W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Cristinę Castese, która przygotowała pizzę. Na naszym stole pojawiła się klasyczna margherita, pizza z włoską szynką prosciutto, pizza z pieczarkami oraz pizza bezglutenowa. Od czasu do czasu, a tym bardziej w ferie zimowe, warto pozwolić dzieciom na małą rozpustę. Smacznego!

    Obok pizzy margherity, pizza pepperoni jest najbardziej znaną pozycją w menu każdej pizzerii. Swą nazwę zawdzięcza ostrej kiełbasie wieprzowej lub wołowej, wykorzystanej w przepisie. Pozostałe składniki pizzy to oczywiście ser i sos pomidorowy, czasem dodawane są także oliwki, czerwona papryka i cebula.

    Podobno nie ma na świecie mężczyzny, który oparłby się soczystemu stekowi. Może więc podać go podczas walentynkowej kolacji? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził trzydaniową kolację, której zjedzenia nie odmówi żaden facet: zupę krwawa merry, stek i mus czekoladowy. Piotr twierdzi, że na zrobienie tych dań wystarczy 45 minut, więc nie zabraknie czasu na fryzurę i makijaż ;)

    Pączki z dziurką Patrycji Jaskólskiej i Kamili Mroczkowskiej są przepyszne. Udowodniły to w kuchni Dzień Dobry TVN. Niektóre pączki były polane lukrem przygotowanym z zaskakujących składników.

    Dziś "Tłusty Czwartek". Dlatego w naszej kuchni nie mogło zabraknąć pączków! Przygotował je Brat Salezy, franciszkanin, kucharz z klasztoru na Górze św. Anny. Odwiedził nas także ks. Andrzej Hanich- autor książki kulinarnej zawierającej 2200 przepisów! Zobaczcie, jak udało mu się je zebrać!

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje urzęduje Bartek Boratyn. Bloger i cukiernik z okazji tłustego czwartku przygotował dla nas tradycyjne pączki i faworki. Co lubicie bardziej? Pączki czy faworki? I czy robicie je własnoręcznie? :)

    Dziś "Tłusty czwartek". W kuchni Dzień Dobry TVN Beata i Paulina Kartowicz przygotowywały pączki i faworki. A Wy, robicie sami, czy kupujecie?

    Andrzej Polan przygotował w kuchni dzień Dobry TVN chrust i pączki według przepisu swojej mamy. Były pyszne!

    Kiedy nie masz pomysłu na przygotowanie smacznego posiłku, postaw na zdrową sałatkę z rukolą i gruszką. Zachwyci Twoje kubki smakowe, a przy okazji będzie świetnym źródłem witamin, które są bardzo potrzebne w okresie jesienno-zimowym.

    Spaghetti z krewetkami i czosnkiem, spaghetti z krewetkami w sosie pomidorowym czy spaghetti z krewetkami i szpinakiem to tylko kilka z wielu niezliczonych sposobów przygotowania spaghetti z krewetkami. Chciałbyś przygotować spaghetti z krewetkami, ale nie wiesz od czego zacząć? Poznaj smaczne, szybkie i proste przepisy na spaghetti z krewetkami koktajlowymi.

    Tarta ze szpinakiem na cieście francuskim nie smakowałaby tak dobrze, gdyby nie ciasto listkowe. Jego przygotowanie jest czasochłonne i wymaga doświadczenia w gotowaniu, dlatego dobrą wiadomość stanowi fakt, że gotowe ciasto francuskie można nabyć w niejednym sklepie. Kupno szpinaku również nie powinno być problemem, szczególnie, że można użyć mrożonych listków.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak przygotował potrawy bazujące na kaszy gryczanej. Pan Jakub pokazał między innymi, jak zrobić popcorn z kaszy gryczanej, który jest świetną alternatywą od popcorny z kukurydzy.

    Karkówka z warzywami, indyk pieczony w majonezie, zupa serowa, surówka z cykorii i ciasto czekoladowe bez mąki - takimi specjałami uraczyła nas dziś Dorota Wellman. Jednak to nie wykwintne dania są zdaniem Doroty gwarantem udanego spotkania towarzyskiego.

    Buraki są bardzo zdrowe, dlatego poprosiliśmy Andrzeja Polana, aby w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować pyszne dania, w którym to warzywo jest jednym z głównych składników. Mogliśmy spróbować: bigosu z buraków, burakkury i rosołu z burakami.

    Kuchnia japońska jest bardzo zróżnicowana. Znajdziemy w niej potrawy podawane na surowo, gotowane, grillowane, smażone, marynowane, mnóstwo dań z ryb oraz z ryżu. Bardzo dużą popularnością cieszą się zupy, m.in. zupa miso.

    W Tłusty Czwartek można jeść pączki i faworki do woli. Mistrzynie kulinarnych słodkości - Beata i Anna Kartowicz - przeniosły nas w świat „ostatkowej rozpusty”!

    Mistrz kuchni Andrzej Polan przygotował w Dzień Dobry TVN w Tłusty Czwartek pączki z galaretką malinową oraz obwarzanki z białym serem, miodem i cynamonem. Palce lizać!

    Tłusty czwartek – ostatni czwartek przed wielkim postem. Ale, by pościć trzeba najpierw się troszkę nagrzeszyć. My zatem grzeszymy. A do grzechu namówiliśmy Darię Ładochę. Muffinowe pączki z sosem toffee i orzechami w miodzie, serowe oponki oraz florentynkę porzeczkową.

    Tłusty czwartek bez cukru? Do tego namawia Daria Ładocha, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zdrowe słodycze. Co powiecie na pączki, ale pieczone. Sernik jaglany, ciasto czekoladowe bez mąki czy domową, chrupiącą czekoladę?

    Kurczak po tajlandzku jest daniem, które ma wiele odsłon – może być słodkie, ostre, słodko-ostre lub kwaśne. Kurczak taki może być przyrządzony na chrupiąco, w panierce, lub na miękko. Najważniejsze jest, aby były w nim zawarte skarby kuchni tajskiej i mięso z kurczaka.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował kluski śląskie. Co powiecie na kluski z dynią soczewicą i jogurtem lub z wołowiną i ogórkiem kiszonym?