Polsko-włoska kuchenna rewolucja Darka Kuźniaka

W kuchni Dzień Dobry TVN Darek Kuźniak zabawił się we wróżbitę i przepowiedział kuchenne trendy na 2017 rok. Kuchnia przyszłości ma być prosta i szybka w przygotowaniu. Zobaczcie jak zrobić: mozzarellę z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara i zabaglione z owocami.

Mozzarella z sosem wiśniowym

Składniki:

1 mozzarella

5 tostów

200 g mąki

1 jajko

1/2 rondla oleju

Sos wiśniowy

6 łyżek wiśni

2 łyżki cukru

listki mięty

Spaghetti carbonara

Składniki:

1 łyżka oliwy

6 plastrów boczku

1 żółtko

4 gałązki natki pietruszki

100 ml śmietany 18 proc. UHT

2 łyżeczki soli (do wody na makaron)

2 pęczki makaronu

1 łyżka parmezanu tartego

1 ząbek czosnku

Zabaglione z truskawkami

Składniki:

100 g truskawek (lub innych owoców)

2 żółtka

1 łyżka cukru

100 ml białego wina musującego

mięta do dekoracji

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości