Piotr Kucharski przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwą mięsną ucztę. Na naszym stole pojawiły się karkówka, schabowy i faszerowane polędwiczki. Lubicie takie smaki?
Leo Walotek-Scheidegger i Martin Pape, niemieccy dziennikarze, przygotowali w naszej kuchhni niemieckie przysmaki. Co powiecie na bagietkę z krabami lub ciasto cioci Eryki?
16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw! Z tej okazji, w kuchni Dzień Dobry TVN, potrawy z krajów całego świata przygotował Pascal Brodnicki. Jeśli lubicie jeść "na ostro" to koniecznie przetestujcie jego przepisy na: mus czekoladowy z solą morską i chili, chili con carne, zupę mulligatawny i lap wołowy. Smacznego!
Bohaterką kolejnego odcinka cyklu O(d)żywieni była Iwona Bedyńska - mama dwójki dzieci, która nie potrafiła przygotować energetycznych śniadań dla swoich pociech. Z pomocą przyszła jej Daria Ładocha. Zobaczcie, jakie były tego skutki.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Daria Ładocha. Blogerka przygotowała potrawy na bazie ziemniaków. Na naszym stole pojawiły się między innymi pieczone frytki, ziemniaczana zupa z porem i łososiem, sałatka ziemniaczana z jajkiem i awokado czy zapiekane jajka z ziemniakami i zieleniną.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś David Gaboriaud, który przygotował specjały kuchni francuskiej. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: Foie gras z kaczki na chałce z chutney'em ananasowym, Tournedos z fileta z gęsi z ziołami, jabłkami i karmelizowanymi śliwkami oraz Supreme z perliczki i sosem z koziego sera. Co o tym myślicie?
Tym razem Mikołaj Rey udał się do gospodarstwa, gdzie hoduje się przepiórki. Jakie właściwości zdrowotne mają jajka, a jakie mięso? I dlaczego tak trudno jest dobrze przyrządzić przepiórkę?
W Azji owady pełnią funkcję przekąsek. Prażone, a nawet surowe insekty można kupić niemal na każdym rogu. Dlaczego w Polsce jadalne owady wywołują aż takie obrzydzenie? Czy jesteśmy otwarci na kulinarne eksperymenty? O smakowych upodobaniach Polaków w studiu Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z Natalią Nguyen, architektką, miłośniczką jedzenia i gotowania, Pawłem Lorochem, dziennikarzem radiowym, ekspertem kulinarnym oraz Izabelą Janachowską.
W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna Samar Khanafer-Gniadek przygotowała zdrowe dania dla przyszłych mam. Użyła przy tym produktów, które są łatwo dostępne zimą.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Klaudia Budny. Uczestniczka programu „Masterchef” zaprezentowała kuchnię dla zapracowanych. Ma być szybko, ale przede wszystkim smacznie!
Owoce egzotyczne można jeść na wiele sposobów. W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Bartek Boratyn, który przygotował z owoców pyszne desery. Na sam ich widok, aż ślinka cieknie!
Jeżeli czujecie ssanie w brzuchu, to znak, że trzeba coś zjeść. A na jedzeniu i gotowaniu najlepiej zna się blogerka kulinarna Daria Ładocha. Skorzytajcie z jej przepisów i rad, bo proponowane przez nią potrawy są pożywne, zdrowe i nie tuczą. Dzięki nim odchudzisz się bez specjlnego wysiłku. Zatem polecmy Wam przepis na: pieczoną czerwoną kapustę, dorsza pieczonego z koprem włoskim oraz pikantny krem z pomidorów z ciecierzycą i bazylią. Zobaczcie też, co Marcin Prokop potrafi zrobić z liścia kapusty! :-)
Francuskie Galette des rois i hiszpańskie Roscon de los Reyes - to ciasta, które z okazji święta Trzech Króli, przygotował w Dzień Dobry TVN kucharz David Gaboriaud. Jeżeli lubicie krem patissiere i krem migdałowy, koniecznie skorzystajcie z przepisów Davida! Bon appétit!
w kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował dania na bazie grzybów. Co powiecie na zupę z boczniaków, bułkę z pieczarkami oraz jajecznicę z grzybami portobello?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Adam Kozanecki. Finalista programu MasterChef na świąteczne i sylwestrowe przejedzenie przygotował rozgrzewający napar z mięty i rumianku, zupę śniadaniową, sałatkę z koprem włoskim oraz naleśniki na naparze z pokrzywy. Spróbujecie?
Andrzej Polan i Ewa Gawryluk przygotowali, w kuchni Dzień Dobry TVN, remedium na jesienne chłody! Zobaczcie ich przepisy na rozgrzewające dania z, bogatym w kwasy omega-3, łososiem norweskim! Znalazło się też coś dla mięsożerców! ;)
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Jakuba Jabłońskiego i Marcina Wosiaka - bohaterów jednego z odcinków „Kuchennych Rewolucji”, którzy zachwycili Magdę Gessler. Przygotowali dla nas wiele pysznych dań: zupę berdyczowską, sandacza w ziołach z kiszoną kapustą i curry, quiche ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i rokpolem, quiche z grzybami i camembertem oraz czekokubki z czekoladą i konfiturą wiśniową.
Blogerka kulinrna Daria Ładocha zdradza swoje przepisy na łatwe w przygotowaniu i smaczne sylwestrowe przekąski. Przygotowanie ich zajmie Ci tylko chwilę!
Nasz smakosz Mikołaj Rey udał się na wybrzeże w poszukiwaniu idealnego łososia. Dlaczego ryba jest tak trudno dostępna? Jakie łosoś bałtycki ma właściwości? Dlaczego warto piec go w niskiej temperaturze?
Dzieci nie przepadają za wszystkimi wigilijnymi potrawami, dlatego Daria Ładocha przygotowała dania, dzięki którym nie odejdą one głodne od stołu wigilijnego. Na stole w kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się: świąteczny cynamonowiec, ryba po grecku i kluski z makiem.
Do Wigilii został dzień. To dobry moment, by zrobić kapustę z grzybami. Zobaczcie, jak przygotował ją Piotr Kucharski. A to, co zrobił potem jest mistrzowskie :) Wesołych Świąt!
Tym razem nasz smakosz udał się do kopalni soli w Kłodawie. Szukał tam odpowiedniej soli do świątecznej potrawy. Podobno sól z tamtejszej kopalni to samo zdrowie. Jakie właściwości ma kłodawska sól? I jakie danie przygotował Mikołaj?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Beatę Kartowicz, która przygotowała wigilijne potrawy z różnych regionów Polski. Czy w Waszych stronach je się pierogi z suszonymi śliwkami, zupę rybną z piernikiem i bakaliami lub makiełki na mlecznych bułkach?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował typowe świąteczne potrawy, ale w nieco lżejszej wersji. Co powiecie na sernik na spodzie z kaszy gryczanej?
Piotr Kucharski zdradził, jak zrobić idealny pasztet na Święta. Jakie będą potrzebne nam składniki i czy jest to czasochłonne zajęcie?
Bartek Jędrzejak o dzisiejszej pogodzie opowiadał z Hali Mirowskiej. Nasz prezenter udał się tam na zakupy, by kupić wszystkie składniki potrzebne do ugotowania świątecznego bigosu. Jakie produkty znalazły się na jego liście?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządzą dziś praliny, ciasteczka owsiane i... Daria Ładocha. Chcecie zrobić idealny sernik wiedeński - skorzystajcie z przepisów Darii!
W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski podpowiada, jak przygotować świąteczne pierniczki. Kiedy je upiec, by na Święta Bożego Narodzenia były wystarczająco kruche?
Tym razem Mikołaj Rey poszukuje idealnego karpia. Skąd w Polsce tradycja jedzenia karpia? Dlaczego jemy rybę przeważnie tylko w Wigilię? Z czym najlepiej smakuje karp?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościła dziś Maia Sobczak. Blogerka przygotowała dania z kaszą w roli głównej. W naszym studiu pojawiły się takie specjały jak: zupa z kaszą gryczaną i wędzoną śliwką, kokosowa polenta z grzybami czy budyń jaglany. Smacznego!