Materiał promocyjny

Kaszanka, kiełbasa i kiszka - mięsne potrawy nie tylko na grilla

Źródło: Dzień Dobry TVN
Projekt Plaża - spons. Sokołów
Projekt Plaża - spons. Sokołów
Czy makaron tuczy?
Czy makaron tuczy?
Woda w diecie dziecka
Woda w diecie dziecka
Na co zwrócić uwagę wybierając warzywa?
Na co zwrócić uwagę wybierając warzywa?
Zdrowe i apetycznie wyglądające drugie śniadania
Zdrowe i apetycznie wyglądające drugie śniadania
Ketchup domowy czy sklepowy?
Ketchup domowy czy sklepowy?
Dlaczego zimą jemy więcej?
Dlaczego zimą jemy więcej?
Jedzenie w biegu nam szkodzi
Jedzenie w biegu nam szkodzi
Odchudzanie a deficyt kaloryczny u dzieci
Odchudzanie a deficyt kaloryczny u dzieci
Pyszne, ale takie… uzależniające
Pyszne, ale takie… uzależniające
Najbogatsze źródła witaminy
Najbogatsze źródła witaminy
Ile tyjemy dojadając po dziecku?
Ile tyjemy dojadając po dziecku?
 Gdzie ukrywa się cukier?
Gdzie ukrywa się cukier?
W Krynicy Morskiej kucharz Sebastian Olma wraz z Olivierem Janiakiem, przy suto zastawionym stole pysznymi produktami marki Sokołów, opowiedzieli o tym, jak przygotować niesamowite potrawy na grilla. Pojawiły się także propozycje dań dla dzieci.

Mięsne potrawy dla dzieci

W trakcie Projektu Plaża Sebastian Olma opowiedział o tym, jak stworzyć pyszne dania z produktów marki Sokołów. Pojawiły się propozycje idealne dla dzieci.

- Jak przy każdym naszym projekcie, w tym roku pamiętamy także o najmłodszych. Wykorzystaliśmy gofry, które są takie delikatnie wytrawne, do nich jest szynka Sokoliki, bez konserwantów. Bardzo ważne, żebyśmy dawali dzieciom te produkty, które są dobrej jakości. Troszkę twarożku, szynka, ewentualnie bułka pita, konfitura z cebuli, którą zrobiliśmy i paróweczki drobiowe Sokoliki, które możemy też do tego użyć - powiedział Olma.

Dania wyglądały doskonale i z pewnością ich smak przypadnie do gustu najmłodszym.

Sokołów na grilla

Pojawiły się także propozycje dla dorosłych. Olivier Janiak przyznał, że jemu szczególnie do gustu przypadła kaszanka i kiełbasa śląska na grilla. Natomiast Sebastian Olma podkreślił, że niesamowity smak ma też kiszka.

- Kapusta smażona, do kapusty dałem trochę grzybów, boczek podduszony, a na górze jest kiszka - prezentował kolejne dania Olma. - Bułka hot-dogowa, kaszanka grillowana, do tego sos, seler marynowany, papryczki grillowane padrosy i szarpana cebulka - dodał.

Produkty marki Sokołów to także sposób na udanego grilla. Można wybrać to, co lubimy z ogromnej gamy wygodnie pakowanych produktów.

- W pergaminie przygotowałem sobie kaszankę, dałem odrobinę grzybków i to wszystko sobie delikatnie duszę. Jak odwinę całość, to kaszanka się rozpływa - powiedział Olma. - Niesamowite rzeczy możemy z tego przygotować - podsumował.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz na platformie Player.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry Wakacje

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana