Przepisy kulinarne

    Przepisy kulinarne

    Karol, który jest Japończykiem i organizatorem akcji, wraz ze znajomymi chcieli zrobić coś pożytecznego, a zarazem wyjątkowego, chcieli wspomóc swoich rodaków w tej tragedii, dlatego też poprosili wszystkich swoich przyjaciół o pomoc w zorganizowaniu koncertu na rzecz niesienia pomocy Japonii.

    W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl

    30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!

    Garstka orzechów włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostałe orzechy. Jak zauważają naukowcy z American Chemical Society, orzechy włoskie są jednak wciąż zbyt rzadko spożywane. Tymczasem występujące w nich przeciwutleniacze działają od 2 do 15 razy mocniej niż witamina E.

    W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" rozmawiamy o jedzeniu w czasie postu. Krytyk kulinarny Maciej Nowak porównuje, jakie menu w tym czasie proponują warszawskie, a jakie moskiewskie restauracje.

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane sztuką Pollocka.

    Zobacz relację Grzegorza Łapanowskiego z Lyonu, gdzie odbyły się Mistrzostwa Świata Kucharzy, w których brała także udział polska ekipa.

    Joseph Seelesto proponuje potrawy inspirowane włoską kuchnią: risotto z morelami, linguine z groszkiem i krewetkami, klasyczną panna cottę z sałatką owocową i sałatkę z fig oraz gorgonzoli.

    Prawidłowe żywienie dzieci to niełatwa sztuka. Często brakuje nam pomysłów jak zachęcić je do zjedzenia wartościowego posiłku albo spróbowania nowych potraw i warzyw. W studiu aktorka Ewa Gawryluk razem ze swoją córka Marysią i Katią Roman Trzaską, właścicielką szkoły gotowania dla dzieci "LIttle Chef", zdradziły nam niezbędne wskazówki dotyczące żywienia dzieci.

    Marysia nie umie gotować, wstydzi się tego, bo uważa, że każda kobieta z dobrego domu powinna błyszczeć w kuchni. W Dzień Dobry TVN odebrała pierwszą lekcję od mistrza Roberta Sowy.

    Kolorem miłości niezaprzeczalnie jest czerwień. To też kolor rozdziału „Miłość” w książce kucharskiej Magdy Gessler. Czerwień w wielu językach jest synonimem słowa „piękny”. Taka też będzie dzisiejsza kuchnia w Dzień Dobry TVN - miłosna, przepiękna, pełna przepychu. Przepisy, które przygotuje mistrzyni kuchni z pewnością będą ekstazą zmysłów i kombinacją smaków idealną na wieczorną kolację we dwoje.

    Kucharz Joseph Józek" Seeletso zaskakuje smacznymi potrawami z sera.

    W dzisiejszym programie Ania Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała smaczne przekąski, które przydać się mogą podczas wyjazdu na zimowe ferie.

    Tym razem Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło zainspirowani wyjazdem do Włoch przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pasty i... antipasti. Zapraszamy na wyśmienitą, włoską ucztę!

    Właśnie rozpoczął się sezon na wiosenną, letnią kuchnię. Piotr Kucharski, zwycięzca drugiej edycji "Gotuj o Wszystko",przygotował w kuchni Dzień dobry TVN lekkie dania z wykorzystaniem takich produktów jak: maca, jajka, rukola, szczaw i truskawki. Sponsorem dzisiejszej kuchni jest firma "Kupiec".

    Motywem przewodnim naszej dzisiejszej kuchni jest zapowiadany na 21 maja koniec świata. Inspiracją dla Anny Starmach był mroczny i tajemniczy obraz Zdzisława Beksińskiego.

    Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje weselnego menu.

    W kuchni Dzień dobry TVN, jak w każdy poniedziałek gościliśmy,Monikę Mrozowską wraz mężem Maciejem Szaciłło. Tym razem przygotowali oryginalne potrawy z PIT-em. jak smakuje PIT-36, 37 lub 38?

    Joseph Seeletso zabrał nas w podróż w głąb smaków Afryki. Tym razem zamiast eksperymentować z daniami naszej rodzimej polskiej kuchni, powróci do swoich korzeni i zaprezentuje nam popularne dania z Botswany.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zaprezentowała nam na ile sposobów można wykorzystać śmietanę w kuchni!

    W kolejnym wtorkowym, rodzinnym gotowaniu w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy wraz z Andrzejem Polanem przygotowali rodzice Kuby i Pawła - Dagmara i Krzysztof z Wrocławia.

    Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej przygotowali w kuchni Dzień dobry TVN smakowite grzanki i zapiekanki.

    Kasia Glinka i Ania Korcz razem z Anią Starmach przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN kilka kulinarnych propozycji na święta.

    Piaskowe baby, serniki pełne bakalii i kolorowe mazurki - bez nich nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkanocnych. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mistrzynie słodkości - Beata Kartowicz wraz z córkami: Anią i Pauliną przeniosły nas w świat świątecznych wypieków.

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała w Wielki Piątek w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy postne.