W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś małżeństwo Kuroniów. Jan i Aneta, którzy sami zostaną wkrótce rodzicami, przygotowali smaczne i bardzo zdrowe potrawy dla kobiet w ciąży. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: smoothie, czyli zielona bomba witaminowa, rozgrzewająca zupa oraz zapiekany dorsz z warzywami.
W kuchni Dzień Dobry TVN: pieczeń cielęca, kluski kładzione oraz marchew duszona z imbirem i gruszką. Swoje ulubione danie, przygotował dziś Mateusz Gessler. Już wkrótce zobaczymy go w roli jurora w programie "MasterChef Junior". Jak podoba mu się praca z młodymi talentami kulinarnymi i jak układa się współpraca z Michelem Moranem i Anną Starmach? :)
Jedna ze stołecznych restauracji serwujących kebaby została wybrana przez internautów najlepszą restauracją w Polsce 2015. Z tej okazji , w kuchni Dzień Dobry TVN, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz przygotowała dziś dla Państwa kilka wersji tej potrawy. Lubicie kebaby? Wypróbujecie nasze dzisiejsze przepisy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Mateusz Nowak. Półfinaliście programu „Masterchef” pomaga jego żona Magdalena. Małżeństwo Nowaków przygotowało potrawy z dodatkiem pomarańczy. Co powiecie na pierś z kaczki w sosie pomarańczowym lub na słodkie naleśniki?
Tym razem Mikołaj Rey udał się do Łodzi na tamtejszy festiwal Street Food. Okazuje się, że moda na żywność z ulicy ma niewiele wspólnego z fast foodem. Na ulicy można zjeść smacznie i zdrowo. Mikołaj pod czujnym okiem swojego przewodnika Marcina Knopa przygotował street foodową wersje zająca.
W naszej kuchni Beata Kartowicz i jej desery z jabłek. Przekonajcie się, jak smakują zapiekane jabłka, mus z jabłek i klasyczne włoskie ciasto jabłkowe, czyli Torta di Mele. Skorzystajcie z przepisów Beaty. Zgadzacie się, że cynamon świetnie pasuje do jabłek? A Marcin Prokop pokaże Wam, co jeszcze można zrobić z jabłek... i nie chodzi tu wcale o potrawy! ;-)
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali dziś: Laura Breszka i Sebastian Stankiewicz, aktorzy w serialu „Singielka” oraz Michał Kurek, bloger kulinarny. Nasi goście przygotowali potrawy dla singli, ale nie tylko. Co powiecie na mini burgery na patyczkach lub naleśniki kakaowe z musem malinowym?
Dziś w kuchni DDTVN gotują młodzi aktorzy serialu „Na wspólnej”. Okazuje się, że Michalina Robakiewicz, Michał Tomala i Dawid Czupryński po godzinach lubią gotować. Dla nas przygotowali pizzę, krem z dyni oraz deser. Wypróbujecie ich przepisy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Charles Daigneault. Finalista programu "Master Chef" przygotował kilka propozycji na smaczne i pożywne śniadanie. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak: bułeczki z patelni, burgery śniadaniowe, tarta z boczkiem, porem i serem czy jajka w koszykach.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pełnowartościowe i pyszne dania, która nadają się na poranny posiłek. Propozycje ucieszą osoby, które mają tylko kilka minut na przygotowanie śniadania.
Tym razem Mikołaj Rey - w poszukiwaniu nowych smaków - pojechał do Stoczka Klasztornego, gdzie królują przetwory. Tam poznał przepis na zapiekankę z serem pleśniowym, orzechami i gruszkami.
Wczoraj w kuchni Dzień Dobry TVN robilliśmy kruche ciasteczka z musem malinowym, a dziś kisimy cytryny i ogórki. Czy różni się kiszenie od kwaszenia? Jak smakuje kiszona, a jak kwaszona kapusta? Dlaczego warto jeść kiszone ogórki? Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego na kiszone cytryny, gulasz z kiszonymi ogórkami, ciepłą sałatkę z pęczaku z salsą z kiszonych cytryn oraz placek z kiszoną kapustą i kiełbasą.
Kucharz Adam Kozanecki w naszej kuchni przywołuje lato w środku zimy. Skorzystajcie z jego przepisów na: placuszki serowe z czarną porzeczką, risotto malinowe i domowy budyń różany z kruchym ciasteczkiem. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Tomańska z córką Zosią i przyjaciółką Zosi – Jessicą udowodniły, że przy szykowaniu smacznych dań można doskonale się bawić. Przygotowały dla nas: różdżki wróżki, zupę Shreka i dinozaura, spaghetti z sosem pomidorowym i ośmiorniczkami, lody i pizzę z arbuza.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowała mistrzyni MMA Joanna Jędrzejczyk. Pomagał jej osobisty dietetyk Jakub Mauricz. Jaki jest sekret diety Asi? Czy wiedzieliście, że mistrzyni lubi jeść boczek? Na naszym stole znalazły się takie potrawy jak: risotto z orzechami i rodzynkami, koktajl jajeczno-owocowy i omlet szpinakowo-brokułowy.
Karnawał to czas licznych zabaw i spotkań towarzyskich. W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Orleańska przygotowała efektowne i smaczne potrawy, które nadają się na spotkania ze znajomymi. Aktorce towarzyszyły dwie pomocnice: Tosia i Maja.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Daria Ładocha. Pomaga jej Aleksandra Karkowska, współautorka książki „Banany z cukru pudru”. Panie przygotowały potrawy z okazji Dnia Babci. Na naszym stole pojawił się hummus i burgery z cieciorki, ale również tradycyjne pączki.
Gabriela Jandziś i Martyna Gazińska wyjechały do Budapesztu, gdzie otworzyły kanapkarnię. Dlaczego zdecydowały się na tego typu działalność? Czy Węgrom zasmakował polski chleb? Jakie kanapki najczęściej kupują miejscowi? Polki w ich kanapkarni odwiedził Piotr Kucharski.
Studio Dzień Dobry TVN odwiedził Bilguun Ariunbaatar ze swoją narzeczoną Izabelą Liebert. Za kilka miesięcy Bilguun zostanie ojcem. Jak się poznali i czym ujęła Bilguuna Izabela? Czym zajmuje się jego narzeczona? Nad czym teraz pracuje Bilguun? Dorocie i Marcinowi, w naszej kuchni, opowiedzieli o swoim związku, planach na przyszłość, pracy, a także przyrządzili kaczkę nadziewaną chałką, sałatki i dmuchany amarantus z kaszą kukurydzianą.
Tym razem nasz smakosz Mikołaj Rey udał się na Mazury, gdzie spróbował tamtejszego specjału - szczupaka. Dlaczego ryb nie wolno łowić przez cały rok? Jak dobrze przyrządzić rybę, by nie miała posmaku mułu? I jakie szczupak ma właściwości zdrowotne?
Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwą mięsną ucztę. Na naszym stole pojawiły się karkówka, schabowy i faszerowane polędwiczki. Lubicie takie smaki?
Leo Walotek-Scheidegger i Martin Pape, niemieccy dziennikarze, przygotowali w naszej kuchhni niemieckie przysmaki. Co powiecie na bagietkę z krabami lub ciasto cioci Eryki?
16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw! Z tej okazji, w kuchni Dzień Dobry TVN, potrawy z krajów całego świata przygotował Pascal Brodnicki. Jeśli lubicie jeść "na ostro" to koniecznie przetestujcie jego przepisy na: mus czekoladowy z solą morską i chili, chili con carne, zupę mulligatawny i lap wołowy. Smacznego!
Bohaterką kolejnego odcinka cyklu O(d)żywieni była Iwona Bedyńska - mama dwójki dzieci, która nie potrafiła przygotować energetycznych śniadań dla swoich pociech. Z pomocą przyszła jej Daria Ładocha. Zobaczcie, jakie były tego skutki.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Daria Ładocha. Blogerka przygotowała potrawy na bazie ziemniaków. Na naszym stole pojawiły się między innymi pieczone frytki, ziemniaczana zupa z porem i łososiem, sałatka ziemniaczana z jajkiem i awokado czy zapiekane jajka z ziemniakami i zieleniną.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś David Gaboriaud, który przygotował specjały kuchni francuskiej. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: Foie gras z kaczki na chałce z chutney'em ananasowym, Tournedos z fileta z gęsi z ziołami, jabłkami i karmelizowanymi śliwkami oraz Supreme z perliczki i sosem z koziego sera. Co o tym myślicie?
Tym razem Mikołaj Rey udał się do gospodarstwa, gdzie hoduje się przepiórki. Jakie właściwości zdrowotne mają jajka, a jakie mięso? I dlaczego tak trudno jest dobrze przyrządzić przepiórkę?
W Azji owady pełnią funkcję przekąsek. Prażone, a nawet surowe insekty można kupić niemal na każdym rogu. Dlaczego w Polsce jadalne owady wywołują aż takie obrzydzenie? Czy jesteśmy otwarci na kulinarne eksperymenty? O smakowych upodobaniach Polaków w studiu Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z Natalią Nguyen, architektką, miłośniczką jedzenia i gotowania, Pawłem Lorochem, dziennikarzem radiowym, ekspertem kulinarnym oraz Izabelą Janachowską.
W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Samar Khanafer-Gniadek przygotowała zdrowe dania dla przyszłych mam. Użyła przy tym produktów, które są łatwo dostępne zimą.