ciasto

    ciasto

    Urzekają aromatem kokosa, zniewalają delikatnym smakiem i przywodzą na myśl wspomnienia upalnych wakacji. Szybkie ciasteczka kokosowe to świetny sposób na pyszną przekąskę, która skradnie serca wszystkich domowników. Chcesz skosztować ciasteczek pachnących latem? Wypróbuj jeden z naszych sprawdzonych przepisów i ciesz się pysznym smakiem kokosowych łakoci!

    Doczekaliśmy się. Wreszcie pojawiły się czereśnie. W kuchni Dzień Dobry TVN kilka przepisów bazujących na nich zaproponował nam Charlie Daigneault. Do wyboru mamy: tartę z czereśniami, pierś indyka z czereśniami i cevivhe z łososia - oczywiście... z czereśniami! :)

    Nudności, przeziębienie, choroba lokomocyjna... imbir jest dobry w zasadzie na każdą dolegliwość. Doskonale sprawdza się również w kuchni. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski użył sproszkowanej wersji tej przyprawy do przygotowania: ciasta imbirowego z gruszkami, orzechów włoskich w imbirowym karmelu, wołowiny z marchewkowo-imbirowym sosem oraz imbirowej zupa dyniowo-gruszkowej.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił swoją propozycję obiadu, w którego skład weszły następujące potrawy: szczawiowa z kotletami jajecznymi, wytrawny strudel i ciasto jogurtowe z truskawkami. Smacznego!

    Kurkuma nadaje potrawom piękny żółty kolor i niesamowity aromat. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wykorzystał ją do zrobienia: wiosennych warzyw, filetów z kurczaka i ciasta z semoliny. Czy wiedziałeś, że kurkuma wybiela zęby? Zobacz, jak zrobić wybielającą pastę!

    Okazuje się, że szarlotkę można zrobić nie tylko z jabłek. Jednak w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała klasyczną szarlotkę z jabłek, a ściślej z "Szarej Renety" lub "Antonówki". To - zdaniem Ani - najlepsza odmiana jabłek na szarlotkę. Skorzystajcie z jej przepisu na pyszną szarlotkę z kruszonką. Ile trzeba piec szarlotkę? Skąd się wzięła nazwa "szarlotka"? I, kim jest "brodacz", który towarzyszył Annie Starmach podczas balu Fundacji TVN?

    Na ciepłe dni Daria Ładocha poleca swoje przepisy na dania na bazie jogurtu. Dziś w naszej kuchni przygotowała: chłodnik z botwinki z jogurtem i wiśniami, ciasto jogurtowe z truskawkami i kurczaka marynowanego w jogurcie. Pycha!

    Paluszki grissini idealne na domowego sylwestra, ciasto z persymoną i palonym masłem, tarta tatin z pomarańczą - w naszej kuchni Sonia Bohosiewicz pokazała, ze oprócz aktorstwa ma jeszcze jeden talent, a jest nim gotowanie! Towarzyszył jej Andrzej Polan.

    Dominika Wójciak wygrała 3. edycję programu MasterChef. W kuchni Dzień Dobry TVN wraz z Anią Starmach przygotowała: owsiankę April Bloomfield z miso, carpaccio z pieczonych buraków w pomarańczach z bryndzą, ciasto potrójnie jabłkowe, szarlotkę cynamonową, owsiankę mocno jabłkową. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski postawił na warzywa. Przygotował: zupę zapiekaną w dyni, sałatkę z kolorowych pieczonych buraków z granatem i bekonem, cytrusowe marchewki ze sznyclami w panierce orzechowej, czekoladowo-warzywny chlebek. Smacznego!

    Andrzej Polan i Sylwia Gruchała przygotowali dziś dla Państwa potrawy inspirowane jesienią: gęś pieczoną z warzywami, zapiekankę ziemniaczaną z kapustą oraz ciasto z winogronami. Smacznego!

    Morele smażone z popcornem z kaszy gryczanej i jogurtem gęstym, ciasto z jogurtem i z owocami leśnymi, napój mrożony z jogurtu gęstego, malin i czekolady oraz chłodnik jabłkowo-kokosowy. Skorzystajcie z naszych przepisów!

    Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które można włożyć do piknikowego koszyka. Oto one: croissanty z serową jajecznicą, czosnkowe bagietki, wiosenne pikle, marynowane młode ziemniaczki, sałatka ze szparagów i ciasto rabarbarowo-kokosowe. Dowiecie się również, kto ukradł ser Doroty Wellman.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zupę z ziołami, kurczakiem i kiełbasą, zupę podwójnie groszkową, ciasto czekoladowe z bazylią oraz boczek z dresingiem ziołowym i selerem. A wszystkie zioła wprost z domowego ogródka!

    Pieczony dorsz podany na purée z groszku, krem z kalafiora z pieczoną dynią i suszoną szynką, ciasto ogrodowe z lodami waniliowymi oraz ciasto bezowe z wiśniami. To nasze propozycje na walentykową kolację. A wszystko na gorąco! I oczywiście nieoceniony Andrzej Polan. Zobaczcie, jak mrożonki świetnie sprawdzają się w czasie gorącej, walentynkowej kolacji.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania, których głównym składnikiem była żurawina. Tarta z fety, żurawiny i z orzechów, karkówka z dynią i żurawiną, krem z buraka z żurawiną i jogurtem chrzanowym oraz ciastka kruche z żurawiną i cytryną. Smacznego!

    Na początku miał obawy, że to jest niemęskie zajęcie. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Zobaczcie słodki biznes Pawła Janiaka. W studiu Dzień Dobry TVN towarzyszyła mu żona Weronika Janiak.

    Rozgrzewa, odkwasza, syci i wzmacnia. Zawiera dużo błonnika. Nieoceniona w kuchni. Reni Jusis przygotowała omlety z kaszą jaglaną, niedzielną pomidorową z kaszą jaglaną oraz budyń, batony i ciasto z kaszy jaglanej.

    W czym tkwi sekret ich słodkości? Co jest erzacem cukru? Jak przebiegają ingrediencje? Zobaczcie, jak pozostać szczupłym łasuchem!

    Węgierki, renklody, mirabelki i uleny. Bogate w błonnik. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z dodatkiem śliwek. Skorzystajcie z jego przepisów!

    Kto rządzi u nich w kuchni i co zazwyczaj jadają? Dziś w Dzień Dobry TVN gotowali Rafał Cieszyński i Alżbeta Lenska.

    Ewa Bukowska-wielbicielka naturalnych i prostych smaków. Z dzieciństwa szczególnie pamięta jabłka z rodzinnego sadu, a obecnie ze względu na sezon, zajada się szparagami. Dziś w naszej kuchni opowiedziała o mężczyznach, którzy dla niej gotują i o pasji do pisania bajek.

    Torcik wyglądający jak sernik, ciasto, którego spód będzie na wierzchu, lasagne, która nie będzie otwarta. Zaciekawieni? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wywrócił wszystko na nice.