W kuchni Dzień Dobry TVN rodowita Rzymianka Cristina Catese przygotowała prawdziwy domowy włoski makaron. A jeśli makaron i kuchnia włoska, to sosy: all'amatriciana, bolognese i carbonara, czyli klasyki tamtejszej kuchni!
Latem warto wybrać się na spacer do lasu, a przy okazji zebrać kilka jagód. Co z nich zrobić? Piotr Kucharski wie jak rozwiązać ten problem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje pokazał jak zrobić: pierożki z jagodami i masłem waniliowym, jagodzianki i kurczaka w pikantnym sosie jagodowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Marka Kościkiewicza i Adama Przybysza. Panowie pokazali, jak zrobić w domu prawdziwy włoski makaron. Mogliśmy spróbować: makaronu taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym i świeżą czarną truflą z płatkami parmezanu, a popić to arbuzową lemoniadą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Paulina Stępień i Tamara Arciuch przygotowały kilka dań idealnych na jesienną chandrę! Zobaczcie przepisy na makaron z indykiem i grzybami, makaron z boczkiem i cukinią oraz makaron kokardki na słodko z karmelizowaną dynią.
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Piotr Kucharski, który na kuchenny warsztat wziął makaron. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak sałatka makaronowa z wędzonym boczkiem, sałatka z cukinią i brzoskwiniami czy makaron z pomidorkami koktajlowymi. Piotr zdradził też, jak prawidłowo ugotować makaron al dente.
Daria Ładocha przygotowała dziś, w kuchni Dzień Dobry Wakacje, trzy dania na bazie makaronu: spaghetti carbonara, rigatoni z kurczakiem i warzywami oraz fusilli z pesto, pomidorami, oliwkami i serem feta! Co ważniejsze, powiedziała nam jak prawidłowo przygotować makaron i dlaczego nie należy polewać go zimną wodą ani dodawać oliwy do gotowania!
Dziś w kuchni Dzień Dobry Wakacje Daria Ładocha, która przygotowała kilka prostych i smacznych potraw z makaronów, między innymi bavette z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami, farfalle z ricottą i migdałami, spaghetti z krewetkami i skórką cytrynową. Blogerka zdradziła też swoje sposoby jak prawidłowo ugotować makaron. Ma być przecież al dente! ;)
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Sylwię Gliwę, aktorkę. Gwiazda serialu "Na Wspólnej", w towarzystwie Piotra Kucharskiego, pokazała nam kilka smakowitych i lekkich potraw z makaronu, między innymi makaron z bobem, groszkiem i marchewkami, zapiekankę makaronową z łososiem i szparagami czy sałatkę makaronową z fasolką, pomidorkami i winegretem koperkowym.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN duet: Andrzej Polan i Ewa Kasprzyk! Wspólnie przygotowali trzy pyszne dania na bazie makaronu: spaghetti ze szparagami i jajkiem w koszulce, penne z fasolką szparagową, świeżym cząbrem i mozzarellą i farfalle w pomidorach z pieca. Smacznego!
Michał Kurek, bloger, uczestnik programu Ugotowani, oraz Joanna Jabłczyńska przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: penne z włoskimi orzechami, suszonymi pomidorami i kurczakiem, spaghetti alla norma oraz sałatkę z krewetkami i lekkimi warzywami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały makarony. Andrzej Polan przygotował z nich pożywne pasty, które świetnie sprawdzą się w grudniowe, zimne dni. Na stole pojawiły się: makaron kolorowy z papryką pieczoną, marchewką i cukinią; makaron serowy na zupie z owoców polskich; makaron zapiekany z szynką, groszkiem i grzybami oraz makaron pełnoziarnisty z indykiem i ostrą kiełbasą. Smacznego!
Andrzej Polan i Daria Widawska postanowili dziś przekonać dzieci do jedzenia makaronu. Jak myślicie, uda im się to przy pomocy: makaronu z warzywami, babeczek makaronowych z serem lub zapiekanki makaronowej z szynką i beszamelem?
W ramach akcji Zboże smakuje i inspiruje zwyciężczyni w konkursie blogerskim Anna Petryna przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN propozycje na nowatorskie, ale łatwe dania na bazie makaronów. Na stole znalazły się: smażone kokardki z mascarpone i sosem z owoców leśnych, zapiekanka z sosem dyniowo-serowym i szałwią, świderki z sosem ze świeżych pomidorów i kruszonką z szynki oraz spaghetti z suszonymi pomidorami i kurczakiem.
Obchodzimy dziś Światowy Dzień Makaronu. Agnieszka Więdłocha wspólnie z Andrzejem Polanem postanowili uczcić go w kuchni dzień Dobry TVN przygotowując kilka pysznych dań: makaron z kapustą, cieciorką, wędzonką i lubczykiem; carbonara po polsku z chrzanem, grzybami i żółtkiem; Makaron z dynią, pulpetami i szałwią oraz makaron z włoszczyzną, soczewicą i papryką pieczoną! Co dziś pojawi się na Waszym stole? ;)
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: makaron z jabłkiem, boczkiem, grzybami w śmietanie, frittatę z fenkułem, łososiem wędzonym i serem, cebulowe ragu z wołowiny. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN królują makarony. Blogerka kulinarna Daria Ładocha vel Mamałyga przygotowała pasty: kokardki z pieczonym łososiem, makaron w sosie paprykowym oraz makaron pełnoziarnisty z dynią. Skorzystajcie z jej przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś królowały makarony w różnej postaci! Zapiekanka z makaronu, wędzonki, dyni i bakłażan, grzybowy makaron, makaron z brukselką, śmietaną, pietruszką i cytryną. A jakie jest Wasze ulubione danie makaronowe?
Makaron pełnoziarnisty z indykiem, mini frittata, makaron z orzechami, jogurtem i rozmarynem oraz zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z dynią, szpinakiem i słonecznikiem. W kuchni Dzień Dobry TVN, pod czujnym okiem Andrzeja Polana, dania na bazie makaronu przygotowywała Gosia Andrzejewicz!
Kłótliwi, awanturniczy, hałaśliwi. Romantyczne lekkoduchy. Ale i gościnni oraz bez kompleksów. Nad wyraz religijni. Na ich menu głównie składa się pizza i makaron. Kochają piłkę nożną. Stereotypów o Włochach jest mnóstwo. A jacy naprawdę są Włosi? O tym, w studiu Dzień Dobry TVN, italianista i autor książki „Włosi. Życie to teatr” - Maciej Brzozowski.
Walentynki już za 4 dni. Obowiązkowa kolacja we dwoje! Oto nasze propozycje: penne z krewetkami, świderki z kurczakiem i fasolką szparagową, cannelloni w sosie orzechowym i kokardki z cukinią i kozim serem. Oczywiście przy świecach:)
Paulina Krupińska ostatnio odkryła w sobie nową pasję. Czy tylko gotowanie? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem na zielono!
Jeśli lubisz makaron, a jesteś uczulony na gluten, skrobię czy laktozę - masz wybór. Możesz samodzielnie przygotowywać domowy makaron z warzyw. Jak? O tym, w kuchni Dzień Dobry, TVN Reni Jusis. Posmakujcie makaronu z marchwi, z dyni oraz z cukinii.
Anelli, bigoli, bucatini, capelli d'angelo, conchiglie, coqulliettes, cresti di galli, fusilli. To nie nazwy marek włoskich samochodów, ale mniej znane rodzaje makaronów. Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował bardziej popularne rodzaje makaronów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Wojciech Skalski i jego popisowe zapiekanki z makaronu.
Kokardki, świderki, muszelki... Zapiekane, gotowane, smażone. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Prawdziwemu smakoszowi makaron nigdy się nie znudzi. Skorzystajcie z przepisów Macieja Szaciłło na kokardki z sosem curry, pełnoziarniste kokardki z grillowanymi warzywami i mozzarellą, makaron po azjatycku, świderki z suszonymi pomidorkami i rukolą.
Plastyczny, smaczny i szybki do przygotowania. Makaron można podać nie tylko jako tradycyjne kluski, ale i w postaci sałatek. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała: sałatkę z makaronem i kurczakiem, sałatkę z makaronem, cukinią i serem feta, sałatkę z krewetkami, papryką i pesto oraz sałatkę z łososiem i z zielonym groszkiem.
Marcelina Zawadzka wraz z siostrą Karoliną zdradziła nam na jakiej diecie wyrasta się na najpiękniejszą Polskę na świecie. Czy robią potrawy po to, by odstraszyć potencjalnych absztyfikantów? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały kremowego kurczaka, deser truskawkowy i krewetki na maśle.
Cannelloni, farfalle, penne, spaghetti, tagliatelle. Sebastian Moraś założył fabrykę produkującą makaron. Jak funkcjonuje jego biznes opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Towarzyszył mu Dariusz Makosz.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Moraś, założyciel firmy produkującej makarony, przygotował, z pomocą żony, smaczne rozmarynowe spaghetti z sosem carbonara, czekoladowe fusilli z sosem z serem gorgonzola, czarne tagliatelle z krewetkami i razowy makaron casarecce z pesto pistacjowym i wędzonym łososiemo. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie www!
Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.