ciasto

    Połowa sierpnia to okres zbiorów winogron w Polsce. Z tej okazji Bartek Boratyn w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak można wykorzystać te sezonowe, świeże owoce do pysznych wypieków. Sprawdź jego ciasto z pieczonymi winogronami i syropem. Palce lizać!

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły winogrona. Owoce te zbierane są od połowy sierpnia do połowy października. Z tej okazji Bartek Boratyn przygotował przepyszne dania z wykorzystaniem winogron. Sprawdź, jak zrobić Tora Belina, czyli włoskie ciasto z winogronami.

    Ciasto lodowe to idealny deser w sam raz na upalne dni. Jest to połączenie lodów lub zimnej masy z kruchym spodem. Z okazji Dnia Ciasta Lodowego przedstawiamy przepis na pyszny malinowo lodowy deser w sam raz na ostatnie, gorące tygodnie lata.

    Ciasto kaktus to świetna propozycja na letni deser, ale nie tylko. Jest orzeźwiający, pyszny, kolorowy i co ważne – całkiem łatwy w przygotowaniu. Sprawdź prosty przepis na ciasto kaktus krok po kroku.

    Magda Steczkowska zna się nie tylko na muzyce. Całkiem dobrze radzi sobie także w kuchni. W wakacyjny weekend artystka na prośbę fanów zdradziła w mediach społecznościowych przepis na swoje kultowe kruche ciasto ze śliwkami.

    Jeżeli pragniemy zaskoczyć naszych gości podczas biesiady na świeżym powietrzu, to nie powinniśmy się ograniczać do postawienia na stole mrożonych "gotowców". Sprawdźcie nasze przepisy na m.in. smażone lody.

    Czerwiec to sezon na truskawki i borówki. W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły owoce, a swój przepis na ciasto truskawkowo-borówkowe przedstawił Piotr Kucharski. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem sezonowych owoców. 

    Bartek Boratyn w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował różnego rodzaju pyszności z okazji Dnia Pieczenia. Wybierz swoje ulubione owoce i przygotuj banalnie proste, ale pyszne ciasto ucierane z owocami pod kruszonką. Sprawdź przepis na ten deser.

    W kuchni Dzień Dobry TVN obchodzimy Dzień Pieczenia. Z tej okazji cukiernik Bartek Boratyn przygotował przepisy na przepyszne wypieki. Sprawdź, jak przygotować idealne drożdżówki z rabarbarem i ciesz się smakiem sezonowego owocu.

    To ciekawe desery na nadchodzącą wiosnę z wykorzystaniem lodów. Sprawdź, jak je przygotować w domu z autorskich przepisów włoskiej kucharki. 

    Jeśli potrzebujesz inspiracji na domowe przyjęcie komunijne, to warto sięgnąć do przepisów Bartka Boratyna, którymi podzielił się w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić pyszne komunijne ciasto z mango?

    Majonez to król Wielkanocy. Dla Polaków jest również ważny na co dzień. Świadczą o tym chociażby spory o to, który jest najlepszy. Wielu może to zaskoczyć, ale majonez z powodzeniem można wykorzystać do słodkiego ciasta. Świetnie komponuje się także z czekoladą. Chcesz się przekonać? Wypróbuj nasz przepis na czekoladowe ciasto z majonezem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swój sposób na wielkanocne postne dania. Ciasta na święta można przygotowywać na słodko, ale też wytrawnie. Sprawdź, jak przygotować pyszne wielkanocne ciasto z jajkami z przepisu Grzegorza Zawieruchy.

    Ciasta, kruche ciasteczka i pierniczki najlepiej smakują polane lukrem. Ta pyszna cukrowa polewa nadaje wypiekom wspaniałego, słodkiego smaku, a ponadto zachowuje wilgoć wewnątrz ciast i zapobiega wysychaniu. Zobacz, jak łatwo przygotować pomarańczowy lukier do ciast.

    Ciasto biedaczek swoją sugerującą jakieś braki nazwę zawdzięcza przede wszystkim wyjątkowo niepozornemu wyglądowi. W smaku jednak jest wyśmienite. To doskonałe połączenie kwaśnej cytryny, lekkiego, kremowego budyniu i słodkiej czekolady. Jak zrobić ciasto biedaczek? Sprawdź nasz przepis.

    Proste ciasta z patelni to idealny sposób, na przygotowanie słodkiego podwieczorku w kilka minut. To też przepisy, które podbijają serca użytkowników TikToka. Nie potrzeba do nich dużej ilości składników, ani specjalnych form. Sprawdź, jak przygotować pyszne ciasto brownie z patelni.

    Szukasz pomysłów na pyszne, wiosenne posiłki dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je Andrzej Polan i Monika Mrozowska. Tym razem postawili na olej rzepakowy idealny do smażenia, gotowania i pieczenia. Użyli go do przygotowania nadziewanych pieczarek, fileta z kurczaka z warzywnym kremem, ciasta ucieranego z serem i owocami.

    Ciasto rafaello bez pieczenia to świetny sposób na szybki, domowy i co najważniejsze, pyszny deser. W naszej kuchni dzielimy się jego najprostszą wersją. Sprawdź przepis krok po kroku.

    Pleśniak to ciasto, które może i nazywa się dziwacznie, ale za to jak smakuje! To świetna propozycja dla wszystkich, którzy lubią wypieki z dodatkiem owoców. Sprawdź nasz przepis.

    18. urodziny to przełomowy moment w życiu każdej młodej osoby. Warto uczcić ten czas i przygotować dla solenizanta coś wyjątkowego, np. tort. Nie musi on być skomplikowany, wystarczy prosta receptura i ciekawe udekorowanie wypieku, aby cieszył się uznaniem gości. Tort na 18. urodziny dla chłopaka w zasadzie będzie różnić się od tortu dla dziewczyny jedynie wykończeniem.

    Słonecznikowiec to smakowite ciasto z masą krówkową oraz ciekawym akcentem w postaci prażonego słonecznika. To idealny deser dla wszystkich, którzy kochają słodkie wypieki z kremem. Mimo że można znaleźć wiele przepisów na jego przygotowanie, bazą i obowiązkowym składnikiem jest zawsze słonecznik.

    Jeśli chcesz przygotować pyszny deser, ale zależy ci na czasie, postaw na ciasto, którego nie trzeba wyrabiać ręcznie. Tym razem w naszej kuchni proponujemy proste ciasto z blendera. Jak je zrobić? Sprawdź nasz przepis.

    W Międzynarodowy Dzień Kubusia Puchatka w naszej kuchni króluje jego ulubiony przysmak, czyli miód. Pyszne dania z jego wykorzystaniem przygotowuje Grzegorz Zawierucha. Poznaj przepisy na pancake z masłem miodowym, ciasto z polewą miodowo-kolendrową, wołowinę z miodem i czosnkiem oraz pieczone warzywa w miodowej glazurze, czyli to, co misie lubią najbardziej!

    Desery o nietypowych nazwach to nasza specjalność. Tym razem przedstawiamy rurociąg, czyli proste, pyszne ciasto, które nie potrzebuje piekarnika, by móc powstać.

    Lekkie jak piórko i delikatne w smaku – kruche ciasteczka maślane nie mają sobie równych! To doskonały dodatek do kawy, herbaty albo ciepłego mleka. Kruche ciasteczka z cukrem to absolutny klasyk, ale możesz także upiec je z dodatkiem orzechów, wiórków kokosowych lub kawałków czekolady. Sprawdź nasze przepisy na pyszne kruche ciasteczka!

    Anna Starmach radzi, co zrobić ze świątecznym zakalcem. Sandra Hajduk-Popińska w wiadomościach z show-biznesu zacytowała słowa prowadzącej program MasterChef. Wiele kobiet ucieszy ta porada.

    Sandra Hajduk-Popińska i Mateusz Hładki znają się na show-biznesie jak mało kto. Teraz stanęli przed nie lada wyzwaniem. Odwiedzili pracownię Zuzi Nowakowskiej-Sikory w Krakowie, gdzie pod czujnym okiem cukierniczki piekli torty. Jak sobie poradzili?

    Ciasto Balladyna to doskonałe połączenie puszystego biszkoptu, aksamitnej masy i lekko kwaśnej galaretki z malinami. Sam przepis na Balladynę jest prosty i może być pyszną odmianą podczas świątecznych spotkań i nie tylko.

    Pachnące korzennymi przyprawami ciasto cynamonowe z jabłkami jest wspaniałą alternatywą dla piernika. Łatwe i szybkie w przygotowaniu sprawdzi się na świątecznym przyjęciu u znajomych i bożonarodzeniowym kiermaszu w szkole twojego dziecka. Ma piękny kolor i chrupiącą skórkę.