Tarta z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym - przepis Natalii Maszkowskiej

Tarta z jarmużem i pieczarkami
Tarta z jarmużem i pieczarkami
Źródło: Dzień Dobry TVN
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis. 

Tarta z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego gotowego
    • 2 kg młodego bobu
      • 200 g śmietany 18%
        • 200 g pieczarek
          • Klasyczny ser camembert 1 szt.
            • Jajka
              • 100 g sera żółtego tartego
                • 1 cebula
                  • Świeża bazylia
                    • Sól
                      • Pieprz

                        Sposób przygotowania tarty z bobem

                        • Bób gotujemy do miękkości. Pieczarki podsmażamy na maśle z cebulką.
                          • Śmietanę mieszany z żółtym serem, solą, pieprzem, oraz jajkami.
                            • Masę wykładamy na gotowy spód z ciasta francuskiego, dodajemy ugotowany wcześniej bób i plasterki sera camembert.
                              • Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy ze świeżą bazylią

                                Zobacz także:

                                Autor: Teofila Siewko

                                Źródło: Natalia Maszkowska

                                Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości

                                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                Materiał promocyjny

                                Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana