Ciasto z blendera – przepis
Składniki:
- kostka masła
- szklanka cukru
- 2 szklanki mleka
- 4 jajka
- wiórki kokosowe
- 0,5 szklanki mąki
- odrobina ekstraktu waniliowego
Prosty sposób przygotowania krok po kroku - poniżej.
Kuchnia Andrzeja Polana
Pizza a la Polan
Grzybowa uczta
Kuchnia winogronowa
Ciasto z blendera - sposób przygotowania
- Ponieważ jest to ciasto z blendera, to wszystkie składniki należy wrzucić, a jakże, do blendera! Następnie wszystko dokładnie zmiksować.
- Zblendowaną masę wylać do okrągłej formy i piec w 180 stopniach przez godzinę.
- Potem wsadzić ciasto jeszcze na kilka chwil do lodówki.
- Ciasto z blendera można serwować w takiej wersji lub polać dowolną polewą i posypać czym się chce.
Zobacz także:
- Brzdąc wielkopolski - przepis na pyszne i proste ciasto
- Ciasto Pijana Zakonnica - poznaj przepis, dla którego warto zgrzeszyć
- Góra lodowa z pieczeniem i bez. Dwa przepisy na oryginalne ciasto
Autor: Diana Ryściuk
Źródło zdjęcia głównego: NADALIN FOTOGRAFIA/Getty Images
podziel się: