Naleśniki. Biszkoptowe, śmietankowe i zapiekane

Dzisiejsze przepisy polecamy tym, którym już nic nie zostało w lodówce po Świętach Bożego Narodzenia. Blogerzy kulinarni - Lena Kostylewa i Bartosz Gryszko - przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN naleśniki śmietankowe, biszkoptowe i zapiekane. Ile czasu zajęło Marcinowi Prokopowi opanowanie sztuki robienia wyśmienitych naleśników? :)

Naleśniki śmietankowe

Składniki:

2 jajka

250 ml śmietanki 12 proc. (nie śmietana)

60 g cukru

Mielona gałka muszkatołowa

Mielony cynamon

3 łyżki mąki typ 450 

Olej do smażenia

Płatki migdałowe

Kilka łyżek konfitury wiśniowej

Garść wiśni mrożonych

Tabliczka rozpuszczonej czekolady

Naleśniki biszkoptowe

Składniki: 2 jajka 200 ml śmietanki 12 proc. (nie śmietana) 30 g cukru 100 g mąki typ 450 Skórka z cytryny Kakao Cukier puder Olej do smażenia Mrożone maliny lub owoce leśne Syrop klonowy

Naleśniki zapiekane

Składniki: 3 jabłka 1 łyżeczka cukru pudru Szczypta cynamonu 2 jajka 80 ml mleka 80 ml wody 80 g mąki pszennej typ 450 Łyżeczka masła Szczypta soli Szczypta cukru Posiekane orzechy włoskie

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana