W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: tartę wiosenną z pieczonym ciastem i zimnym środkiem, tartę z kapustą młodą i pasztetową oraz tartę z owocami. Palce lizać!

    Dziś "Dzień Marchewki" z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN to właśnie marchew gra pierwsze skrzypce! Szef kuchni - Sebastian Olma zaproponował kilka dań, które pozwolą docenić wyjątkowość tego warzywa. Spróbujcie jajka z pesto marchewkowym, frittaty z marchwią i kaczki z marchwiowym dressingiem!

    Jak zrobić tosty na patelni i jak przygotować kanapkę z pastą jajeczną, żeby dało się ją zjeść? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił swoje przepisy na tosty z mieloną wołowiną, kanapkę z pastą jajeczną, kanapkę z wędzonym dorszem i tosty ze schabowym

    Dziś Dzień Żelków! Z tej okazji Sylwia Majcher w studiu Dzień Dobry TVN przygotowała domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami :) Spróbujecie?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił przepisy na zapiekaną fetę w sosie pomidorowym, kurczaka z pikantną pastą i wyśmienitą pizzę na zakwasie. Czy wiedzieliście, że przecier pomidorowy jest zdrowszy niż same pomidory? Dlaczego? Zobaczcie!

    Wielkanocny przysmak - białą kiełbasę - przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN na różne sposoby mistrz Andrzej Polan.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!

    Czy wegetarianie zastępują na wielkanocnym stole jaja, kiełbasy i pasztety? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, specjalnie dla Was, przygotowali wielkanocne dania w wersji "wege".

    Święta tuż tuż, a wiec to najwyższa pora, by przygotować wielkanocnego mazurka. Jakie będę nam potrzebne do tego składniki? I czym udekorować świąteczny wypiek?

    W sezonie letnim gofry z owocami są ulubioną przekąską w najpopularniejszych miejscach turystycznych. Osoby posiadające specjalną gofrownicę mogą je samodzielnie przygotować również w domu. Gofry z owocami i bitą śmietaną to idealny, sycący deser na upalne dni.

    Gofry belgijskie znacznie różnią się od tradycyjnych gofrów, często spotykanych w nadmorskich kurortach. Ich ciasto przygotowywane jest z dodatkiem drożdży, a w zależności od rodzaju mogą być robione bez cukru. Poznaj wszystkie różnice pomiędzy tradycyjnymi a belgijskimi goframi.

    Kiszonki są pyszne, bardzo zdrowe i idealne na początek wiosny, zwłaszcza kiedy potrzebujemy dużo energii i witamin w tej porze roku. Zobacz proste przepisy Piotra Kucharskiego z kiszonkami w roli głównej.

    Andrzej Polan postanowił przyjść nam z pomocą w tym trudnym okresie jakim jest przesilenie wiosenne. Popraw sobie nastrój, zredukuj stres i dostarcz organizmowi hormonów szczęścia. Oto przepisy mistrza kuchni, które przegonią złe samopoczucie: pieprz na przesilenia - miska makaronu i warzyw dla łagodzenia nastrojów, dorsz zimowy z jabłkami na stres i kruche babeczki z mąki gryczanej i śliwka w czekoladzie na hormony szczęścia.

    Papryka, jak mało które warzywo, nadaje się do nadziewania. Mieści się w niej sporo farszu, dlatego możliwe jest przyrządzenie sycącego dania z papryką w roli głównej. Jest dużo sposobów przygotowania papryki faszerowanej, więc niezależnie od tego, czy jesz mięso, czy nie, możesz pokusić się o jej podanie. Papryka faszerowana wege będzie doskonałą alternatywą dla mięsnych posiłków.

    Zdrowe i pożywne śniadanie dla dziecka ma pozytywny wpływ na jego pamięć i koncentrację, a tym samym ułatwia uczenie się. W codziennej diecie dziecka należy zadbać nie tylko o pierwszy posiłek, ale również o drugi, który dziecko zabierze ze sobą do przedszkola czy szkoły. Pomysłem na zdrowe drugie śniadanie są np. gofry z szynką, serem i warzywami.

    Przepis na sernik otulony czekoladą wg Stefana Bruderera - Maitre Chocolatier Lindt. Co można wyczarować z ciasteczek maślanych, serka kremowego i gorzkiej czekolady? Nasz gość od 16 roku życia zaangażowany jest w sztukę tworzenia czekolady. Swoją karierę zaczynał jako praktykant w cukierni niedaleko Zurychu. Następnie studiował sztukę i design oraz technologię żywności. Na co dzień stara się łączyć te dwie dziedziny. Czekolada to jego pasja.