W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował proste, jednogarnkowe dania. Co powiecie na kaszotto borowikowe z stekiem wołowym i dressingiem ziołowym, kaszotto cukinia i szpinak z pieczoną cieciorką i kaszotto jarmużowe z filetem z pstrąga i masłem palonym .

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gratka dla wielbicieli ziemniaków. Daria Ładocha zaprezentowała nam przepisy na: krem z ziemniaków z oliwą truflową, różyczki z ziemniaka, chipsy, sałatkę ziemniaczaną z suszonymi pomidorami i krokiety ziemniaczane ze szpinakiem. Pycha!

    Cristina Catese postanowiła zabrać nas dziś an wyprawę do Ligurii. Poznajcie proste przepisy na liguryjskie specjały: minestrone, tartę grzybowo-ziemniaczaną i anchois z orzeszkami pinii. Smacznego!

    Przyznacie chyba, że trudno nie zgodzić się z Magdą. Dlatego też, dziś w kuchni Dzień Dobry TVN - Kasia i Zosia Pilitowskie, które o jajecznych potrawach wiedzą wszystko, zabrały nas w jajeczną podróż dookoła świata. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Anikę Ćwiek, finalistkę III edycji "MasterChef Junior" oraz Arkadiusza Prunesti, byłego jużbuczestnikiem obecnej edycji programu "MasterChef", którzy przygotowali swoje popisowe dania. Co powiecie na sushi lub gęsinę na risotto jabłkowym z sosem żurawinowym i porem cydrowym.

    W kuchni Dzień Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach. Co powiecie na zupę z pora, kukurydzy i krewetek, fasolę z warzywami i ananasem i czosnkową ciecierzycę ze szpinakiem i pomidorami?

    Jak obchodzi się święto zmarłych w Meksyku, a jak w Argentynie? Na czym polega kult czaszek w Ameryce Południowej? Gościem Dzień Dobry TVN był dziś szef kuchni Martin Gimenez Castro! Poznajcie jego przepisy na czaszki, nachosy, tortille i paluszki z dorsza w halloweenowej stylistyce.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan odmienia oblicze placków ziemniaczanych. Co powiecie na placki ziemniaczane z twarogiem, jabłkami prażonymi i kruszonką z boczku lub placek ziemniaczany z chrzanem, brusznicą z miodem, serem z gór? Brzmi pysznie! :)

    Zofia Zienkiewicz jest pionierką uprawy kwiatów jadalnych w Polsce i w tym temacie jest chodzącą encyklopedią. Jakie odmiany hoduje? Ile kosztują? Czy są przebadane? Jakie mają właściwości prozdrowotne? Jakie kwiaty nie są jadalne? Królestwo Pani Zofii zwiedziła prowadząca cykl "Naturalnie!" Agnieszka Cegielska.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha wytłumaczyła nam, na czym polega dieta ketogeniczna. Przede wszystkim będąc na diecie ketogenicznej należy wyeliminować węglowodany i zastąpić je tłuszczami orz białkiem. Czy dieta ketogeniczna jest dla każdego?

    Dziś Światowy Dzień Żywności oraz Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące właśnie na chlebie. W kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się takie smakołyki jak: chałka, fugasse z pieczoną papryką, zupa chlebowa z grzybami czy sałatka pomidorowo-ziołowa z czosnkowymi grzankami.

    Już po raz jedenasty dwunastu szefów kuchni wraz ze swoimi zespołami walczyło o tytuł najlepszego kucharza. W tym roku motywem przewodnim konkursu był kalejdoskop. Jak dziecięca zabawka podziałała na wyobraźnię kucharzy? O zasadach i przebiegu najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night powiedzieli w Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey i tegoroczny zwycięzca konkursu Jakub Kasprzak.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wariacje na temat naleśników. Co powiecie na naleśniki rustykalne oraz naleśnikowy tort z pleśniowymi serami i śliwkami?

    W kuchni Dzień dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy z ujemnym bilansem kalorycznym. Okazuje się, że aby schudnąć należy jeść monotematycznie. Co powiecie na stek z tuńczyka z pieca z salsą z awokado i pomidorami podany na sałacie z gruszkami lub sałatkę warzywna z brokułami, fasolką szparagową i pieczonymi pomidorami?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Martę Greber, która zaproponowała nam pyszne i sycące śniadanie. Co powiecie na naleśniki suzette, shake z dyni i owoców z odrobiną czekoladowej granoli, croque madame lub całonocną malinową owsiankę?

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, jesienne przysmaki na bazie dyni, przygotowała Natalia Maszkowska, która wczoraj zakończyła swoją przygodę z programem MasterChef. Poznajcie jej przepisy na: gofry z pure z dyni z dodatkiem bitej śmietany zrobionej z tłuszczu kokosowego, karmelizowanych fig, oraz pistacji, gęsty krem z dyni z masłem orzechowym, curry i kurczakiem i tartę z dynią, fetą, oraz suszonymi pomidorami!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha szukała alternatywy dla chleba. Zobaczcie jakie były jej propozycje.

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy w odchudzonej wersji, to znaczy bez mąki i bez cukru. Poznajcie przepisy na najlepszy sernik z nerkowców, brownie z daktyli oraz burgera z awokado :)

    1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu, ale czy kuchnia włoska może być wege? Okazuje się, że tak! Udowodniła to dziś Cristina Catese, która przygotowała włoskie przysmaki, w których nie znajdziemy ani mięsa,aąni żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego :) Smacznego!

    Jabłka - w tej dziedzinie Polska jest niekwestionowaną potęgą. Mikołaj Rey ruszył "Sandomierskim Szlakiem Jabłkowym" by dowiedzieć się więcej o tych owocach. Dlaczego należy zrywać je z ogonkiem, które jabłka są najsłodsze i jak sadownicy radzą sobie z "klęską urodzaju"? Macie swoje ulubione przetwory z jabłek? Zobaczcie też jakie dania na bazie jabłek Mikołaj przygotował w naszej kuchni!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na serach pleśniowych. Co powiecie na camembert w chrupiącym karmelu i młodych laskowych, camembert w miodzie, z figami, żurawiną i aronią, krem z kukurydzy z serem, śliwkami i suszoną szynką, gorące buraki z pieca, pomelo, granat, ser kozi. Na deser Andrzej proponuje drożdżowe z gruszką, serem, szpinakiem i szałwią. Pycha!

    Marnowanie jedzenia to obecnie jeden z największych problemów w naszych domach... W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Sylwia Majcher, która zdradziła, że najprostszą metodą na niemarnowanie jedzenia jest suszenie. Jak odpowiednio suszyć warzywa, a jak owoce? Dlaczego grzybów nie myje się przed ich ususzeniem?

    W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwy twarogowy zawrót głowy :) Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na twarogu. Co powiecie na sernik z owocami lub pierogi leniwe z sosem malinowym? Piotr przyrządził też małe co nie co dla tych, którzy twaróg wolą w wersji wytrawnej.