Z okazji Dnia Spaghetti Jasiek Kuroń w naszej kuchni przygotowuje różne rodzaje tego pysznego dania. Zobacz, jak powstaje spaghetti carbonara, cacio e pepe , putanesca oraz spaghetti z pesto z jarmużu oraz to z klopsikami z indyka i sosem pomidorowym. Poznaj sprawdzone przepisy.
Oryginalne spaghetti carbonara przywędrowało do nas z Italii. Jest to bardzo sycące i aromatyczne, a przy tym niezwykle tanie danie. Jego przygotowanie zajmuje kilka chwil Połączenie makaronu, jajek, boczku i sera rozpieszcza kubki smakowe. Dzięki swojej kremowej konsystencji sos carbonara może być zaliczany do tzw. comfort food, czyli dań, które są pocieszycielami w ponure dni. Światowy Dzień Carbonary obchodzony jest 6 kwietnia.
Gofry ziołowe, hot-dog z maślanego brioche, spaghetti carbonara - każde, nawet najprostsze danie zyska na smaku dzięki dodaniu boczku. Zobacz, jak pomysłowo potrafi go w naszej kuchni wykorzystać Sebastian Olma.
W kuchni Dzień Dobry TVN Darek Kuźniak zabawił się we wróżbitę i przepowiedział kuchenne trendy na 2017 rok. Kuchnia przyszłości ma być prosta i szybka w przygotowaniu. Zobaczcie jak zrobić: mozzarellę z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara i zabaglione z owocami.
Daria Ładocha przygotowała dziś, w kuchni Dzień Dobry Wakacje, trzy dania na bazie makaronu: spaghetti carbonara, rigatoni z kurczakiem i warzywami oraz fusilli z pesto, pomidorami, oliwkami i serem feta! Co ważniejsze, powiedziała nam jak prawidłowo przygotować makaron i dlaczego nie należy polewać go zimną wodą ani dodawać oliwy do gotowania!