czas na wypad pod namiot. Jednak do takiego wyjazdu trzeba dobrze się przygotować, zwłaszcza, że pogoda w naszym kraju lubi się diametralnie zmieniać ;) Czym jest płachta termoizolacyjna? Jak naładować telefon na biwaku i co zabrać ze sobą do jedzenia? Poznajcie przepis Magdaleny Tacik na biwak idealny.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy Marka Flisińskiego i Kamila Raczyńskiego, którzy przygotowali specjały kuchni lubelskiej, między innymi: makaron penne z cukinii, pierogi z bobem czy zupę z sałaty.

    Projekt Plaża stacjonuje dziś w Darłówku, gdzie Olivier Janiak spotkał się z Andrzejem Polanem. Kucharz przygotował pyszne i sycące śniadanie bazujące na kabanosach. Lubicie?

    Lublin to brama na wschód. To miasto wydarzeń kulturalnych, ale także miejsce o bogatej tradycji kulinarnej. Najbardziej charakterystycznym lokalnym wypiekiem jest Kogut kazimierski, ale nie tylko. Smaki Lubelszczyzny to także cebularze, pierogi z bobem czy pyszne ryby. Próbowaliście przysmaków z tamtych okolic?

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy Agnieszkę Filiks, która przygotowała dania kuchni regionalnej, między innymi burgery z cebularzem, zupę porową z cebularzem oraz cebularz z ozorkiem po lubelsku. Lubicie cebularze?

    Robert Stockinger wybrał się na drugie śniadanie do plażowej strefy Tchibo. Tam Zuzanna Bula wraz mamą Sylwią przygotowały flambirowane naleśniki w dwóch odsłonach: dla dzieci i dla dorosłych. Lubicie naleśniki?

    W wakacje w kuchni powinniśmy wykorzystywać sezonowe warzywa i owoce. Tym razem Jasiek Kuroń postanowił zaproponować nam kilka przepisów bazujących na pomidorach. Zobaczcie jakie dania przygotował w kuchni Dzień Dobry Wakacje.

    Jak wiadomo "woda wyciąga" dlatego też wszystkich, którzy zgłodnieli podczas porannego plażowania Robert Stockinger i Tomasz Jakubiak zaprosili do kulinarnej strefy Kikkoman. Jakie dania zaproponowali? Zobaczcie.

    Dziś w cyklu "Jasiek zna się" Jan Kuroń zaprezentował nam przepisy na domowy majonez, keczup i ocet. Zobaczcie jak szybko i łatwo zrobić je w domu z samych naturalnych składników. Smacznego!

    W ramach Projektu Plaża, w kulinarnej strefie Sokołowa, Mateusz Hładki i Łukasz Konik prezentowali nam dziś smaczne przekąski z naturalnych produktów. Jakie przekąski najlepiej zabrać ze sobą na plażę? Zobaczcie.

    Autorka książek kulinarnych - Samar Khanafer postanowiła zabrać nas w kulinarną podróż dookoła świata. Zobaczcie jakie przepisy nam zaproponowała! Smacznego.

    Dziś w kuchnio Dzień Dobry Wakacje prawdziwa gratka dla wielbicieli słodyczy! Jan Kuroń przygotował kilka deserów, które idealnie się sprawdza w czasie letnich upałów: lody bananowo-owocowe, tarta z owocami i kremem waniliowym, creme patiserie i mus malinowy z kremem z białej czekolady! Smacznego!

    W strefie Kikkoman, w ramach Projektu Plaża, gościliśmy dziś Tomasza Jakubiaka. Opowiedział nam o umami czyli piątym, obok słodkiego, gorzkiego, kwaśnego i słonego, smaku i przygotował baaardzo konkretne polsko-amerykańskie śniadanie. Które danie skusiło Oliviera Janiaka? Zobaczcie.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował dania, których głównym składnikiem jest czekolada. A to wszystko z okazji Światowego Dnia Czekolady.

    Dziennikarka Katarzyna Olubińska miała okazję spotkać się z szefem kuchni i wicemistrzem Polski grillowania Łukaszem Konikiem. Powiedział jej między innymi, jakie mięsa powinny znaleźć się na grillu i jak długo należy grillować steki.

    Julka Cymbaluk to zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej pokazała, jak przygotować koktajl na bazie kawy.

    Kawa mrożona jest pyszna, dobrze smakuje zwłaszcza latem. Jak ją przygotować w niekonwencjonalny sposób, czyli za pomocą "sztuczek" kuchni molekularnej? O tym mówił zwycięzca 3. edycji MasterChefa Juniora Bartek Kwiecień.

    Zajadamy stres przed meczem Polska - Kolumbia. Przekąski przygotowali dla nas: mama Grzegorza Krychowiaka - Grażyna i kucharz Robert Bochenko. Dowiedzieliśmy się również, jakie są ulubione dania polskiego piłkarza.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował pyszne grillowane dania. Pomagała mu nasza dziennikarka Katarzyna Olubińska.

    Na upalne dni najlepsze są lody. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese pokazała, jak przygotować pyszne lody jogurtowe, kremowe lody bananowe, lody z herbatnikami i sopelki lodu.

    Nie możesz się zdecydować czy masz ochotę na coś ostrego, czy może słodkiego. Zrób jedno i drugie! Pokażemy Ci teraz, jak to zrobić!

    Nad Wisłą, w pięknych okolicznościach przyrody, Kinga Burzyńska grilluje z mistrzem Andrzejem Polanem. A skoro o grillowaniu mowa, to nie mogło oczywiście zabraknąć pysznej kiełbasy. Zobaczcie, jak ją przygotować.

    W naszej kuchni Tomasz Jakubiak wraz z siostrą Joanną zaprezentowali przepisy z którymi bez problemu poradzi sobie.... każdy tata :D

    W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazujące na mięsie. co powiecie na soczyste burgery z bobem, królika duszonego w warzywach czy sałatkę z kaszą pęczak, indykiem i sosem tajskim?

    "Pogodna kuchnia" prosto z Istebnej dotarła na Półwysep Helski, a dokładnie do Chałup! To miejsce ukochane przez pasjonatów sportów letnich np. surfingu, kitesurfingu czy windsurfingu. Co w naszym food trucku przygotowała tym razem Daria Ładocha? Z kolei Bartek Jędrzejak opowiedział o pogodzie na weekend.

    W kolejnej odsłonie cyklu "Naturalnie" Agnieszka Cegielska opowiedziała o właściwościach i zastosowaniu lawendy. Pachnącą roślinę można wykorzystać zarówno w pielęgnacji, jak i w kuchni. I dlaczego lawendę określa się "apteką"?